Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΒΛΕΠΩ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΒΛΕΠΩ

            Με λένε Νίκη, και τη ζωή τη βλέπω πρώτα με την πίστη, με το Θεό μαζί. Χωρίς την πίστη δεν υπάρχει ανθρώπινη δύναμη. Πώς πρέπει να είναι ο άνθρωπος για μένα; Πρέπει να έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη, είτε άνδρας είναι είτε γυναίκα. Το μυαλό να έρχεται σε κύκλο. Πρέπει να φυλάγεται από τους ανθρώπους όλους, έτσι το βλέπω εγώ. Τον καθέναν που κάνεις παρέα δεν ξέρεις από πού κρατάει. Πρέπει λοιπόν να τον ελέγχεις πολύ και αυτό γίνεται μόνο με τις στροφές του μυαλού, πώς το αντιλαμβάνεσαι.

            Ο άνθρωπος έχει πολύ δύναμη μέσα του, περισσότερη και από ένα θηρίο. Δεν τη χρησιμοποιεί όμως για το καλό του. Έχει βρει την εύκολη λύση. Όσα τον ευχαριστούν μόνο, είτε είναι νόμιμα είτε είναι παράνομα και με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι πέτυχε και έλυσε τα προβλήματα. Τα προβλήματα όμως διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται έτσι, εάν δεν χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει το μυαλό του. Μπορεί όταν θέλει και αν δεν θέλει μπορεί να γράψει ένα μεγάλο μηδενικό, είναι ωραίο; Έτσι λοιπόν, οι νέοι και οι νέες πέφτουν στις παγίδες, τις οποίες η ζωή προσφέρει πολλές και απρόβλεπτες. Κάνουν λοιπόν το πρώτο λάθος, το δεύτερο και μετά κατρακυλάνε μέσα σε αυτό το σωρό από λάθη. Να λοιπόν τι χρειάζεται, θεϊκή δύναμη και η λογική αλυσίδα. Δεν το δέχομαι προσωπικά ότι ο άνθρωπος δεν έχει τη δύναμη και δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Όποιος το δέχεται δεν έχει λογική και δεν είναι Έλληνας. Οι Έλληνες ήτα πάντα και είναι δυνατοί και όρθιοι.

            Έτσι λοιπόν πρέπει να ξέρετε ότι τρία πράγματα πρέπει να αγαπάτε, την Πίστη, την Πατρίδα και την Οικογένεια. Η πίστη αυτή να είναι και στο Θεό και στον εαυτό του. Αγαπάτε λοιπόν πατρίδα και οικογένεια. Μπορείτε, δεν θέλετε να σηκωθείτε όρθιοι και μη γίνεστε υποχείρια του καθενός. Όπως οι αξιωματικοί παίρνουν τα γαλόνια, έτσι και εσείς πάρτε τα γαλόνια της ζωής. Υπάρχουν και στη ζωή γαλόνια. Πάρτε την αξιοπρέπεια του εαυτού σας και της πατρίδας σας. Μάθετε να βαδίζετε όρθια έστω και με δεκανίκια. Κάποια στιγμή θα τα πετάξετε. Δεν έχει σημασία τη έχεις ή τι δεν έχεις. Η αξιοπρέπεια πηγάζει μέσα από το χαρακτήρα και τις πράξεις του καθενός. Εάν δεν είσθε υπεύθυνα άτομα, δε μπορείτε να πετύχετε τίποτα. Βάζετε ένα «δεν θέλω» και το κρατάτε, γιατί; Ρωτήσατε ποτέ τον εαυτό σας; ακόμα και το μεγαλύτερο ελάττωμα, αυτόματα με «το θέλω» γίνεται μικρότερο. Μόνο όταν βλέπετε τον πόλεμο θέλετε να πολεμήσετε. Και αυτό «το θέλω» να κρατάω όλα τα ελαττώματα δεν είναι ένας πόλεμος;

            Εσείς, κορίτσια – αγόρια γίνεστε δέσμια στα πάθη σας και είναι επιτυχία αυτό; Αγαπήσατε ποτέ τη φύση για να ημερέψει το είναι σας και να δείτε πως ξεπροβάλλει το λουλουδάκι της αγάπης και αν δεν την αγαπήσατε, την ερευνήσατε ποτέ; Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε, δεν σας κλείνει κανείς τα μάτια, μόνο η αδράνεια και η άγνοια σφραγίζουν την αλήθεια.

            Στολίσατε ποτέ ένα σπίτι, για να το παρατηρήσετε κατόπιν από μακριά; Θα δείτε τότε τις ατέλειες που έχει ή που δεν έχει. Με αυτό τον τρόπο θα κοιτάξετε και τον εαυτό σας για να βρείτε τις ατέλειές του και να τις διορθώσετε, τότε θα μάθετε να ξεχωρίζετε μεγάλες ποσότητες δύναμης, τις οποίες έχετε μέσα σας, γιατί τις αφήνετε και εξανεμίζονται ανεκμετάλλευτές; Αυτό ισχύει και για εσάς αγόρια, το ντύσιμό σας, η εμφάνισή σας, το βάδισμά σας, το λέγειν σας, ο τρόπος σας. Τα ελέγξατε ποτέ αυτά; Ή αφήνετε το θηρίο να βρίσκει έδαφος μέσα σας; Έτσι λοιπόν αφήνετε αυτό το θηρίο να σχηματίζεται στο πρόσωπό σας και το έχουν όλοι οι άνθρωποι μέσα τους. κλαδέψτε το, σηκωθείτε όρθιοι στα πόδια σας, μπορείτε. Δεν δέχομαι ότι δεν μπορείτε. Ακόμη και κατάκοιτοι και άρρωστοι να είστε με τη δύναμη της πίστης όλα μπορείτε να τα νικήσετε. Σηκώσατε τα μάτια σας ποτέ στον ουρανό να δείτε τι υπάρχει; Τα πάθη, τα ελαττώματα, η καλοπέραση σας κάνουν ανίκανους να σηκώσετε το βλέμμα σας ψηλά. Δεν γίνεται οι εξηντάρες και οι εβδομηντάρες να έχουν περισσότερη δύναμη από εσάς. Έχουν μάθει όμως εκείνες και κρατάνε το «θέλω». Ποιο θέλω όμως; Το καλό φάτε λοιπόν φρούτο της αξιοπρέπειας. Είναι πολλά τα φρούτα της αξιοπρέπειας. Δεν είναι ένα και μοναδικό. Καθένα έχει και τη δική του γεύση. Στην αρχή λίγο είναι λίγο δύσκολο όμως μετά γίνεται πανεύκολο. Αυτό ισχύει για κορίτσια και αγόρια. Πατήστε τα πόδια σας γερά και μη φοβόσαστε. Τον έρωτα να τον πιάνετε από το βάθος και όχι επιφανειακά. Μια αγάπη πρόχειρη δεν σας προσφέρει τίποτα και δεν σας διδάσκει. Αγαπήστε τη ζωή με την πραγματικότητά της. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η δουλειά είναι η μεγαλύτερη δύναμη η τίμια και η καθαρή, όμως προχωρήσετε μπροστά και ο Θεός θα δει τα βήματά σας και θα είναι μαζί σας. Σηκώσατε ποτέ το χέρι σας να κάνετε το σταυρό σας, να δείτε πόση δύναμη θα έχετε; Καλά είναι τα γλέντια και όλα τα άλλα και δεν τα απαγορεύει κανείς. Ελεγμένα όμως και μετρημένα, μην παραδίνεστε στα εφήμερα. Μην περιφρονείτε τη ζωή με τον τρόπο το δικό σας, είναι ψεύτικος. Ψάξτε μέσα σας, υπάρχει η αληθινή πορεία του ανθρώπου. Αφού νιώθετε αδύναμοι πώς μπορείτε και γυρίζετε εδώ και εκεί; Απλώς σπαταλάμε τη δύναμη και την δύναμη αυτή σας τη δίνει ο Θεός.

            Αγαπήστε τον άρρωστο, τον ηλικιωμένο, το μικρό παιδί, το σκυλί, το γιατί τα πουλιά τα πάντα αν αγαπήσετε τότε και η φύση θα σας αγαπήσει και ο κόσμος και ο Θεός. Μην πέφτετε συνέχεια και κάνετε σημάδια στο πρόσωπό σας, κάποια μπορεί να φύγουν με το χρόνο, κάποια άλλα όμως θα παραμείνουν. Μην αγνοείται όλα τα πατροπαράδοτα που υπάρχουν. Θα μου πείτε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη. Ευρωπαίοι όμως δεν μπορούμε να γίνουμε ποτέ, για το λόγο ότι η Ευρώπη είναι πολύ βρώμικη και όσο και να βρωμίσουμε εμείς δεν μπορούμε να τη φτάσουμε. Κάποιος σπόρος ελληνικός υπάρχει που θα κρατήσει πέντε πράγματα. Είμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η δική μας η θρησκεία είναι μία. Η Ευρώπη έχει πολλές και τα χρώματα που έχουν οι σημαίες τους τα είδατε. Την ελληνική σημαία τη μελετήσατε ποτέ; Την προσέξατε; Μπορείτε να δείτε καθηγητή ή καθηγήτρια να σας πει ποια είναι η αλήθεια και δε μπορώ να σας την πω. Η αλήθεια είναι μια. Αυτή που δίδαξε ο Χριστός. Όμως πόσες πλευρές έχει; Ο λόγος του Χριστού είναι ο αληθινός γι’αυτό είπε: «λέω την αλήθεια». Το έκανα, έτσι, το έφαγα, το έσπασε, το έδωσε και βεβαιώνει τον άλλο ότι του λες την αλήθεια. Πώς λοιπόν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες δεν ξέρουν την αλήθεια; Όταν κάνουν μάθημα στο θρανίο δεν είναι αλήθεια; Βαριούνται λοιπόν να κάνουν ανάλυση στη λέξη, στην πολύπλευρη λέξη. Κάνατε σφάλμα λέτε, λέω την αλήθεια, κάνατε καλό, λέτε, λέω την αλήθεια δεν είναι οι πλευρές της αλήθειας αυτές της λέξης αλήθεια. Εάν βρεθεί λοιπόν καθηγήτρια ή καθηγητής και σας πει δεν ξέρω την αλήθεια και δεν μπορώ να σας την πω, τότε διώξτε τον. Είναι μπερδεμένοι μέσα τους αυτοί οι άνθρωποι. Προσέξτε τους και ελέγξτε τους. να γιατί σας χρειάζεται η δύναμη και η λογική.

            Εσείς κορίτσια προσέξτε το πρώτο «σ’αγαπώ» να μην αφήσετε τον εαυτό σας να γίνει δοχείο, όπου διάφοροι θα ρίχνουν μέσα άχρηστα, γιατί το δοχείο θα σκουριάσει. Αναγκάζεσαι μετά να το πετάξεις. Και θα το πετάξετε τον εαυτό σας. Όμως εάν υπάρξει προσοχή θα τον διατηρήσετε καθαρό και θα μπορείτε να στέκεστε στα πόδια σας περήφανα. Το αυτό ισχύει και για τα αγόρια. Ο κίνδυνος είναι πάντα ο ίδιος και υπάρχει πάντα.

            Άνθρωποι λένε ότι μας αγαπάνε και φαίνονται αληθινοί στα λόγια τους και στα αισθήματά τους. παρουσιάζονται ως φίλοι, είναι όμως; Κατά βάθος οι άνθρωποι/φίλοι είναι λίγοι. Πάρτε παράδειγμα από τον εαυτό σας: πόσα μπορείτε να διαθέσετε για το φίλο σας. Δεν υπάρχουν πια οι φιλίες. Εκείνη η καθαρότητα στην ψυχή και στο βλέμμα. Τώρα οι φίλοι βρίσκονται όταν δεν έχουν παρέα οι ίδιοι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση σε ξεχνάνε και σε περιφρονούν. Την ώρα που εσείς τους χρειάζεστε η παρουσία τους φαίνεται; Αν βάλετε σε σειρά τη λογική σας μπορεί να διαλέξετε το φίλο σας από το βλέμμα του και τα λεγόμενά του, αν πάτε να καθίσετε μια ώρα μόνοι σας και σκεφτείτε θα δείτε την αλήθεια. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή θα πίναμε και θα λέγαμε μπορεί να έχετε χιλιάδες φίλους, περαστικούς από έξω να μαζευτείτε για πίναμε και λέγαμε θα έρθουμε. Ξέρετε πόσους κόπους έχει η πραγματική φιλία και πόσες θυσίες; Πότε θα δείτε πόσοι θα σας μένουν. Δεν είναι έτσι που σας τα παρουσιάζουν. Προσέξτε κίνδυνος!

            Έτσι λοιπόν να μάθετε και τα παιδιά σας να προσέχουν, είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Οδηγήστε τα σωστά και στον ίδιο δρόμο, δεν σας λέω ότι θα είναι άγια, αλλά το λέει και η παροιμία, μη τα αφήνετε να πάνε από στενά, έχει κινδύνους τόσους, που η μικρή σας ηλικία δεν μπορεί να τους δει για να κάνετε όμως αυτό, πρέπει να ελέγξετε πρώτα οι ίδιοι τον εαυτό σας. Είναι κουραστικό, αλλά έχει πολύ μεγαλείο και αν ξεφύγει το παιδί εσείς έχετε παλέψει και με τη συνείδησή σας τα έχετε καλά. Δεν θα γυρίσει αύριο να σας πει: δεν με πρόσεξες, αφού εσείς θα έχετε αγωνιστεί. Μόνο που αγώνας με αγώνα έχει διαφορά. Μην βαρεθείτε. Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί και θα κρατηθεί από εσάς. Είδατε; Υπάρχουν άλλα κράτη που να λέγονται Ελλάδα; Αναλύστε τη λέξη και θα βρείτε πολλά. Σας παρακαλώ, μην βρωμίζεστε, τότε βρωμίζεται και η Ελλάδα. Όλα τα κράτη δεν έχουνε τον ξάστερο ουρανό, το δικό μας. Δεν  σας έχει κάνει εντύπωση αυτό. Οι ξένοι αδιάφοροι και παγεροί. Οι Έλληνες ζεστοί και με γεμάτη καρδιά. Αν δεν σας τα λέω καλά συγχωρέστε με, αλλά έτσι εγώ τα καταλαβαίνω μην απομονώνεστε από τους μεγάλους. Κάτι έχετε να μάθετε. Μην τους πηγαίνετε στο γηροκομείο. Οι παλαιοί έλεγαν άμα έχει γέρο δώσε και αγόρασε, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι 5+5 κάνουν 10. Τι να τα κάνεις όλα τα άλλα όταν η ψυχή σου δεν είναι ανθρώπινη. Τα χρόνια περνούν και όχι έχετε δώσει κατά ηλικία θα πάρετε. Όλα αυτά καλά, αλλά με τη συνείδησή σας; Όσο και να κοιμηθεί κάποια στιγμή ξυπνάει και τότε τα θύματα γυρεύουν το λογαριασμό. Θα τον βρείτε το λογαριασμό για να τον δώσετε;

            Σας φαίνονται πράξεις όλα αυτά είναι πέρα για πέρα αληθινά όμως. Ο θεϊκός νόμος λέει, ό,τι κάνεις θα λάβεις, γι’αυτό, προσέξτε τη συμπεριφορά σας.  Μα στους συγγενείς, μα στους φίλους, μα στους ξένους. Θα δείτε και παλαιότερα και τώρα, ότι απέκτησαν αυτοί που δεν φέρθηκαν σωστά δεν κρατήθηκε, μπαίνει λοιπόν στη  μέση το άδικο με το δίκαιο. Μην το πράξετε ποτέ μειώνει το φτωχό ή και πλούσιο με αυτά που σας έχει ορίσει η τύχη, μην ζητήσετε να φάτε άλλου το δίκαιο, γιατί κάπου θα το πληρώσετε, εργασθείτε με πείσμα και θέληση, μπορείτε να σταθείτε όρθιοι και ψηλά όπως τα δέντρα, όπως τα κυπαρίσσια δεν δέχομαι να μου πείτε ότι δεν μπορείτε το έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι γίνεται από τεμπελιά και από κακότητα δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να μου πείτε, ήταν αυτό ήταν εκείνο και δεν μπόρεσα, κάνετε αυτό που μπορείτε και μην κρατάτε μόνον τις απολαύσεις. Κάθε απόλαυση ισχύει 5 λεπτά ή οποιαδήποτε. Μετά μένει η ντροπή και το χαμηλό κεφάλι. Γιατί λοιπόν να τα κάνω έτσι και να μην έχω ψηλά το κεφάλι μου και καθαρό;

            Σας επέβαλαν να το κάνετε όποιοι και αν είναι αυτοί σπάστε τους τη μούρη, αρκεί να θέλετε. Εάν συνεχίσετε σημαίνει ότι θέλετε και εσείς να συνεχίσετε. Όταν όμως αλλάξετε γνώμη τι θα δείτε δίπλα σας. Γιατί αυτά όλα σωριάζονται δίπλα σας. Είναι σαν να ζείτε δίπλα σε σκουπίδια και να βρωμάνε μπορείτε να αντέξετε;

            Η μυρωδιά των σκουπιδιών πόσο αποκρουστική είναι έτσι είναι και οι βρώμικες πράξεις των ανθρώπων. Φυλαχτείτε από αυτή τη μόλυνση της ψυχής και του σώματος. Έχει πολλά αρώματα να βάλετε πάνω σας αντί να στολιστείτε με όλη αυτή τη βρωμιά και την απρέπεια. Κρατείστε την προσωπικότητά σας, είναι ωραίο πράγμα, αρκεί να το γνωρίσετε.

            Θα μου πείτε: δύσκολο. Μπορεί, όχι όμως ότι δεν γίνεται. Αν φυλαχτείτε και περάσει ο καιρός, μετά θα δείτε την αξία του. Τι ήταν αυτό και από τι γλυτώσατε, το κρατάτε μυστικό; Και νομίζετε ότι δεν φαίνεται; Ένας καθαρός και σωστός εάν σας δει θα καταλάβει αμέσως. Έχει τη γλύκα της η βρώμικη πράξη. Η οποιαδήποτε βρώμικη πράξη. Αλλά μετά, τι ντροπή… Σε ποιόν θα σηκώσετε τα μάτια να του μιλήσετε; Τίποτε δεν μένει κρυφό. Όσα είναι από κάτω από τον ήλιο όσο καιρός και να περάσει θα φανερωθούν όλα. Ας το βεβαιώνω αυτό. Πετάξτε το λοιπόν, σηκωθείτε όρθιοι. Δυνατοί, αποφασιστικοί πατήστε τα πόδια σας, θα τρικλίσετε στην αρχή. Κάποια στιγμή θα σταθείτε, θα περπατήσετε χωρίς να το καταλάβετε και αντί να ντρέπεστε, θα καμαρώνετε. Θα μπορείτε λοιπόν να το λέτε και στους άλλους με ψηλά το κεφάλι. τιμήστε τα ονόματα των οικογενειών σας. Είναι ένα στολίδι και αυτό. Μια ταμπέλα που θα σας ακολουθεί παντού και πάντα. Σας φαίνονται παράξενα δεν πειράζει. Όταν το γευτείτε όμως θα δείτε ότι δεν είναι παράξενο. Υπάρχουν φαγητά νόστιμα και άνοστα, διαλέξτε μόνοι σας τι προτιμείτε. Εδώ είναι η μεγάλη δυσκολία που τη νομίζετε εσείς. Όταν όμως κάνετε το σταυρό σας και περπατάτε όρθιοι και στητοί δεν υπάρχουν δυσκολίες. Μην λέτε κάτω το ένα και κάτω το άλλο. Αν σηκωθείτε εσείς θα σηκώσετε και την Ελλάδα. Πρέπει για τα παιδιά σας, για τα εγγόνια σας και για το καμάρι το δικό σας, ότι είστε Έλληνες. Με τις καλές σας πράξεις δοξάζετε η Ελλάδα, δεν μας ενδιαφέρει εμάς τι κάνουν οι Ευρωπαίοι. Να κάνουν ό,τι θέλουν. Εδώ, όταν έρχονται θα συμπεριφέρονται σαν Έλληνες. Εάν δεν θέλουν, πάρτε τους στο κυνήγι στον τόπο τους. ξέρετε ότι σε όλα υπάρχει μια ζυγαριά, έχετε βάλει ποτέ να δείτε από πού βαραίνει και αν είναι ίσιο το ζύγι; Το ίδιο ζυγίζεται και η ψυχή με τις πράξεις που κάνει.

            Λοιπόν τακτοποιήστε την στην ευθεία της ζυγαριάς όσο και αν είναι δύσκολο, έχει ένα ωραίο μεγαλείο. Αν δεν το βλέπετε εσείς, το βλέπουν οι άλλοι. Δεν έχει σημασία τα διπλώματα, οι θέσεις, τα αξιώματα. Τίποτα να μην είστε, είστε καθαροί, είστε τα πάντα. Αυτά όμως για να γίνουν πρέπει να καθαρίσει και ο νους από διάφορα θέλω. Κάντε τον εμβολιασμό και θα δείτε τα αποτελέσματα. Νομίζετε ότι οι φίλοι θα σας δεχτούν με την βρωμιά. Καλύπτετε λοιπόν των φίλων τη βρωμιά και ομολογούν οι φίλοι τη δική σας βρωμιά και μη μου πείτε ότι δεν γίνεται αυτό; Προσέχτε το και θα το δείτε. Περπατάτε λοιπόν με ανοιχτά τα μάτια ανοιχτό το μυαλό και ανοιχτά τα αυτιά. Πολλά εμπορεύματα πουλιούνται κάθε μέρα. Με όλα αυτά που είπαμε παραπάνω θα μπορείτε να επιλέξετε το εμπόρευμα που θα αγοράσετε. Έτσι λοιπόν θα ξέρετε τι πήρατε και το δώσατε. Όποιος περπατάει και δεν ξέρει τι παίρνει δεν ξέρει και τι δίνει, αλλοίμονο του τότε. Δεν μπορείτε μόνοι σας; Ζήτησε τη βοήθεια του Θεού και του ιερέα, θα σας την  δώσει. Σκεφθείτε τα παιδιά που θα κάνετε. Δεν χρωστάνε τίποτα. Να τα ακολουθεί ένας αέρας βρώμικο και να μην ξέρουν από πού θα αναπνεύσουν.

            Σας παρακαλώ, συνέλθετε. Αγαπήστε τα όλα στην ζωή για να σας αγαπήσουν και αυτά και να σας δείχνουν το δρόμο. Μην τιμωρείτε τον οποιοδήποτε αδύναμο άνθρωπο μπροστά σας. θυμηθείτε ότι και αυτός ήταν δυνατός και αυτός ήταν νέος και αν δεν πάλευαν οι παλαιοί, τι θα βρίσκαμε εμείς σήμερα; Τώρα τα σπάτε, τα πατάτε, τα χλευάζετε. Πολέμησαν άλλοι για να βρείτε εσείς. Και αυτοί οι άλλοι βρίσκονται σε κάποια γηροκομεία, σε κάποια νοσοκομεία χωρίς το ενδιαφέρον και την προσοχή τη δική σας και για όλα αυτά βοηθάτε εσείς. Άλλοι από άγνοια και άλλοι κρατώντας το θέλω το σκληρό και το αμίλητο και τι θέτε βρε παιδιά, την καταστροφή σας. Έλα όμως, εκεί που φέρατε αυτούς θα βρεθούν άλλοι που θα φέρουν εσάς. Το σκεφθήκατε αυτό ποτέ; Κάποια στιγμή η ζωή, η κοινωνία δίνει τα ρέστα. Ξέρετε πόσα θα πάρετε στο χέρι; Αν μπορέσετε και τα βρείτε θα σας πω μπράβο. Τα ρέστα μπορεί να τα βρείτε θα σας πω  μπράβο. Τα ρέστα μπορεί να τα βρείτε στη συνείδηση, τι θα την κάνετε αυτή; Δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται και δεν υπάρχει μέτρο να την μετρήσετε.

            Έτσι λοιπόν είστε άξιοι της τύχης σας αν δεν συνέλθετε. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι αξιώματα μπορεί να έχουν όλοι αυτοί. Τους παρακαλώ να συνέλθουν όχι ότι εγώ δεν έχω ελαττώματα, ελεγχόμενα όμως. Μπορείτε και εσείς να τα ελέγξετε, είναι δοκιμασμένο. Η σκληρότητα είναι κακός βούρδουλας για σας περνώντας ο χρόνος. Μάθετε να ακούτε να το ελέγχετε, έτσι θα μπορέσετε να βρείτε ποιο είναι το καλό. Ποιο είναι το κακό και ποιο είναι το μέτριο. Η ζωή δεν είναι ένα κουτί μαρμελάδα, το φάγατε το πετάξατε. Αυτή την αγάπη έχετε; Η αγάπη γεννάει αγάπη. Γιατί την κάνετε στείρα; Βολεύει καλύτερα έτσι; Η βολή δεν είναι ένα πράγμα σίγουρο. Αυτό που βολεύει σε κάτι κάποτε ξεβολεύεται. Να λοιπόν γιατί πρέπει να τα μετράει. Σας αρέσει πρώτα η τρικυμία; Ζαλίζει. Και έτσι χάνεστε αν όμως ελέγχετε την ημέρα που θα ταξιδέψετε για εκεί που θέλετε να πάτε να βρείτε ή να πράξετε. Οι ζημίες θα είναι λιγότερες. Διώξτε λοιπόν το πάθος, το μίσος, την κακία, την αδιαφορία, γιατί τότε δεν θα ενδιαφερθείτε ούτε για τον εαυτό σας και ειδικά στη σημερινή εποχή που οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Βλέπετε, ακούτε, τι γίνεται. Μην τα παίρνετε αστεία. Δεν είναι αστείες οι καταστάσεις, είναι πολύ σοβαρές και εμείς σαν άνθρωποι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κλείστε τα γόνατα, παρακαλέστε την Παναγία, να έρθει η ειρήνη και η γαλήνη γιατί αυτά έμελε να φέρουμε.

            Όλα με τον κακό μας χαρακτήρα τον οποίο απλώσαμε στις απολαύσεις. Η μία απόλαυση πάνω στην άλλη έφεραν την καταστροφή. Θα κάτσετε λοιπόν χάμω; Να βλέπετε τι καταστρέψαμε; Όλοι, σηκωθείτε λοιπόν δυναμικά και αποκλειστικά και κάντε τους οικοδόμους. Ξαναρχίστε και ξανακτίστε από την αρχή ό,τι γκρεμίστηκε. Βγάλτε όμως καλά το σχέδιο, γιατί ο κίνδυνος για το στραβό παραμονεύει. Έτσι τα καταλαβαίνει το δικό μου μυαλό. Ζητώ συγνώμη. Ελέγξτε το και εσείς. Όταν ελέγχεις δεν πέφτεις έξω γιατί είναι σαν τη μοδίστρα που όταν δεν μετράει κόβει στραβά. Εκείνη που  μετράει το φέρνει ίσα. Κάντε το λοιπόν και εσείς σε όλα και για όλα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορείτε, άλλο δεν θέλετε και άλλο δεν μπορείτε.

            Αγαπήστε όλα τα σήματα τα στρατιωτικά που έχει η Ελλάς. Μάθετε και τα παιδιά σας να τα αγαπάνε όμως για να βολευτείτε σε μια θέση σε κάποιο επάγγελμα και να είσαστε να γυρεύετε την τεμπελιά και την μια άδεια πάνω στην άλλη και την εξασφάλιση που θα πάρετε ένα μισθό. Και οι στρατιωτικοί να κάνουν καλά τη δουλειά τους και η αστυνομία και άμα τα σήματα. Εάν εσείς συνεχώς και γυρεύετε το ίδιο θα  κάνουν και οι πολιτικοί σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν.

            Μάθετε τα παιδιά σας να πηγαίνουν στο σχολείο και να το σέβονται. Εάν εσείς οι ίδιοι δεν τα μάθετε, ποιος περιμένετε να τα μάθει ο δάσκαλος, ο καθηγητής, πολύ λίγοι είναι σώφρονες, οι άλλοι είναι κομπλεξικοί. Δεν μπορούν να διδάξουν τα δικά τους τα παιδιά ορθώς, θα διδάξουν τα δικά σας; για μένα κάθε δύο χρόνια το κράτος έπρεπε να φέρει ειδικούς και να τους ελέγχει και αν δεν είναι ικανοί να πηγαίνουν σπίτια τους. Νομίζετε ότι όλοι τα παίρνουν σωστά τα διπλώματα; Τα παίρνουν για ένα ονόρε και όχι για να βγάλουν σωστούς ανθρώπους. Έτσι λοιπόν μένουν ελεύθερα τα παιδιά σας και σπάνε και λεηλατούνε τα σχολεία. Μαζί με αυτούς καλλιεργείτε και εσείς προς το κακό τα παιδιά σας. Βλέπω τα παιδιά του δημοτικού  να ουρλιάζουν σαν αυτούς, έτσι τα μαθαίνετε και στα σπίτια σας. Σώστε τα παιδιά από αυτούς τους κινδύνους, γιατί τα μορφώνετε τότε, για να μαθαίνετε τα παιδιά να ουρλιάζουν σαν κτήνη, ή για να σπάνε και να λεηλατούν μέσα στα σχολεία και στα γυμνάσια.

            Πάλι λοιπόν φταίνε οι οποιεσδήποτε Κυβερνήσεις; Αν σας βάζανε να τα πληρώνατε θα ήταν πολύ καλό γιατί δεν τα αφήνατε τα παιδιά σας να φτάσουν σε αυτήν την κατάσταση. Σας κακοφαίνεται; Ε, διορθωθείτε. Θέλετε να βγάλετε γιατρούς,  δικηγόρους κάθε φύσεως επιστήμης, πώς θα τους βγάλετε με αυτά τα … για μένα που είμαι αγράμματη είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Παρακολουθώ και το ντύσιμο των παιδιών τώρα τους φοράτε αυτές τις ελβιέλες και μικρά παιδιά κάνουν 40 νούμερο, πατάτε και στα κορίτσια και στα αγόρια, στα κορίτσια πού είναι η θηλυκότητά τους και στα αγόρια τα περισσότερα από αυτά βγαίνουν βοηθητικά στο στρατό. Αφήστε τα παιδιά σας να υπηρετήσουν κανονικά στο στρατό, δεν έχει προηγούμενα ο στρατός. Μάθετέ τα από μικρά να αγαπάνε το στρατό, διαφορετικά θα μπούνε μέσα οι άλλοι και θα τους φτιάξουν όλους, εκτός αν αδειάσει η Ελλάδα και πάτε σε άλλες χώρες να μείνετε. Έχετε ακούσει διάλεκτο μικρών παιδιών να δείτε πώς μιλάνε; Ο π……ς και ο μ…….ς πάει σύννεφο. Μην τα κάνετε τότε, σας θεωρώ ανίκανες μητέρες. Δεν φταίνε τα παιδάκια, εσείς φταίτε, προκειμένου να μην χαλάσετε την ησυχία σας το αφήνετε το παιδί στο έλεος του Θεού. Αλλά μήπως και το μαθαίνετε και από για να έχει την προστασία; Πότε το μάθατε το παιδί σας να φέρεται ανθρώπινα, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, αρκεί να μην χάσετε την λάντζα εσείς και τα έργα σας. Οι πίτσες και οι μακαρονάδες οι έτοιμες είναι σε πρώτη όψη και θέλετε να είναι υγιείς τα παιδιά σας πνευματικά και σωματικά. Τι επαγγέλλεστε εσείς; Ούτε το επάγγελμά σας δεν σας γεμίζει; Να τα διδάξετε αυτό που επαγγέλλεστε να μάθουν τα παιδιά. Έχετε θεοποιήσει κάθε άχρηστο που υπάρχει έξω και μέσα. Αμαρτία συνέλθετε. Οι μανάδες σας δεν σας είπαν τίποτα; Ρωτήστε τις να σας πούνε ή έχετε καβαλήσει το καλάμι της ωραιοπάθειας και τώρα σας κάνει ο σύζυγος και αύριο δεν σας κάνει. Δεν προλαβαίνει η Μητρόπολη να βγάζει διαζύγια. Είστε Έλληνες εσείς; Κατοικείτε στην Ελλάδα ή στη Βενεζουέλα; Να ήξερα από όλα αυτά, τι πρεσβεύετε; Τι πιστεύετε; Απλά πράγματα είναι, δεν είναι σύνθετα και το πουλί το μαθαίνει η κανάρα να πετάει μόλις βγει από το αυγό και η σκύλα το προστατεύει και το μαθαίνει να περπατάει. Εσείς γίνατε σκύλες και τα τρώτε; Περπατάτε στη λεωφόρο απ’έξω τα παιδιά και από μέσα εσείς. Τα παιδιά προστατεύετε ή τον εαυτό σας; Μαθαίνετε να κατηγοράτε τους πατεράδες στα παιδιά και να θεωρείτε ότι εσείς είστε οι χρήσιμες, συνήθως το κάνουν οι καθηγήτριες αυτό, όλες καθηγήτριες είσαστε; Έχετε χρέος και οι μεν και οι δε να μαθαίνετε τα παιδιά σας να αγαπάνε τους γονείς και ο πατέρας και η μάνα.

            Δαμάστε τα ελαττώματά σας. Μην ξερνάτε απάνω στα παιδιά συνέχεια. Εγώ με ένα τέτοιο τρόπο δεν θα ήθελα να κάνω παιδί. Τα παιδιά δεν γεννιούνται άχρηστα. Εμείς οι γονείς τα κάνουμε.

            Θα λέτε από πού κατέβηκε αυτή; Τρελή είναι; Πηγαίνετε λίγο στα σχολεία να παρακολουθήσετε και θα δείτε την απάντηση. Τότε θα δείτε τι σημασία έχουν όλα αυτά. Αυτά είναι αγγελάκια εκείνο που τα βλάπτει είστε εσείς οι ίδιοι. Δεν σας είπα ότι εγώ τα δικά μου παιδιά είναι άγια, όσο μπόρεσα όμως πάλεψα και έτσι τα έχω καλά με τη συνείδησή μου. Αυτό λοιπόν κάντε και εσείς. Είναι δοκιμασμένη η συνταγή. Δεν ξέρετε ότι υπάρχει ένα απαγορεύεται και ένα επιτρέπεται; Όλα τα πράγματα δεν είναι θέλω, ούτε δεν θέλω. Καλή είναι η ξάπλα και η απόλαυση όταν θα’ρθει ο καιρός να τα παραδώσετε στην κοινωνία τι θα είναι; Ένα παιδί που θα τα θέλει όλα δικά του και τον κόσμο στα πόδια του; και εσείς που είστε ο δημιουργός θα χειροκροτείτε ε; Υπάρχουν πράγματα να τα κάνετε τέλεια για να τα χειροκροτείτε και να σας χειροκροτούν. Δεν έχετε προσέξει ότι δεν βγαίνουν όμορφα παιδιά; Ελέγξατε γιατί; Γιατί δεν έχετε όμορφες στιγμές ούτε και εσείς στην πράξη. Ότι σπέρνετε, θερίζετε. Εγώ δεν έχω να σπείρω τίποτε. Προσέχτε όμως εσείς που έχετε. Ούτε τον καλό λόγο έχετε για τη γειτόνισσα ούτε για το γείτονα. Τώρα μάθανε να πίνουν και οι γυναίκες και να κάνουν έρωτα πιωμένες. Καταλαβαίνετε βρε παιδιά τι έρωτας είναι αυτός;

            Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Το ποτί και σε όλα. Δεν βλέπετε από αυτό το χάλι ότι έχει ο άνθρωπος την αξία του; με το που θα πιείτε θα βγείτε από τα προβλήματα; Περισσότερα γίνονται τα προβλήματα όπως και τα ατυχήματα που κάνετε οι ίδιοι, πιωμένοι από χάπια και από αλκοόλ. Έχετε φτάσει στο σημείο της αλλοφροσύνης; Τι τρέξιμο είναι αυτό που κάνετε, είτε με μηχανάκια, είτε με αυτοκίνητο, είτε με φορτηγό; Ούτε πόλεμο να είχαμε δεν θα είχαμε τόσα ατυχήματα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάσατε τόσο πολύ τη λογική σας και το φιλότιμο. Τόσο ξεκαρφώθηκαν όλα μέσα σας; Δεν έμεινε τίποτα; Ούτε ο εαυτός σας δεν σας λέει τίποτα; Συνέλθετε βρε παιδιά. Σηκωθείτε όρθιοι με ψηλά το κεφάλι, πάρτε τα ηνία στα χέρια σας, δεν σκέπτεστε τίποτα; Είστε ευχαριστημένοι με όλα αυτά; Αφήσατε το Θεό και σας άφησε και αυτός. Το αποτέλεσμα είναι αυτό.

            Ας προχωρήσαμε τώρα παρακάτω. Είδατε τι έγινε; Η Αγγλία και η Γαλλία θέλει να βγάλει την ελληνική γλώσσα μέσα από την Ευρώπη όπως και άλλες μικρές χώρες. Σταματήστε τα παιδιά σας από τα Αγγλικά και Γαλλικά συνέχεια, υπάρχουν άλλες γλώσσες. Πρέπει και οι Άγγλοι και οι Γάλλοι και όλοι οι υπόλοιποι να παίρνουν κάποια ρέστα. Όλοι αυτοί από την Ελλάδα πήραν τα φώτα. Πρωτοπόρος η Ελλάδα και τώρα επειδή τους καίει, έξω η Ελλάδα; Μάθετε τα παιδιά σας Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά. Υπάρχουν και άλλες γλώσσες. Δεν είναι ανάγκη όλο Αγγλικά και Γαλλικά, ετοιμαστείτε να αγοράσετε όλα τα ξένα είδη από έξω, ρίξτε και καμία δραχμή στα ελληνικά είδη. Ούτε και αυτό δεν μπορείτε;  Περιορίστε τους, εκτός αν σας έχει μπει στο μυαλό να καταστρέψετε και οι ίδιοι οι Ελλάδα. Τότε μη λέτε ότι είστε Έλληνες, πείτε ότι είστε οτιδήποτε άλλο. Όσο και για σας κύριοι πολιτικοί, συνέλθετε. Μην φροντίζετε μόνο για την καρέκλα σας όπου και αν ανήκετε και σε όποιο κόμμα και αν είσαστε. Έτσι που το πάτε δεν υπάρχει λαός ελληνικός να σας ψηφίζει. Μπορεί να έχετε στο νου σας να φέρετε από έξω να σας ψηφίσουν, αλλά δεν θα λέγεστε Έλληνες, θα τους έχετε εξοντώσει εσείς οι ίδιοι. Απολαμβάνετε το θέαμα για όλα αυτά, ντροπή. Περιμένουμε να δούμε την αλλαγή σας και αυτοί οι λίγοι που θα έχουν απομείνει δεν πρόκειται να σας ψηφίσουν. Λυπάμαι πολύ, τελειώνω με εσάς δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας. Το τι σας πείραξε ψάξτε να το βρείτε.

            Τώρα, κυρίες και κύριοι, όταν δεν σας κάνει ούτε ο άντρας ούτε η γυναίκα, γιατί παντρεύεστε; Τι θέλετε να καλύψετε αρχικώς και μετά αρχίζετε τη γκρίνια, το ξύλο και διάφορα άλλα πολλά. Και έτσι λοιπόν καταλήγουμε πάλι στο διαζύγιο και με τα ίδια λάθη. Άλλος γάμος, άλλη οικογένεια και ξανά πάλι το ίδιο. Όχι εγώ φταίω, όχι εσύ φταις, και δεν ξέρετε ότι φταίτε και οι δύο; Μα τέλος πάντων, χάθηκαν όλα μέσα από τον άνθρωπο και έχει φτάσει ο εγωισμός μέχρι τον ουρανό; Αν ανακαλύψετε ότι είναι αυτός πατήστε τον σαν σκουλήκι να ψοφήσει. Ή μήπως θέλετε να απολαμβάνετε κάθε φορά κάτι καινούργιο; Μπορεί να είναι καινούργιο όταν επαναλαμβάνεται; Δεν λυπόσαστε αυτά τα παιδιά που βγαίνουν; Να πώς χαλάει η ανθρωπότητα. Μην μου πείτε ότι όλα αυτά τα παιδιά από αυτές τις καταστάσεις είναι υγιή; Και εσείς χαίρεστε για αυτό και καμαρώνετε; Μπράβο σας! Οι μεγαλύτεροι από εσάς όμως λυπούνται και πικραίνονται το ίδιο θα νιώθετε και εσείς όταν θα έρθει αυτή η ηλικία. Ξέρετε πόσοι γονείς έχουν χαθεί από αυτά και από ατό τους έφαγε το μαράζι, η στεναχώρια.

            Έτσι είναι παιδιά και μην παρεξηγείστε. Δείτε την αλήθεια κατά πρόσωπο. Είστε δίκαιοι; Είναι σωστό; Αν το νιώσετε έτσι, εγώ θα σας πω μπράβο. Χαίρεστε τους νόμους που ανεβαίνει ο καθένας και βγάζει; Χωρίς να έχετε υπολογίσει το θεϊκό νόμο και τελειώνουμε αυτό το θέμα.

            Δε μου λέτε εσείς κύριοι, πλούσιοι, εφοπλιστές, βιομήχανοι από την Ελλάδα τα εισπράξατε όλα αυτά. Τι δώσατε για αυτήν; Τι δώσατε για όλους αυτούς τους φτωχούς, τους άρρωστους, τους ανάπηρους, τους άπορους γέροντες που έχει η Ελλάδα; Και να δώσετε μια δεκάρα θέλετε και αυτό το χειροκρότημα. Τι θα τα κάνετε βρε παιδιά; Κανείς δεν παίρνει τίποτε μαζί του. Καταλάβετέ το αυτό καλά. Ούτε τα χρυσά ούτε τα αργυρά, εδώ θα μείνουν χαμένα θα πάνε. Βοηθήστε τους αρρώστους και τους ανάπηρους για να σας πει ο Θεός ένα μπράβο. Και οι βασιλείς, τα βασίλειά τους, δεν τα πήρανε μαζί, εδώ τα αφήσανε. Πιο πολλά κάνεις τόσο πιο πολλά θέλεις. Γι’αυτό δεν σας αγγίζει η δυστυχία των άλλων. Όχι μόνον δεν δίνετε και δεν σας αγγίζει η δυστυχία, αλλά εκμεταλλεύεστε και αυτούς που σας εργάζονται. Βοηθήστε τουλάχιστον το κράτος που μένετε μόνο τα μεγάλα ονόματα θέλετε; Όχι μόνον αυτό θέλετε, αλλά κρύβετε και τους φόρους, δεν τους πληρώνετε στο κράτος και τους πληρώνει ο συνταξιούχος των 100 και των 50 χιλιάδων.

Και εσείς λέγεστε άνθρωποι στην ανώτερη τάξη, δεν καταλαβαίνω, τέτοια αισθήματα έχει η ανώτερη τάξη; Έχετε χρήματα λοιπόν και μπορείτε. Δώστε και αγοράστε φιλότιμο, αλλά να μην είναι ευρωπαϊκό, να είναι ελληνικό. Ακόμα και τα χρήματά σας τα βάζετε σε ξένες Τράπεζες, τόσο καλοί άνθρωποι είστε. Έτσι σας φτιάξανε; Ή έτσι γίνατε; Στο τζόγο που παίζετε πόσα δίνετε. Εκεί δεν σας πονάει και αν το χάσετε. Αν σηκώσετε έναν άρρωστο από το κρεβάτι σας πονάει, που ξέρετε όμως γίνονται και θαύματα και η θεϊκή δύναμη να σηκώσει τον άρρωστο, αλλά αν πέσετε εσείς; Θα’ρθει η αδικία του εργάτη να σας σηκώσει; Μην φανταστείτε ότι έχουν τίποτα με εσάς. Με τις πράξεις σας έχουν, που δεν είναι ανθρώπινες. Δεν πειράζει όμως ο ήλιος βγαίνει για όλους όπως και ο Θεός είναι για όλους. Έτσι λοιπόν το ένα και το άλλο έφερε τη χώρα μας σε αυτό το χάλι και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχετε εσείς. Κρατήστε την στην τσέπη σας γιατί θα χρειαστεί κάποια στιγμή να απολογηθείτε γι’αυτό. Ξέρω ότι δεν σας αγγίζουν, εγώ όμως θέλω να σας τα πω και από εκεί και πέρα κάνετε όπως νομίζετε. Τελειώσαμε και με σας φίλοι πλούσιοι.

            Δεν μου λέτε, αγαπητοί φίλοι στρατιωτικοί, που έμαθα από παιδάκι να σας αγαπώ τόσο πολύ, γιατί βρε παιδιά χαλάσατε και εσείς; Μπορείτε να μου πείτε; Δηλαδή και εσείς την πατρίδα πίσω; Οι Έλληνες κλιματιζόντουσαν για το στρατό τους και για τους αξιωματικούς τους και τώρα μας βγαίνουν άλλοι μπροστά, ενώ εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους. Σε εσάς ελπίζω ότι πρέπει να συνέλθετε. Αυτό ισχύει για το ναυτικό, αεροπορία, στρατονομία, για όλα τα στρατεύματα, συνέλθετε όλοι σας παρακαλώ, θα μπούνε όλοι και δεν θα βρούνε σπιθαμή Ελλάδα. Όλο άδεια θέλετε, όλο λούφα είσαστε, τι έγινε, τεμπελιά; Εμπρός παιδιά, σηκωθείτε πάνω. Αμ δεν σας αγαπούσα δεν θα με ένοιαζε. Πάρτε τα ηνία στα χέρια. Γειά σας καλοί μου φίλοι.

            Εσείς στρατιωτικοί γιατροί με την υπευθυνότητα που έχετε μπορείτε να κάνετε τέτοια λάθη; Να είναι ο πολίτης γιατρός που είναι ανεύθυνος γιατρός το ξέρω, αλλά εσείς; Κάθε γονιός στέλνει το παιδί του στρατιώτη και δεν φοβήθηκε ποτέ. Ήταν σίγουρος ότι προστατεύεται από όλες τις πλευρές. Θέλετε να μου πείτε τώρα εσείς, που ξέρετε τι συμβαίνει και έχουμε τόσα θύματα στρατιωτών. Ντροπή και αμαρτία. Δε νομίζω ότι πρέπει να σας πω τίποτε άλλο. Εάν σκέπτεστε ακόμα, ισχύει για όλα τα σώματα. Μόνο με τους μισθούς ασχολείστε. Αν πάρετε λίγα ή λιγότερα, δεν πειράζει, υπάρχουν άλλα που σας καλύπτει καλά τι λέτε όταν βλέπετε τόσα θύματα σε όλα τα σώματα; Εσείς γιατί δεν έχετε παιδιά; Ή δεν έχετε μυαλό να σκεφθείτε ότι λιγοστεύουμε. Δεν θα σας πω τίποτε άλλο, γιατί λυπάμαι πολύ!

            Τώρα θα έρθω σε εσάς νέοι, μην κάνετε τελείως αντίθετα αυτά που σας βλάπτουν την υγεία και να πάτε φαντάροι, να είστε μισοί για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν δεν έχετε αφήσει ουίσκι, κρασί και ο,τιδήποτε άλλο και τα ξενύχτια κατά κόρον και χωρίς Θεό, θέλετε υγεία; Πού θα τη βρείτε; Συσπειρωθείτε όλοι μαζί και δείτε τι θα κάνετε. Εσείς τα μεγαλύτερα να φυλάξετε και τα μικρότερα. Μην τα μαθαίνετε και αυτά να πίνουν και να ξενυχτάνε. Θέλετε να είστε 50 ετών και να είστε γέροι; Ή θέλετε να βγαίνετε βοηθητικοί ή να μην υπηρετήσετε καθόλου; Ντροπή ρε παιδιά, χάνεται η νεολαία της Ελλάδας, δεν το βλέπετε; Σκεφθείτε από όλα τα φοβερά σας πάθη. Φυλάξτε την υγεία σας που είναι το πολυτιμότερο πράγμα. Σας το έδωσε ο Θεός και εσείς το καταστρέφετε μόνοι σας; με όλες σας τις πράξεις με το τρέξιμο, με το ποτό, με την ασυδοσία καταστρέφεται την υγεία. Φυλάξτε την. Με το τρέξιμο που κάνετε σκοτώνετε κόσμο. Σκοτωνόσαστε και εσείς. Πόσοι ανάπηροι είναι από σας με αυτό το πράγμα. Σηκωθείτε ένα τέταρτο πιο νωρίς να είστε στην ώρα σας. Τι απόδοση μπορεί να έχετε σε οποιαδήποτε εργασία και αν είστε με αυτές τις καταχρήσεις, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Πού να βρει το κράτος να σας πληρώνει με αυτή την οκνηρότητα; Αγαπήστε την οποιαδήποτε δουλειά κάνετε, μόνον έτσι θα έχετε αποτέλεσμα για να μπορέσετε να αγαπήσετε και τον εαυτό σας. θα πείτε, τι σε νοιάζει εσένα; Δεν με νοιάζει, αλλά σας λυπάμαι, εσείς δεν λυπόσαστε τον εαυτό σας; όχι για άλλο λόγο. Αυτό ισχύει και για τα κορίτσια, και ξέρετε πως πάει όλη αυτή η κατάσταση σύμφωνα με την ευρύτητα του μυαλού. Πόσο ανοιχτό είναι, πάνε και τα συναισθήματα όσο περιορισμένο μυαλό τόσο περιορισμένα και τα συναισθήματα. Μην σας κακοφαίνεται. Όταν περάσει η ηλικία θα δείτε ποια πράγματα είναι σωστά. Μην τεμαχίζετε αυτό που το λένε λογική. Εάν ενώσετε τη λογική έχει πολλά να σας προσφέρει, γιατί τότε δεν θα είστε παράλογοι. Όταν η λογική είναι στο σωστό της δρόμο από εκεί ξεκινάει η αγάπη, ξεκινάνε όλες οι χαρές που έχει προικίσει ο Θεός τον άνθρωπο. Εσείς θέλετε να είστε κούφιοι, δεν πιστεύω γιατί οι Έλληνες πάντα είχαν λογική και δύναμη. Πάρτε το λοιπόν και εσείς τώρα που ακόμα υπάρχουν οι παλαιοί να σας το δώσουν. Όσο και να σας φαίνεται κουτό είναι η πραγματικότητα αυτή. Σηκωθείτε λοιπόν όρθιοι, δυνατοί, με πίστη και θέληση και αφήστε την ανικανότητα για άλλους όχι για τους Έλληνες. Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ανίκανη. Είχε πάντα το μεγαλείο της. Αυτό που εσείς το πνίξατε μέσα σε διάφορες άλλες επιθυμίες, οι οποίες είναι εφήμερες και δεν θα σας βγάλουν πουθενά. Όρθιοι, και ψηλά το κεφάλι και κοιτάξτε τον ήλιο και εσείς που δεν μπορείτε με τα δεκανίκια να σηκωθείτε. Μην μαθαίνετε στην ξάπλα, στο κουτσομπολιό και στην αδικία. Μάθετε να μην κατηγορείτε το συνάδελφό σας, το φίλο σας, τους εχθρούς σας. Ξέρετε πόσο άσχημο είναι η διπροσωπία, το ψέμα, η αδικία από αυτά βρωμίζει η συνείδηση, αφήστε την καθαρή να αναπνέει, μην είστε περίεργοι για το κάθε τι και κάτι να δείτε κάντε ότι δεν το είδατε. Η περιέργεια είναι πολύ κακός σύμβουλος και μπορεί να σε εκθέσει και σε πολλά πράγματα, γιατί έχει μια μορφή που αλλιώς να ρωτάς εσύ, αλλιώς να τα λέει ο άλλος και έτσι να μπλέκονται τα πράγματα. Είναι πολύ άσχημη η περιέργεια στον άνθρωπο και κάνει τον άλλον να αισθάνεται άσχημα. Ισχύει για τα κορίτσια και αγόρια. Αυτά βρε παιδιά είναι εύκολα πράγματα και μπορείτε να τα πάρετε γιατί λοιπόν θέλετε πάντα να εκδικείται ο ένας τον άλλον; Έχει κανένα νόημα; Σεβασθείτε τους ανθρώπους, φίλους, συγγενείς και ξένους, για να σας σεβαστούν και αυτοί. Μην τα περιμένετε όλα από την πολιτεία. Φτιάξτε και εσείς κάτι και πρώτα τους εαυτούς σας. Αν η πολιτεία δεν είναι σωστή βλέποντας σωστό λαό θα συνέλθει και αυτή. Και ύστερα, τι σας νοιάζει αν συνέλθει ή όχι; Τετραετία είναι, στο χέρι την έχετε. Μην γίνεσθε και εσείς ηθοποιοί σαν και αυτούς. Λίγο να μπορέσουν τα πράγματα, να έρθουν στα ίσα τους, διαφορετικά, χανόμαστε.

Μας περιμένουν οι ξένοι στη γωνία. Είδατε πώς εργάζονται αυτοί σε όλα τα κράτη για τα δικά τους συμφέροντα;  Εμείς, λοιπόν γιατί; Γίνετε αποδεκτοί, μην αγοράζετε μόνο ξένα προϊόντα γιατί έτσι τούς παραδέχεστε και τούς δοξάζετε. Υπάρχουν ελληνικά πράγματα που μπορείτε να πάρετε πολύ καλύτερα. Δεν είναι  κρίμα να πλουτίζουν αυτοί και να φτωχαίνουμε εμείς; Σταματήστε να τους τροφοδοτείτε και τώρα τελειώνουμε αυτό και ερχόμαστε σε άλλο.

            Ακούστε παιδιά, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Δεν ήταν ποτέ έτσι αυτή η χώρα. Προσέχετε πού πατάτε, ελέγξτε βήμα-βήμα. Δεν είχαμε όλους αυτούς τους ξένους εδώ πρώτα που έχουμε τώρα. Βλέπετε και ακούτε μην τα αγνοείτε και ξέρετε κάτι, ότι είναι γλυκό στην αρχή πολύ, πικρό και καταστρεπτικό μετά. Τότε όταν θα το δείτε δεν θα μπορείτε να σωθείτε από τίποτα. Οποιαδήποτε πράξη ή ελάττωμα είναι αυτό θα σας έχει βάλει τη στάμπα και ξέρετε κάτι, όσο και να το κρύψετε δεν μπορείτε, έρχονται έτσι τα πράγματα που πέφτετε κάτω. Λυπηθείτε λοιπόν τον εαυτόν σας σε αυτή τη φάση και μετά τους γονείς και τους συγγενείς. Μην εμπιστεύεστε τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Μην βαδίζετε σε σκοτεινούς δρόμους και δρόμους που δεν γνωρίζετε, ούτε από στενά. Η ευθεία πάντα είναι ο πιο σίγουρος δρόμος και ο πιο σωστός. Κάποτε ήταν 3 έμποροι και είδανε σε μια ταμπέλα και έγραφε εδώ συμβουλάτορας. Λέει ο ένας εκ των τριών, πάμε; Είπαν οι άλλοι όχι, καλά θα πάω μόνος μου τους απάντησε. Πήγε λοιπόν και του λέει θέλω μια συμβουλή, του δίνει το τάληρο και του απαντάει ο συμβουλάτορας: Ποτέ σκοτεινούς δρόμους και στενούς μόνο τον ίδιο δρόμο, του απαντά. Άλλη μια του λέει ο έμπορος: όπου βρεθείς και όπου σταθείς, ό,τι δεις να μην ρωτήσεις. Βρέθηκε λοιπόν σε ένα μέρος και εκεί του έκανε το τραπέζι ο άρχοντας του τόπου που πήγε. Ο άρχοντας λοιπόν είχε μια νεκροκεφαλή και από εκεί έπινε το κρασί του. Ο έμπορος λοιπόν πήγε να ρωτήσει, αλλά θυμήθηκε τη συμβουλή. Του λέει λοιπόν ο άρχοντας, δεν βλέπεις τίποτε περίεργο πάνω στο τραπέζι; Όχι του απαντάει, τι να δω; Σώθηκες του λέει ο άρχοντας. Έλα μαζί μου να δεις. Τον πάει σε μια καταπακτή και του έδειξε, για την ερώτηση που του έκαναν που τους έπαιρνε τα κεφάλια. Γι’αυτό σου είπα ότι σώθηκες, του είπε ο άρχοντας. Ερχόμαστε στην τρίτη συμβουλή, πριν σκεφθείς 5 λεπτά του είπε ο συμβουλάτορας, μην απαντήσεις τίποτα. Όταν λοιπόν πούλησε την πραμάτεια του θέλησε να γυρίσει στο σπίτι του. Το παιδί του λίγο μεγάλωσε ωστόσο, κάνει έτσι από την κλειδαρότρυπα και του φάνηκε αντρικό το κεφάλι στης γυναίκας του την ποδιά. Βγάζει το όπλο του για να χτυπήσει. Του έρχεται στο νου η Τρίτη συμβουλή, τα 5 λεπτά να σκεφθεί. Χτυπάει την πόρτα και ακούει τη γυναίκα του από μέσα. Σήκω ο πατέρας σου. Τότε πάγωσε το αίμα του. ξέρετε τι θα είχε κάνει αν δεν είχε πάρει τη συμβουλή; Θα είχε σκοτώσει το παιδί του. καταλάβατε λοιπόν τι είναι να σκέπτεσαι; Οι δύο άλλοι χάθηκαν, αυτό λέει η ιστορία αυτή. Τον έναν τον πιάσανε οι ληστές στους στενούς δρόμους και τον σκότωσαν και ο άλλος πέρασε από σκοτεινό στενό για να κόψει δρόμο και σκοτώθηκε. Και τώρα ας έρθουμε σε κάτι άλλο.

            Μέσα ενημέρωσης, τηλεόραση, ραδιόφωνο και Τύπος. Μα δεν μου λέτε, δεν ντρέπεστε λίγο γι’αυτό το χάλι που κάνετε; Είστε δημοσιογράφοι εσείς ή κατίνες της γειτονιάς; Δεν καταλαβαίνετε ότι βλάπτετε τη χώρα και τον Ελληνικό λαό με αυτό το κουτσομπολιό σας; Εσείς βλάπτετε περισσότερο από τους πολιτικούς με τα σχόλιά σας και τα κουτσομπολιά σας. Για να πουλήσετε κάποια φύλλα παραπάνω φέρεστε έτσι; Κοντά σε εσάς καίγονται και 5-10 καλοί, αν υπάρχουν και αυτοί και εσείς που έχετε τα κανάλια και είστε αφεντικά, τι είναι αυτά που δείχνετε; Τι διδάσκετε στη νεολαία; Τη βία, τους φόνους, το ξύλο, τη σκληρότητα, την απανθρωπιά και ό,τι δείχνετε διπλασιάζεται την ασχήμια του. Χάσατε το φιλότιμο και το αίσθημα; Εσείς δεν είστε άνθρωποι. Αν σας αρέσει τόσο πολύ να διαστρεβλώνετε τα πράγματα, ανοίχτε ένα σύλλογο και πηγαίνετε και κάνετε όποιο κουτσομπολιό θέλετε. Απολαμβάνετε τα έργα τα άσχημα και τα πρόστυχα που δείχνετε. Χάθηκαν κάποια έργα με φιλότιμο ή μήπως αυτά παίρνετε μεγαλύτερους μισθούς; Αίσχος! Τελείωσα με εσάς, δεν αξίζετε για παρακάτω.

            Για να σας πω κύριοι γιατροί του ΙΚΑ που δώσατε όρκο κιόλας, αλλά δεν υπάρχει φιλότιμο να τον τηρήσετε. Τι χάλι είναι αυτό στο ΙΚΑ, δεν ντρέπεστε; 40 άτομα σε ένα μήνα, 4 γιατροί, ντροπή σας και χτυπάτε και το 200άρι το μήνα για δύο (2) ώρες. Εσείς δεν είστε γιατροί, είστε αλμπάνηδες. Σας βάζει όμως ο Θεός για να βλέπουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Έτσι καταστρέφετε λοιπόν τον ένα πίσω από τον άλλο. Είστε σίγουροι ότι πάντα θα μπορείτε να εξασκείτε το επάγγελμα; Προσέχετε την τιμωρία τη θεϊκή. Μια φορά σε ένα νοσοκομείο βλέπω σε ένα δωμάτιο κάποια και άκουγα ουρλιαχτά και μπαίνω στο δωμάτιο και βλέπω έναν άνδρα να μην καταλαβαίνει, να ουρλιάζει κα να είναι μέσα στην κούνια. Αυτός κύριοι ήταν γιατρός, είχε πέντε διπλώματα και ήξερε και έξι ξένες γλώσσες. Αυτά τα πληροφορήθηκα από τη νοσοκόμα που ρώτησα. Δεν θα αγαπάει φαίνεται και αυτός τους ανθρώπους όπως και εσείς έτσι που έχετε γίνει. Νομίζετε ότι έχετε το κύρος και την υπόληψη που είχατε; Και αν υπάρχουν κάποιοι καλοί τους χαλάτε εσείς οι ίδιοι και άλλη μια φορά ντροπή σας. Δεν έχω τίποτε άλλο να σας πω.

            Εσείς μητέρες καινούργιες κοιτάξτε τα παιδιά σας, που δεν σας χρωστάνε τίποτε και μην κοιτάτε μόνον τι απολαύσεις θα έχετε. Μαγειρεύετε σωστά να τρώνε τα παιδιά όλες τις βιταμίνες. Δεν τα βλέπετε τα παιδιά σας, ότι δεν έχουν χρώμα και δύναμη; Οι μάνες δεν είναι μόνο απόλαυση είναι και αγώνας. Φαίνεται ότι το έχετε ξεχάσει αυτό. Από αυτά που κάνετε εσείς θα βγει μια νεολαία άρρωστη. Είστε Ελληνίδες μητέρες εσείς; Σας αρέσουν όλα αυτά που βλέπετε; Εσείς δεν βγάζετε ανθρώπους, βγάζετε γκάνγκστερ με τον τρόπο σας. Έχετε και γεράματα και θέλετε να σας κοιτάξουν. Με τόση αγριλιά μέσα στην ψυχή τους που τους βάζετε πώς να σας κοιτάξουν; Οι πρώτες που θα πάρετε τα ρέστα που θα γευτείτε τον καρπό είστε εσείς. Μπρος στην απόλαυσή σας δεν βλέπετε τίποτα. Γιατί αφήνετε τα παιδιά και βλέπουν όλες τις ταινίες, που τα τραυματίζουν ψυχικά; Έτσι έκαναν οι παλαιές μητέρες και οι πατεράδες; Το περισσότερο βάρος το έχετε εσείς που είστε μανάδες. Μάθετε κάτι σωστό, κάτι καλό. Εάν σας κάνει κόπο να μην το κάνετε. Απλώς για το ονόρε μόνο. Δεν αξίζετε τον κόπο να ασχοληθώ περισσότερο μαζί σας. ντρέπομαι μόνο που λέγεστε Ελληνίδες.

            Και τώρα κύριοι εκπαιδευτές και δάσκαλοι και καθηγητές διαλέξατε ένα επάγγελμα, που δεν είναι επάγγελμα είναι λειτούργημα. Το ξεχάσατε αυτό; Το μισθό όμως δεν τον ξεχνάτε και πάντα είστε διαμαρτυρόμενοι. Όμως έχετε παράπονα αν σας αδικεί το κράτος. Εσείς που αδικείτε τόσα παιδιά που περνάνε από τα χέρια σας. Κάθεστε μέσα, πίνετε τον καφέ σας και τα παιδιά έξω ό,τι αισχρόλογο υπάρχει το μεταχειρίζονται. Εσείς που είστε, να το ακούσετε, σε λίγο θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι έχουμε καθηγητές, δασκάλους και καθηγήτριες. Δεν ξέρετε, ότι η αγάπη δίνει αγάπη, γιατί δίνετε μίσος εσείς για το μίσος; Και πού θα φτάσει η ανθρωπότητα; Θα τρώει ο ένας τον άλλο. Σας ικανοποιεί αυτό, ησυχάζει τα πάντα μέσα σας; Γυρίστε τα μάτια σας προς τον ουρανό να δείτε πόση αγάπη έχει, αλλά και πόσο θυμό με όλα αυτά που γίνονται. Σας έδωσε τον ήλιο να σας ζεσταίνει την ψυχή σας, δεν μπορεί να την ζεστάνουν αυτά; Μόνο εγωισμό, αυτή είμαι εγώ και αυτός είσαι εσύ. Και τι νομίζετε ότι βγαίνει με αυτό. Είτε είστε κάτι, είτε δεν είστε γιατί έχετε προβολή τον εγωισμό, τι θα σας δώσει; Ακούστε φίλοι και φίλες. Με τον εγωισμό δεν βγαίνει τίποτα. Πέφτετε ακόμα πιο κάτω και από εκεί που είσαστε. Με την εργασία και την αξιοπρέπεια βγαίνουν πολύ περισσότερα. Αυτό δεν το έχετε καταλάβει; Ούτε για τον εαυτό σας. Ούτε για τα παιδιά σας; Έχω λοιπόν εγώ την εντύπωση ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε τίποτα ούτε στα παιδιά σας ούτε στον εαυτό σας. Να ξέρετε, ότι με την τεμπελιά  και τον εγωισμό τον ψεύτικο, που θέλετε να παρουσιάζετε ή να παίζετε κάποιο θέατρο θέλετε 2 ώρες; Θέλετε 3; Η παράσταση τελειώνει και μετά μένετε αυτό που είστε. Μην φαντασθείτε ότι έχω κάτι μαζί σας. Δεν σας ξέρω και δε με ξέρετε. Αλλά τα λέω για να σωθεί ο ελληνισμός. Ο ήλιος αυτός που βγαίνει κάθε μέρα και σας ζεσταίνει, σας αναζωογονεί, σας ακτινοβολεί, σας θερμαίνει και σας δίνει τη ζωή και την ευκαιρία να δείτε τη θάλασσα, τη φύση, να πάτε στις εκδρομές σας, να κάνετε τα μπάνια σας. Έχετε δει άλλη χώρα με τέτοιον ήλιο; Είναι ο ίδιος με τον δικό μας; Αλλά για να τα δείτε αυτά πρέπει να έχετε αγαπήσει τη χώρα που μένετε και εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Δοκιμάστε το βρε παιδιά, κορίτσια και αγόρια, και θα δείτε ότι θα νιώστε πολύ όμορφα. Μην ανακατεύεστε με κόμματα, μην κομματίζεστε. Δεν αξίζει. Μπορείτε να πιστεύετε αυτό που θέλετε χωρίς να φανατίζεστε για τα κόμματα και να είστε έτοιμοι για πόλεμο ο ένας από τη μια πλευρά και ο άλλος από την άλλη. Για ρωτήστε και τους παλαιότερους. Βγήκε τίποτε από αυτό; Πόνος και δυστυχία μόνον και μια τρομερή απογοήτευση. Τελειώνουμε παιδιά και με αυτό. Τώρα ας έρθουμε σε άλλο θέμα.

            Ό,τι και να σπουδάσετε παιδιά, ότι και να γίνετε, η σπουδή είναι ωραία, δεν λέει κανένας όχι, αλλά σπουδή χωρίς Θεό και χωρίς λογική τι μπορεί να σας δώσει; Με αυτά τα δύο μαζί μπορείτε να πάτε πολύ πιο ψηλά από εκεί που θέλετε, αρκεί μόνο να το κατανοήσετε και για μένα η κατανόηση είναι 2 πράγματα πίστη και λογική. Και κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνετε μετρήστε το, γιατί εάν δεν το μετρήσετε και αν δεν το αγαπήσετε αυτό που κάνετε θα τα κατέβετε όλα μαζί τα σκαλοπάτια. Και που θα έχει πάει όλος αυτός ο αγώνας;  Σε ένα μεγάλο μηδενικό. Μην σας φαίνεται παράξενο. Ρωτήστε αυτούς που το έχουν πάθει για να το δείτε. Όσο ψηλά και αν πάτε εάν υπάρχει βρωμιά είναι βρώμικο, δεν λέει τίποτα. Ενώ το καθαρό το βλέπετε, το χαίρεστε, το απολαμβάνετε. Γι’αυτό λοιπόν μην το βρωμίζετε γιατί βρωμίζετε και άλλους. Θέλετε να πείτε ότι είμαι χαζή έτσι που σας τα λέω; Δεν με πειράζει, αρκεί εσείς να καταλάβετε και να σηκωθείτε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά και με τη δύναμη που σας χρειάζεται. Πολύ κακό πράγμα η τεμπελιά. Σας ξαναλέω πάλι ότι δεν έχω τίποτε μαζί σας. σας αγαπώ σαν Έλληνες και σαν ανθρώπους. αγαπήστε και εσείς εαυτό σας, καθαρά όμως. Σώστε τον από όλα αυτά που σας έρχονται στο νου. Όλα δεν επιτρέπονται, ούτε όλα απαγορεύονται. Πάρτε την ικανότητα στα χέρια σας. Για να ξεχωρίσετε μόνοι σας αυτά που επιτρέπονται και αυτά που απαγορεύονται. Υπάρχουν παιδιά που έχουν ξεφύγει. Αν όμως εσείς οι υπόλοιποι τους δώσετε το χέρι θα σωθούν και αυτά. Μην πάτε λοιπόν όπως πάνε οι στραβοί στον Άδη. Μην περιφρονείτε αυτούς που έχουν κάποιο κουσούρι. Κάντε ότι δεν το είδατε. Αυτό θα τους δώσει την ευχέρεια και σε εκείνους που και ανήμποροι να είναι με τη δική σας σιωπή θα γιατρευτούν. Αυτά ως εδώ για αυτό το θέμα.

            Ξέρετε παιδιά πόσοι γκρεμοί υπάρχουν; Αν δεν υπάρχει προσοχή; Τόσοι που το μυαλό σας δεν μπορεί να τους χωρέσει. Φυλαχτείτε παιδιά για να μην κατρακυλάμε όπως οι πέτρες που κατρακυλάνε από το βουνό.

            Σηκωθείτε κορίτσια και αγόρια όρθια με ψηλά το κεφάλι. πάρτε το σπαθί στα χέρια σας και κλαδέψτε. Θα μου πείτε, ποιο σπαθί. Το σπαθί της αγάπης. Ό,τι άσχημο σας έρχεται στο μυαλό και αφήστε το σπαθί καθαρό να γυαλίζει. Ξέρετε κάθε κακή πράξη, η οποία επαναλαμβάνεται σφραγίζεται στο μέτωπο. Τώρα μπορεί να σας ευχαριστεί, είστε νέοι και δεν το καταλαβαίνετε. Τα χρόνια όμως περνάνε και εγώ ρωτάω, βρε παιδιά, τι θα έχετε να πείτε στους φίλους, στις φίλες σας, στα παιδιά σας; και ακόμα στον ίδιο σας τον εαυτό με τις αναμνήσεις σας. όλο το θέλω το κακό θα σας βάλει τη στάμπα και όλοι θα μιλάνε για κάτι που κάνανε και εσείς που κρατάτε τα κακά ελαττώματα και τα χειρότερα δεν μπορείτε να μιλήσετε. Θα σας λένε οι άλλοι, γιατί θέλατε; Επειδή όμως θα είναι βρώμικες οι πράξεις και ανήθικες θα γυρίσετε και θα τους πείτε, τι να πω, ακούω εσάς. Αυτοί θα καταλάβουν τα πάντα. Και πίσω σας θα πουν, τον είδατε, την είδατε; Δεν είχε τι να πει γιατί ξέρετε και εσείς ότι δεν το κάνατε από ευγένεια και από λεπτότητα. Αλλά επειδή ήταν βρώμικο βρωμούσε. Έτσι λοιπόν είδατε πως μπαίνει η στάμπα όπου και να πάτε. Είναι βρωμιά, είναι πορνεία, είναι αδικία και θα σας ακολουθεί. Να λοιπόν πως μπορείτε να τα βρείτε. Εάν διαθέτετε δύο ώρες σε μια καφετέρια ή οπουδήποτε αλλού ή μισή ώρα από αυτές για να σκεφθείτε τι πράξατε, να το βρείτε και να το διορθώσετε, δε μπορείτε; Για καλό δικό σας παιδιά. Εγώ είμαι στο τέλος της ζωής μου. Θα μου πείτε, γιατί ασχολούμαι με όλα αυτά. Αγαπώ τα Ελληνόπουλα, γι’αυτό το λόγο. Αν κάνετε μια φορά την ημέρα το σταυρό σας θα δείτε πόση διαύγεια έχει το μυαλό σας. Και αν έχετε στο σπίτι σας μέσα μερικά εικονίσματα έστω και χάρτινα με διάφορους αγίους, είναι φύλακες του σπιτιού σας και του εαυτού σας. ρωτήστε και θα σας πουν. Δεν σας λέω να μην έχετε πίνακες. Μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας με ό,τι θέλετε, αλλά και αυτά να έχουν τη θέση τους. στολίζοντας το σπίτι σας με μεγαλοπρέπεια στολίζετε και τον εαυτό σας. Και όταν μάθετε την τάξη και τη σειρά θα έχετε ακόμα πιο καλά αποτελέσματα και στον εαυτό σας. Γιατί η ακαταστασία φέρνει ακαταστασία. Η ισορροπία φέρνει ισορροπία. Ρίχτε μια ματιά, όταν πετάτε το ένα πράγμα εδώ και το άλλο αλλού ψάχνετε να το βρείτε μετά. Όταν είναι στη θέση του ταχτοποιημένο το βρίσκετε αμέσως. Να η απάντηση λοιπόν και εδώ. Κάνοντας αυτά το μυαλό είναι πάντα έτοιμο να απαντήσει και να σταθεί σε ο,τιδήποτε. Ενώ τα άνω-κάτω είναι και το μυαλό και σκέψη το ίδιο. Κουράζει την ψυχή και το νευρικό σύστημα. Μην αφήνετε όλα στο παρά πέντε. Θέλετε να κάνετε κάτι; Θέλετε να πάτε κάπου; Σηκωθείτε μισή ώρα ενωρίτερα οπότε θα έχετε όλη την άνεση να ετοιμασθείτε και να κάνετε και ό,τι θέλετε και να βγείτε και ήρεμοι στο δρόμο χωρίς να έχουν γίνει να νεύρα σας κορδόνια. Έτσι λοιπόν εκεί που δουλεύετε, δουλεύετε με τάξη, ωραία, ήρεμα και έχετε και απόδοση στη δουλειά σας. Δεν είναι παιδιά να πάρουμε μόνο το μισθό. Μην το βλέπετε μόνον έτσι γιατί τότε μας λείπει η ανθρωπιά είτε δημόσιο είναι αυτό, είτε ιδιωτικός τομέας. Ακόμα αυτό σας κάνει να οδηγείτε πιο όμορφα και να απολαμβάνετε είτε το πρωινό, είτε το βραδυνό, είτε το απογευματινό. Ελάτε βρε παιδιά, σηκωθείτε όρθιοι, στηριχθείτε στα πόδια σας, κορίτσια και αγόρια, σας παρακαλώ. Ξέρετε τι μεγαλείο είναι να είστε όρθιοι; Γιατί αφήνετε ό,τι είναι σωστό και πιάνετε ό,τι είναι ανάποδο και άσχημο; Μήπως είναι και αυτό μέσα στη μόδα; Ή μήπως δεν βλέπετε την εξέλιξη που έχει φτάσει τον κόσμο; Τι να την κάνω τέτοια εξέλιξη με την καταστροφή των ανθρώπων. Δεν έμεινε βρε παιδιά τίποτε όρθιο σ’αυτή την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν εμείς οι ίδιοι να πιάσουμε και να ταχτοποιούμε τα πράγματα ένα-ένα και να μην αφηνόμαστε τι κάνει η Ευρώπη και τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Παρά να πιάσουμε και να μιμηθούμε τους παλιούς Έλληνες, αυτούς που αγωνίστηκαν  για την τιμή, για την αξιοπρέπεια, για το όνομα της πατρίδας τους. Έχω τη γνώμη ότι και εσάς εσωτερικά δεν σας αρέσει. Δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί το κάνετε. Ξέρετε όμως τι λέει μια παροιμία, στραβά περπάτα κάβουρα, στραβά και τα αποτελέσματα και λέει παρακάτω, στραβά περπατάς θα δω την προκοπή σου. Κάντε λοιπόν μια αναθεώρηση σε όλα και για όλα. Και τώρα  παιδιά να σας πω και κάτι άλλο, μη μένετε ελεύθεροι και ελεύθερες. Βρείτε τα άτομα που σας ταιριάζουν και ενώστε τη ζωή σας. Όχι όμως με το σκοπό να κάνετε ένα-δύο παιδιά και να χωρίσετε. Εσείς κορίτσια σκεφτείτε το καλά, γιατί γίνεστε και μητέρες. Ξέρετε ότι επηρεάζετε το παιδί από την ώρα θα γίνει η σύλληψη. Σύμφωνα με την κατάσταση και την αγάπη που επικρατεί μέσα στο σπίτι. Και από την ώρα που θα γεννηθεί το πόσο είναι το ζευγάρι ενωμένο, επιδρά πάνω στο παιδί μαζί βέβαια με την ανατροφή που δεν μπορεί βέβαια να είναι σωστή αφού εσείς έχετε δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ σας. Έτσι το παιδί από την αρχή της ζωής του είναι δυστυχισμένο. Προσέξτε τα ζευγάρια που είναι αγαπημένα, δείτε τα παιδιά τους και προσέξτε και αυτούς που δεν είναι, βγαίνουν τα παιδιά τους ατίθασα και άγρια. Έτσι λοιπόν δεν ακούνε τίποτα, δεν βλέπουν τίποτα και μη μου πείτε ότι θα τα φτιάξετε γιατί δεν γίνεται, τα κύτταρά τους είναι άρρωστα. Αυτό σας αρέσει; Καλύτερα λοιπόν καθίστε στους γονείς σας και μην δημιουργείτε θύματα. Γιατί το ένα θύμα φέρνει το άλλο. Όταν αυτά θα σας γυρέψουν το λογαριασμό θα μπορέσετε να τους τον εξοφλήσετε; Να λοιπόν τι χρειάζεται να είναι σωστός και δίκαιος ο άνθρωπος. Εάν δεν είστε για τον εαυτό σας περιμένετε να είστε για την κοινωνία; Έτσι χάνετε η μια αγία μετά την άλλη. Αν όμως σκεφτείτε λογικά δεν χάνετε τίποτα, ωφελείσθε οι ίδιοι και οι άλλοι από εσάς. Μην περπατάτε με κλειστά τα μάτια, γιατί δεν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα. Και μην γυρεύετε παραπάνω από αυτό που μπορείτε να δώσετε ή να πάρετε. Αν το κάνετε αυτό έρχεται η ζυγαριά στα ίσα της. Μην θυμώνετε μαζί μου, έτσι το νιώθω μέσα μου και έτσι σας το λέω. Έτσι βολευτήκαμε με την κάθε ευκολία εδώ και 30 χρόνια και ίσως και παραπάνω και αφήσαμε και έφυγε ό,τι ήταν ωραίο και καλό. Εάν δείτε κάτι ωραίο να μου το πείτε και εμένα, θα συμφωνήσω μαζί σας. Εγώ όπως τα παρακολουθώ τα πράγματα από το κακό στο χειρότερο πάμε. Όπου δείτε διάφορα που δεν είναι σωστά τα ακολουθείτε, όπου είναι το καλό το πετάτε. Παρακολουθήσετε και εσείς και θα το δείτε. Ίσως έτσι σωθεί μια μερίδα της ανθρωπότητας και το πιο σύντομο για να σωθούμε είναι να αγκαλιάσουμε την πίστη μας. Αυτό που λέγεται Θεός. Έχετε ακουμπήσει εκεί, μη φοβόσαστε. Δοκιμάστε το όπως ένα φόρεμα και θα το δείτε ξέρω ότι μπορείτε ένα όχι όμως, το κάνατε ένα τριαντάφυλλο και το κολλάτε στο πέτο σας. Και για να ήταν καλό θα ήταν ωραίο. Διαλέχτε και αποφασίστε. Σας κουράζω, μού είναι όμως δύσκολο να πιστέψω ότι χάνεται η Ελλάδα, γιατί έτσι που πάμε θα πάρουν άλλοι τα πρωτεία. Από όποιο κλάδο θέλετε να πιάσετε, βρωμάνε όλοι. Ποιός τους βρώμισε; Εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις μας, με τα λόγια μας, με τα έργα μας. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορείτε να αναπνεύσετε από τη βρωμιά ίσως τότε πιάνετε και τα καθαρίζετε, αλλά τι θα έχει μείνει αφού θα έχει χαθεί το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια; Τι θα καθαρίσετε τότε; Όλο και πιο πολύ θα πέφτετε μέσα στους κινδύνους, οι οποίοι είναι χιλιάδες και αμέτρητοι. Εγώ λοιπόν σας παρακαλώ, προλάβετε από τώρα χωρίς να χαθούνε και οι τελευταίες ελπίδες. Μην ακούτε κανέναν, ακούστε τον οδηγό της δικής σας ψυχής, αφού βέβαια γυρίσετε και κοιτάξτε τον ουρανό και καταλάβετε τι σας λέει. Πέστε και εσείς: δόξα σοι ο Θεός και τότε ελπίζω ότι θα βρεθεί ο δρόμος για τόσους νέους που χάνουμε. Δεν θέλετε να βοηθήσετε και αυτούς; Μην παρασύρεστε από ό,τι σας υπόσχονται. Εάν εσείς δεν το έχετε ελέγξει ότι είναι σωστό να μην το κάνετε επειδή η κοινωνία χάνεται, επειδή παρασύρεστε ο ένας με τον άλλο. Ζητώ συγνώμη εάν σας φαίνονται σκληρά όλα αυτά. Έτσι όμως νομίζω ότι τα λέμε καλύτερα, σαν φίλοι που είμαστε, να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν ξέρω αν σας είπα πιο πέρα, υπάρχει και ένα πανεπιστήμιο της ζωής. Εκεί λοιπόν διαλέγεις τι θα σπουδάσεις, τον καλό δρόμο, το μεσαίο ή το χειρότερο. Σας φαίνονται όλα αυτά γελοία; Το καταλαβαίνω, αν έλθετε όμως στην ηλικία που είμαι εγώ θα αγωνισθείτε για όλα αυτά, θα δείτε πόσο δίκιο έχω. Μην σκύβετε το κεφάλι, σηκώστε το ψηλά, σμίξτε τις γροθιές σας και βαδίστε ευθεία και όχι στα σκοτεινά. Όπου λάμπει, όπου είναι φως. Προσέξτε όμως και εκεί υπάρχει ο φόβος γιατί ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, γι’αυτό λοιπόν το πάμε στο χρυσοχόο για να το ελέγξει. Ελέγξτε τα και εσείς και μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε. Δεν θέλετε. Μπορεί να θέλατε να σας έλεγα ωραία πράγματα, ωραία λόγια μέσα εδώ, όπως κυκλοφορούν χιλιάδες βιβλία, εγώ όμως είμαι αγράμματη και τα ξέρω έτσι, γι’αυτό και τα αναφέρω σε εσάς με όλη τους την ειλικρίνεια. Πρέπει να ξέρετε κάτι, όλα τα πολύ ωραία έχουν παγίδες μέσα και ξέρετε πέφτει δύσκολα ο άνθρωπος μέσα, όπως το ποντίκι που πάει να φάει το τυρί από τη φάκα. Γι’αυτό λοιπόν είναι καλύτερα να τα λες όπως τα έζησες τα πράγματα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια ποιοι από αυτούς που ξέρουν γράμματα, πού είναι αυτοί, πού είναι, αγαπάνε την πατρίδα τους και το λαό τους; έχετε απάντηση για το πότε θα το διαπιστώσετε; Όταν περάσουν τα χρόνια. Μαλακώστε λίγο την ψυχή σας, τα αισθήματά σας, για να μπορέσετε να μπείτε μέσα σε αυτό τον κύκλο της ζωής. Αφήστε αυτές τις φράσεις που μεταχειρίζεστε κορίτσια –αγόρια, γιατί και από τις φράσεις σκληραίνει ο άνθρωπος, χαλάει. Υπάρχουν ωραιότατες φράσεις, μαλακότερες που δείχνουν και την ανθρωπιά. Μεταχειριστείτε τις, μόνο τότε θα μπορέσετε να τα δείτε. Θέλετε να κάνετε το πείραμα. Πηγαίνετε στον καθρέπτη και μεταχειρισθείτε και τους δύο τρόπους, και θα δείτε την αλήθεια, αυτά είναι για τις πράξεις που φαίνονται στον καθρέπτη. Υπάρχουν όμως πολλές κακές και άσχημες, ότι το χειρότερο μπορεί να έχουν πάνω τους που εκείνες τις βλέπει ο καθρέπτης μόνο της ψυχής σας και το μυαλό σας που σας οδηγεί να τις κάνετε. Είναι όμως το πιο καταστροφικό και το πιο οδυνηρό για εσάς τους ίδιους γιατί κάποια στιγμή θα πληγωθεί η ψυχή και θα αιμορραγεί σαν πληγή. Δεν ξέρω αν βρείτε το φάρμακο να βάλετε το μόνο φάρμακο που γνωρίζω εγώ είναι να αλλάξετε ριζικά και αντί να αιμορραγεί να ανθίζει σαν τη γη. Έχετε προσέξει όταν βγαίνουν τα λουλούδια στους αγρούς; Ένα λουλούδι είστε και εσείς, αλλά μαδιέστε μόνοι σας και μένει άδειο το κλωνάρι και αφού μείνει άδειο και αυτά που δημιουργεί είναι άδεια. Κάντε το λοιπόν με τη  θέλησή σας  να καρποφορήσει όλη η γη και εσείς τότε να θαυμάσετε αυτό το μεγαλείο. Μην αφήνετε να βγαίνουν μόνο οι τσουκνίδες ελευθερώσετε το και περάστε για να μπορείτε μετά να περάσετε και τις οικογένειές σας από εκεί. Και να περάσουν και τα παιδιά σα. Αναλύστε τη λέξη που λέγεται αγάπη αν δεν την ψάξετε δεν θα μπορέσετε να την καταλάβετε την πραγματική της έννοια. Εύκολο είναι να λες αγάπησα, αγαπώ, χωρίς να γνωρίζεις το βάθος. Τι θα πει αγαπώ, ξέρετε; Είναι ένα μεγάλο δώρο, θεϊκό που Εκείνος που το είπε το πίστευε κιόλας και το έδειξε και στην πράξη. Εσείς τι δείξατε στην πράξη, τις διάφορες ατασθαλίες ή σε αγαπώ σήμερα και σε ξεχνώ αύριο, είτε ο άνδρας σας είναι, είτε οι γονείς σας είναι, είτε το παιδί σας. μην το πείτε όταν δεν το αισθάνεστε, γιατί αυτός που το ακούει, όταν διαπιστώσει ότι δεν είναι έτσι θα πικραθεί πολύ. Να λοιπόν πώς γίνονται τα εγκλήματα και έρχεται ο θυμός μετά και γίνονται όσα γίνονται ό,τι και αν είναι αυτό, πέστε την αλήθεια αυτό θα σας τιμήσει περισσότερο. Μην καλύπτετε τη ζωή με ένα ψέμα. Η ζωή είναι αλήθεια, δεν είναι ψέμα, γιατί αυτός που την έδωσε δεν έλεγε ψέματα. Μην καταστρέφουμε λοιπόν και τη λέξη αγάπη. Πείτε πιο καλά δεν σε θέλω, δεν σε αγαπάω, γιατί αν αγαπούσε ο ένας τον άλλο πραγματικά δεν θα ριχνόντουσαν στο δρόμο γονείς και παιδιά, ούτε αδέλφια. Το ψέμα είναι κακός σύμβουλος και από εκεί ξεκινάει η καταστροφή του ανθρώπου. Από αυτό το ψέμα έρχεται η μια καταστροφή πάνω στην άλλη. Προς στιγμήν είναι γλυκό, έπειτα όμως  σας τυλίγει μέσα σε αυτό τον κυκεώνα και δεν έχει γλυτωμό, ούτε υπόληψη, ούτε τιμή, ούτε αξιοπρέπεια, αυτά χάνονται με το πρώτο-δεύτερο-τρίτο ψέμα έχουν χαθεί. Είδατε; Όπως πάνε και ορκίζονται στα δικαστήρια ψέματα χαντακώνουν ανθρώπους άδικα. Αυτό το ελάττωμα φέρνει και όλα τα άλλα πάνε κορδόνι. Απαλλαχτείτε από αυτό και θα νιώσετε πιο ελαφριά, πιο ανθρώπινα. Μην παρασύρεστε ούτε για τα χρήματα, ούτε για τις δόξες. Αυτοί που θα σα πουν πείτε αυτό και πείτε εκείνο σας έχουν τυλιγμένους σε μια κόλλα χαρτί. Προσέξτε κίνδυνος το ψέμα, φως, ήλιος, η αλήθεια. Ό,τι και αν έχετε κάνει, ό,τι και αν κάνετε πείτε την αλήθεια. Πιο εύκολα θα σας δεχθεί ο άλλος, γιατί δεν μένει και τίποτα κρυφό. Και το θέλω και δεν θέλω είναι ελεύθερο. Τώρα ποιο θέλετε θα διαλέξετε εσείς. Εγώ για τον εαυτό μου διάλεξα να είμαι μπουμ κυρ-Γιάννης. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, λέω την αλήθεια όπως είναι.

            Θα σας επισημάνω κορίτσια και έναν άλλο κίνδυνο. Μην απομακρύνεστε σε μέρη που δεν ξέρετε, μην μπαίνετε σε σπίτι που δεν ξέρετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σας βάλουν μέσα ακόμα και βοήθεια να ζητάνε φωνάξτε την αστυνομία, φωνάξτε όποιον θέλετε, μην μπαίνετε εσείς. Ισχύει και για τα αγόρια αυτό. Αυτοί που θέλουν να σας μπλέξουν, ξέρετε πόσες τεχνικές έχουν; Βοηθήστε τους με άλλον τρόπο, ειδοποιήστε άλλους, όχι εσείς. Είναι διάφορα κυκλώματα που κάνουν αυτή τη δουλειά, μην βασίζεστε σ’αυτούς. Ξέρετε πόσα κορίτσια και αγόρια βρεθήκανε εκεί που δεν ήθελαν και πέσανε στην παγίδα. Φυλαχθείτε εσείς για να εξαφανισθούν και αυτοί. Ό,τι ύποπτο βλέπετε ειδοποιήστε την Αστυνομία. Γι’αυτό άλλωστε υπάρχει η Αστυνομία, για να βοηθάει τον πολίτη. Και εσείς κύριοι αστυνομικοί, αρχηγοί, διευθυντές, αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί, μια απλή γυναίκα, αγράμματη Ελληνίδα όμως σας παρακαλεί να φερθείτε ελληνικά και να προστατέψτε τον κόσμο, και εσείς κύριοι αστυνομικοί, παλαιοί μην περιμένετε μόνο από την σχολή, διδάξτε τους και δια λόγου όπως τα μάθατε και εσείς από την πείρα που έχετε αποκτήσει τόσα χρόνια. Δεν είναι κρίμα να χάνονται και οι μεν και οι δε γιατί δεν θέλετε να μιλήσετε; Απ’ό,τι ήξερα την παλαιά αστυνομία είχε και μπέσα και φιλότιμο. Λειτουργήσετε το λοιπόν εσείς και επαναφέρετέ το πάλι. Μπορείτε να το κάνετε. Όταν πείτε το λόγο η καρέκλα θα είναι πιο ασφαλείς και εμείς οι απλοί πολίτες να χαθούμε, τότε από πού θα πληρωθείτε;  Τελειώνω και με εσάς, έχω παράπονα απ’όλους σας.

            Και τώρα να έρθω σε σας κύριοι Δικαστές. Ήταν ένα σώμα, το οποίο λάτρευα από μικρό παιδί, γιατί μου το σκοτώσατε; Τι πάθατε και πέσατε μέσα στο κύκλωμα των δημοσιογράφων και δεν υπάρχει σχόλιο που να μην σας αφορά κάθε μέρα; Την Αγία Γραφή την γνωρίζετε εσείς. Ο Χριστός κατέβηκε και επικύρωσε τους νόμους, δεν κατέβηκε για να τους ακυρώσει. Σας παρακαλώ λειτουργήστε σωστά. Σας ευχαριστώ πολύ.

            Να έρθω τώρα σε σας κύριοι δημοσιογράφοι, που δεν αφήσατε τίποτα όρθιο. Καλό το επάγγελμα και χρήσιμο, όχι όμως με τον τρόπο που το λειτουργείτε. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι κουτσομπολιό και τρόμος για το λαό. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι γράφετε, τι λέτε και τα κανάλια σας; Τι πράγματα είναι αυτά; Προς χάριν της πολιτικής και του πόσα θα βγάλετε εσείς πρέπει ο μισός λαός να είναι καρδιακός; Για όνομα του Θεού, δημοσιογράφοι είσαστε, δεν σας λέω τίποτε παραπάνω. Όταν όμως δεν θα πουλάτε φύλλο και δεν θα βλέπει κανείς κανένα κανάλι, ελάτε να με βρείτε. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Τελειώνω και με εσάς. Σας εκφράζω το παράπονό μου μόνο!

            Όλοι οι Έλληνες έπρεπε να σας λένε τα παράπονά τους για να μπορέσετε να συνέλθετε. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν.  Φοβούνται, δεν θέλουν, σας αγνοούν, δεν το ξέρω. Τελείωσα και με εσάς. Έλληνες και Ελληνίδες, μην αφήνετε τα παιδιά να βλέπουν έργα που δεν είναι για αυτά. Το χειρότερο έγκλημα που  μπορείτε να κάνετε. Τα παιδιά είναι μίμοι και μιμούνται και ό,τι άσχημο υπάρχει θα το κάνουνε παιχνίδι και από εκεί θα περάσει στην ψυχή τους. φυλάξτε τα παιδιά από αυτό που λέγεται τηλεόραση. Τα βλέπουμε εμείς και τρέμουμε. Για σκεφτείτε τα μικρά παιδάκια, ακόμη και για την υγεία τους, έχετε υποχρέωση να το κάνετε. Ευχαριστώ. Μάθετε τα παιδάκια να είναι ελεήμονες, να έχουν κατανόηση, εσείς θα τους τα μάθετε για να μπορέσει αυτή η γενιά να έχει λίγο πιο ραφιναρισμένο αίσθημα από αυτή που είναι τώρα. Αν είχατε σκεφθεί αυτή τη γενιά που είναι τώρα θα σας έπιανε τρόπος και δεν φταίνε αυτά, φταίμε εμείς οι ίδιοι που τα εγκαταλείψαμε στη μοίρα τους και οι κύριοι καθηγητές και οι καθηγήτριες και οι δάσκαλοι με την μεγάλη τους αδιαφορία, που για να κυνηγάνε τους μισθούς και τις απεργίες έχουν τραυματίσει τα παιδιά σε αφάνταστο βαθμό. Θα ήθελα να μονωθούν αυτοί οι κύριοι με τον ίδιο τρόπο διδάσκουν και τα δικά τους; Εσείς μπορεί να τα λέτε επαγγέλματα αυτά, αλλά δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα και αν δεν μπορείτε να το φέρετε εις πέρας, παραιτηθείτε να μπούνε άλλοι. Αντί να είστε οι πιο ραφιναρισμένοι που έχετε να κάνετε με παιδικές ψυχές, είτε τα πιο αλλοπρόσαλλα άτομα που έχω γνωρίσει. Συγνώμη, αλλά είναι η αλήθεια αυτή. Την προσευχή που γινόταν στα σχολεία μπορείτε να μου πείτε τι την κάνατε και αυτό σας εμπόδιζε; Λυπάμαι. Τελειώνω και με εσάς. Θα μου πείτε, γιατί τα αναφέρω όλα αυτά. Γιατί νιώθω πολύ πικραμένη, νιώθω την πίκρα μέσα στο αίμα μου να κυλάει. Πας από εδώ έτσι, πας από εκεί αλλιώς, δεν θα έχεις πού να κοιτάξεις, ούτε να ακούσεις, ούτε να ρίξεις το βλέμμα πουθενά. Εσείς κύριοι που έχετε  τις σχολές τις έχετε εξευτελίσει μόνοι σας. Μιλάω για τον ιδιωτικό τομέα. Μην κοιτάτε μόνο τους μισθούς και κοροϊδεύετε τους γονείς. Είναι άδικο. Λίγη ανθρωπιά. Ρωτήσατε αυτόν τον εργάτη πού τα βρίσκει και σας δίνει το μηνιάτικο; Μόνο διαφημίσεις είσαστε, από έργα τίποτε! Σας ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο, αναρωτηθείτε μόνοι σας και εσείς κορίτσια, ορισμένα που σας έχει παρασύρει η μόδα, η εξέλιξη και χίλια δυό άλλα, περπατήστε μια ώρα μόνα σας, χωρίς αυτά μέσα σας για να μπορέσει να βγει ο πρώτος εαυτός σας να τον δείτε, να τον θαυμάσετε και να συνέλθετε. Μπορείτε να το κάνετε, μην το αποφεύγετε. Ισχύει και για τα δύο φύλα. Μην νομίζετε ότι είναι μεγαλείο. Καταστροφή είναι, γιατί βρε καρδούλες μου; Η ζωή όταν την βαδίζεις καλά έχει πολλές ομορφιές. Είναι ωραία, είναι λαμπερή. Ψάξτε να το δείτε μην πέφτετε στο σκοτάδι, επειδή σας παρασύρει η πολυτέλεια ή ο φίλος ή η φίλη. Θα έρθει η στιγμή που θα μετανιώσετε, κάντε το τώρα που είναι νωρίς, μην αφήνετε τον κόσμο να φεύγει χωρίς καμία αξία πραγματική. Μπορείτε να το κάνετε αρκεί να το θέλετε και να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά, στηριχθείτε στις δυνάμεις σας, όση δύναμη έχετε γι’αυτά που κάνετε, άλλη τόση έχετε και για το καλό. Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτοί οι δρόμοι σας ικανοποιούν. Νομίζω ότι η άγνοια φταίει. Διαβάστε, ρωτήστε, μάθετε, μάθετε το μυαλό να σκέφτεται για να μπορείτε να το καταλάβετε. Δεν σας ρίχνω ευθύνες, είναι αυτό που λέγεται αλλαγή. Δεν την χρειαζόμαστε εμείς την αλλαγή, ας την κρατήσουν αυτοί που τους χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν την χρειάζεται. Μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στην Ελλάδα αυτή η αλλαγή, κανένα άλλο. Εγώ σας αγαπώ, δεν έχω τίποτε μαζί σας. Την παθαίνετε γιατί είστε παιδιά άπειρα και δεν ξέρετε. Γεια σας κορίτσια και αγόρια. Κάνεις έτσι, φέρεσαι έτσι, κινείται έτσι γιατί στο είπαν, χωρίς να έχεις δημιουργήσει εσύ αυτό, να το έχεις δοκιμάσει για να δεις πόσα θα βγάλεις απ’έξω όταν το κάνεις μόνος σου ή μόνη σου. Είναι σαν το φαγητό που στο είπαν άλλο να στο πούνε και άλλο να το φτιάξεις μόνος σου. Στην πράξη θα δεις αν αφαιρέσεις ή προσθέσεις. Τότε θα δεις πως ταιριάζει σε εσένα. Δοκιμάστε το και να το δείτε.

            Έλληνες και Ελληνίδες, αντιδράστε για όλους τους αλλοδαπούς που έρχονται στη χώρα μας. Ήσυχα και ωραία, αλλά κάνετε αντίδραση. Δεν χρειαζόμαστε τους αλλοδαπούς μέσα στην Ελλάδα και ποιους αλλοδαπούς, τις χειρότερες ράτσες. Διαμαρτυρηθείτε, μην γίνει αυτό, να μην κρατηθούν εδώ οι αλλοδαποί. Αν ακούτε ειδήσεις και διαβάζετε εφημερίδα θα τα δείτε. Είναι σωστό να μένουμε εμείς άνεργοι και να εργάζονται αυτοί; 800.000 έχουν έρθει εδώ μέσα. Εσείς κύριοι που έχετε κάποιες επιχειρήσεις ή κάποιες δουλειές να προσφέρετε σ’αυτούς, δεν ντρέπεστε γι’αυτό; Έπρεπε το κράτος να σας βάζει πρόστιμο γι’αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν υπάρχει και αυτό είναι ανύπαρκτο. Πάρτε λοιπόν τους αλλοδαπούς και πηγαίνετε στη χώρα τους να κάνετε εκεί τη βιομηχανία σας. Αυτό ισχύει για όσους παίρνουν αλλοδαπούς στις δουλειές τους. μαραζώνετε τον Ελληνικό λαό και λέτε ότι η Ελλάδα έχει γερουσία, οι γέροι δεν είναι από τα άσπρα μαλλιά, ούτε οι γριές τους μαραζώνεται και τους μαυρίζετε την ψυχή. Εκεί είναι το γήρας. Δεν υπάρχει καθόλου αίσθημα ούτε για το λαό, ούτε για την Ελλάδα, μόνο το χρήμα βλέπετε; Να πάρετε τους αλλοδαπούς να σας ξεσκατίζουνε και να σας καθαρίζουν όταν αρρωστήσετε και όταν γεράσετε.  Γιατί τότε δεν τους παίρνετε; Δεν έχετε εμπιστοσύνη; Λυπάμαι πολύ και για σας. Γιατί να λυπάμαι εγώ όμως αλλά δεν ντρέπεστε εσείς; Ε, όλες τις δουλειές έχετε κατοχυρώσει αλλοδαπούς. Μήπως σας το λέει η Ευρώπη να το κάνετε; Δουλεύετε και όλα τα ευρωπαϊκά είδη, λες και τα ελληνικά δεν υπάρχουν. Να φροντίσετε λίγο και γι’αυτά. Αλλά τι να σας κάνω, αφού οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν. Το να τους παίρνετε τα λεφτά είναι καλά, το να τους πάρετε στη δουλειά δεν είναι. Ωραία λογική. Δεν είστε για να σας λυπάται κανείς. Είστε για περιφρόνηση και μόνο και τελειώνω με εσάς.

            Και τώρα, νέοι και νέες, σας παρακαλώ πολύ, όταν βρείτε έναν φίλο και είναι καλός, σωστός, δοκιμάστε τον όμως πρώτα, όχι χωρίς δοκιμή και θα χρειασθεί ένα αρκετό διάστημα ή δοκιμή για να καταλάβετε αν είναι εντάξει. Μήπως έρχεται να πάρει μόνον από σας τη σκέψη σας, τη δύναμή σας, αυτά που θα του πείτε, ελέγξτε το, μήπως έρχεται μόνο γι’αυτά; Εάν όμως δείτε ότι είναι καλός, κρατήστε τον. Βοηθήστε τον η  φιλία είναι ιερή, μην διανοηθείτε όμως να γίνετε Ιούδες εσείς σ’αυτόν. Και να αρχίσετε τις διάφορες κατηγορίες ή τις προδοσίες, όπως έκανε ο Ιούδας. Ξέρετε όμως και το άλλο. Τους συγγενείς τους δίνει ο Θεός, τους φίλους όμως είναι επιλογή δική μας. Θα ήθελα λοιπόν μια ιδιαίτερη προσοχή σ’αυτά τα θέματα. Γιατί εκείνοι χρειάζονται εσάς και εσείς εκείνους. Γιατί μόνος του ο άνθρωπος ούτε στον Παράδεισο δεν μένει και πρέπει να γνωρίζετε ότι η φιλία έχει κάποιους κόπους, μην τους αρνηθείτε. Ούτε εκείνον προς εσάς, ούτε εσείς προς εκείνον. Έτσι με αυτά τον τρόπο ραφινάρεστε εσείς και τα παιδιά σας. Ακόμη και στις γιορτές και ένα πάρτυ και μια συγκέντρωση να μιλήσετε, να γελάσετε, να χορέψετε. Εσείς που είστε μητέρες και πατεράδες θα σας παρακαλούσα πολύ να μαθαίνετε στα παιδιά σας χορούς Ελληνικούς πρώτα και ύστερα όλους τους άλλους. Όπως και τη μουσική, πρώτα ελληνικά και ύστερα ό,τι άλλο επιλέξετε. Δεν χρειάζεται να δίνουμε αξία στους άλλους χορούς και τις μουσικές, ενώ εμείς είμαστε πρώτοι. Όλα τα φώτα η Ευρώπη τα πήρε από τους αρχαίους Έλληνες, γιατί λοιπόν να περνάνε αυτοί τα δικά τους και όχι εμείς τα δικά μας. Οι μουσικές οι δικές τους, αν κάνετε ανάλυση έχουνε πολύ άσχημα νοήματα. Όταν όμως τα παιδιά έχουν μάθει πρώτα ελληνικούς χορούς και μουσική θα μπορούν να επιλέξουν μετά τα ξένα. Χρειάζεται να τους δίνουμε λοιπόν τόση αξία; Τόσο τίποτα δεν είμαστε εμείς; Δεν βλέπετε ότι με την πρώτη ευκαιρία κοιτάνε πώς να μας προσβάλουν; Εσάς Έλληνες γονείς δεν σας θίγει καυτό; Συγχωρέστε με, αλλά έτσι το βλέπω εγώ. Ξέρετε ότι 13 ξένα κράτη έχουν στηρίξει τα γράμματα τα δικά τους από τη γραμματική τη δική μας; Και έτσι εξελίχθηκαν, διαφορετικά θα ήταν ζώα ακόμα ούτε από πολυτέλεια ήξεραν ούτε από μόρφωση. Αυτό είναι αλήθεια, γιατί η Ελλάδα έδωσε σε όλους τα φώτα του πολιτισμού. Δεν το ξέρετε και εσείς αυτό; Θα μου πείτε: γιατί ασχολούμαι, πειράζομαι βρε παιδιά, τι να σας πω. Από ελληνικές ιδέες κάνανε λεφτά αυτοί και έμεινε η Ελλάδα αυτή που έμεινε. Η απόφαση είναι δική σας. ευχαριστώ.

            Εσείς μητέρες, που έχετε κορίτσια και αγόρια σε κάποια ηλικία οφείλετε να είστε πιο προσεκτικές. Σε όλες σας τις πράξεις, σε όλες σας τις κινήσεις και να βλέπετε το παιδί όπως πρέπει να το δείτε και όχι να ξημερώνονται στις πλατείες και εδώ και εκεί. Δεν σας λέω ότι το θέλατε, αλλά μπρος το να απαλλαχθείτε στην κρίσιμη ηλικία, τα παρατάτε κι όπου πάνε, μέχρι που να διαμορφώσουν χαρακτήρα. Έχετε την ευθύνη εσείς από εκεί και πέρα την έχει μόνο του ό,τι πράξει. Δεν θέλουμε και σ’αυτό το θέμα το ευρωπαϊκό σύστημα. Αυτή η Ευρώπη αναστάτωσε τη ζωή των Ελλήνων, δήθεν ότι ήξεραν αυτοί παραπάνω από εμάς, ενώ από εμάς στηρίχθηκαν. Βλέπω τη νοοτροπία που κυριαρχεί και στέλνετε τα παιδιά σας συνέχεια έξω στα Πανεπιστήμια. Άλλοι τα χάνετε και άλλοι τα κερδίζετε. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Πανεπιστήμια; Ακόμα και στις διακοπές σας προτιμάτε τα έξω κράτη, γυρίσατε τα ελληνικά μέρη να τα δείτε; Παρακολουθώ και βλέπω ότι ως και στην Τουρκία το πιο χαμηλό μέρος ως και εκεί ακόμη πηγαίνετε διακοπές. Οι Τούρκοι που ξέρετε τι μας έχουν κάνει, όπως και οι Γερμανοί που πλημμύρισαν την Ελλάδα από αίμα τόσο γρήγορα τα ξεχνάτε όλα; Αν γυρίσετε την Ελλάδα υπάρχουν μέρη που δεν τα έχετε φαντασθεί. Γιατί να βγαίνει έξω το ελληνικό χρήμα; Είναι μεγαλείο αυτό; Ή για να μας δυσκολεύει τη ζωή και τον καιροί που δεν πηγαίνατε, τι πάθατε; Τους έφυγε κανένα κομμάτι από πάνω τους; Όλη η ασυδοσία από αυτούς ήρθε και τους επισκέπτεστε σαν να είναι κάτι το μεγάλο, ένα τίποτε είναι. Σκεφτείτε το και εσείς και θα το δείτε. Νομίζω ότι αυτό φταίει και χάθηκε το φιλότιμο. Δεν σας το επιβάλω, αλλά αν το δείτε είναι η πραγματικότητα. Πρέπει κάποια πράγματα να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε. Όλη αυτή η πολυτέλεια που υποτίθεται ότι είναι πολυτέλεια και εξέλιξη μας έφερε το πάνω κάτω. Όλο το στρες, όλο το άγχος που παθαίνουμε καθημερινά ήλθε από αυτές τις ιδέες. Και εδώ που έρχονται αυτοί, καλύτερα να μην ερχόντουσαν και ας είμαστε πιο φτωχοί. Θα είχαμε την ησυχία μας. Το κράτος μπορεί να έχει αντίθετη γνώμη, δεν με ενδιαφέρει όμως. Δείτε το και εσείς και πείτε μου. Και τελειώνουμε και ε αυτό. Και ακούστε να σας πω: μην θυμώνετε, συζήτηση κάνουμε για να δούμε μερικά πράγματα και να τα ξαναβάλουμε στη θέση τους όπως ήταν. Ίσως έτσι γαληνέψει και η ψυχή του ανθρώπου. Πάρτε παράδειγμα όλα αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση: τους μάγους, τους υπνωτιστές, σας αρέσουν οι φάτσες τους. Αλλά δεν ντρέπονται και αυτοί που τους παρουσιάζουν, που έχουν τα κανάλια. Αρκεί να εισπράξουν λίγο χρήμα και να πουλάνε εφημερίδες. Δεν σκέπτονται καθόλου τα παιδιά. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο ταραγμένος είναι ο κόσμος με αυτά που βλέπει και ακούει. Δεν πρέπει το κράτος να τα ελέγξει όλα αυτά, τους άφησε ελεύθερους και αποθρασύνθηκαν. Ορισμένα έπρεπε να είναι ελεύθερα και όχι όλα. Αυτοί δεν ξέρουν ότι 5 και 5 κάνουν δέκα. Εσείς  δεν το ξέρετε; Όλη αυτή η πολυτέλεια να εξαφανίσει την Ελλάδα. Όλοι οι άθεοι με ένα σωρό αιρέσεις που τις βγάζουν από το νου τους, δεν ξέρω που τις βρίσκουν, το έχουνε βάλει στόχο να καταστρέψουν τους Έλληνες, δεν ξέρουν όμως ότι οι Έλληνες έχουν έναν Θεό. Έστω και πέντε Έλληνες να μείνουν θα επέμβει. Αυτοί θα μας πούνε τι έχουνε; Γι’αυτό λοιπόν μην υποτιμάτε τη χώρα σας και αγκαλιάστε τον δικό μας Θεό της Ορθοδοξίας. Αυτοί νομίζουν ότι είμαστε ανάπηροι διανοητικά και μη θέλετε να τα δοκιμάζετε όλα και να τα βλέπετε όλα, δεν θα ωφεληθείτε από αυτό. Θα χάσετε ένα κομμάτι από τον εαυτό σας και ό,τι καλό υπάρχει μέσα σας. Όρθιοι με ψηλά τη σκέψη. Μπορεί να παραξενεύεστε αλλά έτσι παραξενεύομαι και εγώ από αυτά που βλέπω. Εάν είχαμε προλάβει και είχαμε σώσει ορισμένα πράγματα, ίσως είχαμε σώσει πολλές καταστάσεις. Και δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Να μας περιπαίζουν αυτοί που είναι ένα τίποτα, εγώ δεν ξέρω γράμματα, εσείς που ξέρετε ψάξτε και βρείτε περισσότερα. Ο σκοπός είναι να συνέλθουμε και συγχωρέστε με για όλα αυτά. Τώρα παιδιά να πιάσουμε άλλο θέμα. Έχετε ζήσει το μεγαλείο της αλήθειας; Γιατί το σκοτώνουμε με τόσα πολλά ψέματα που δεν υπάρχει λόγος να τα πούμε με φαντασία, με εγωισμό. Βάζουμε πάνω μας ό,τι δεν ανήκει στους Έλληνες, πείτε βρε παιδιά την αλήθεια για το κάθε τι με ειλικρίνεια και έτσι να μαθαίνετε και τα παιδιά σας. Όσο αθώο φαίνεται ένα ψέμα τόσο περίπλοκο είναι. Δημιουργεί το μεγαλύτερο χάος που μπορείτε να φαντασθείτε και εμείς το συνεχίζουμε δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.

Πείτε την αλήθεια, εργασθείτε κανονικά στις δουλειές σας, τότε έχετε και την ευλογία. Με το να βγάλουμε λιγότερα ή περισσότερα δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Μην κυνηγάτε το άπιαστο. Κυνηγήστε αυτό που μπορείτε να πιάσετε και χωρίς να βλάψετε τον εαυτό ας. Αυτό το θέμα πάλι της πορνείας, τι πράγμα είναι βρε παιδιά; Όλοι οι αφύσικοι νόμοι στον καθέναν είναι μια ταμπέλα και αυτό συμβαίνει στα αφύσικα πράγματα. Αναρωτηθήκατε μέχρι πότε θα μπορείτε να το απολαμβάνετε; Εδώ υπάρχουν χιλιάδες αρρώστιες. Δεν σας περνάει τίποτε από το μυαλό. Μα κάτι να πάθετε και να πάτε σε έναν γιατρό, σκεφτείτε ότι θα διαπιστώσει τις ανωμαλίες και των αγοριών και των κοριτσιών. Υπάρχουν τα φυσιολογικά πράγματα, είναι ανάγκη να βάζετε στάμπες με τα αφύσικα; Άλλη τρέλα πάλι αυτή. Σας παρακαλώ, πάρα πολύ, αφήστε αυτή την λογική που νομίζετε  ότι είναι λογική της πορνείας, της ανωμαλίας και ελάτε στο φυσικό νόμο. Πάτε μέσα στα σπίτια των φίλων  για διάφορες ανωμαλίες που σας οδηγεί η σάρκα. Ξέρετε αν έρθει μια στιγμή και δεν μπορείτε να βγείτε από εκεί μέσα. Εάν χρειασθείτε μια βοήθεια, ποιος θα σας την δώσει; Όταν θα είστε ολόγυμνοι και με την παρανομία; Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Ξέρετε πόσοι διεστραμμένοι υπάρχουν; Στην αρχή θα σας κάνουν τα κέφια και θα σας ικανοποιούν, αλλά αν αναρωτηθείτε, μετά τι θα γίνει; Και αν μπορέσετε μετά να φύγετε από το στόμα του λύκου; Ξέρετε πόσες σπείρες είναι τέτοιες; Βλέπετε και στις εφημερίδες και στην τηλεόραση. Υπάρχουν κασέτες, υπάρχουν φωτογραφίες. Θα μπορέσετε να τα αμφισβητήσετε όλα αυτά; Εγώ τα είδα σε κασέτες και αναγκάστηκα να πάρω χάπι πίεσης. Και πόσο θα σας το επιτρέπει το σώμα σας ακόμα, η υγεία σας, και τα πάντα στον οργανισμό σας; Θα ήθελα μια απάντηση σ’αυτό. Ό,τι παραβιάζεται, λιώνει, χαλάει, αρρωσταίνει, νεκρώνει, σαπίζει. Είστε σίγουροι, ξέρετε πόσα κομμάτια μέσα σας έχουν πάθει; Να είναι σάπια και να βρωμάνε. Σωθείτε τώρα που είναι νωρίς. Εάν έχετε τη θέληση μπορείτε να σωθείτε από όλα αυτά και αν σας καταπιέζουν να στους στείλετε στο νόμο. Αν το θέλετε μόνοι σας, πηγαίνετε μόνοι σας, τον εαυτό σας στο νόμο να σας διορθώσει. Μόνον έτσι θα απαλλαχθείτε και τώρα να ρίξουμε την προσοχή μας σε ένα άλλο θέμα.

            Φυλαχθείτε από τους τοκογλύφους. Είδατε πόσοι χάνουν τις περιουσίες τους και πάνε φυλακή; Μην πάρετε ποτέ χρήματα από τους τοκογλύφους. Είναι ένα άλλο απόστημα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Μην υπογράφετε πουθενά. Μην δανείζεστε χρήματα εάν δεν ξέρετε από πού και πώς αποκτήθηκαν. Εδώ είναι και αυτός ο κίνδυνος εξίσου μεγάλος, όπως τα προηγούμενα που αναφέραμε. Προσέξτε τις ταυτότητές σας. Άλλο πάλι, άλλη σπείρα. Άνθρωπου που έχασαν τις ταυτότητές τους βρέθηκαν χρεωμένοι, άλλοι με δις και άλλοι με εκατομμύρια και άλλοι στη φυλακή. Δεν μπορούν να πιάσουν αυτά τα κυκλώματα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από την αδιαφορία τη δική μας και την απροσεξία. Αν εμείς δεν είμαστε απρόσεκτοι και αδιάφοροι δεν θα είχανε πάρει τόση έκταση αυτά τα κυκλώματα. Όχι το ένα δεν είναι τίποτε και το άλλο δεν πειράζει. Δεν μπορώ να καταλάβω. Η παρανομία και η πορνεία έχει τόση ομορφιά; Βλέπετε την επιφάνεια μόνο. Μέσα είναι σάπιο. Έτσι και το αγγίξετε αρχίζετε και εσείς να σαπίζετε λίγο-λίγο. Σας αρέσει να πάτε μόνοι σας στην καταστροφή σας. θα μου πείτε γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Τουλάχιστον να σωθούν εκείνοι που δεν τα ξέρουν και μετά λέμε οργή Θεού. Ο Θεός δεν είναι κακός. Η φύση μας τιμωρεί όπως την τιμωρούμε και εμείς με όλα τα αισχρά. Η ίδια η γη αυτή που πάτησε ο Κύριος και ευλόγησε, χωρίς να πει ο Θεός εκδικήσου τους, εκδικείται μόνη της. Αυτό το είδατε από τις πλημμύρες, τους σεισμούς και απ’ό,τι ακούτε και βλέπετε. Έρχεται η αντίστροφη μέτρηση. Με αυτά που κάνουμε εμείς. Μπορεί και η φύση να μας εκδικείται, όπως και μας εκδικείται. Εμείς τα δημιουργήσαμε όλα αυτά, γιατί αν ήμασταν εμείς όπως πρέπει θα ήταν και η φύση ήσυχη και δεν θα ταράζονταν. Έχετε να μου πείτε ότι δεν είναι έτσι; Να λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάζουμε και να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. πάρτε τα λεγόμενα του Σωκράτη. Αναλύστε τα, αλλά όχι στα μέτρα τα δικά σας, όπως το κάνουν οι φιλόλογοι, έχουν βαθύτερα νοήματα. Πάρτε το βιβλίο, διαβάστε το και αναλύστε το. Έτσι θα μπορείτε να ξέρετε γιατί δεν δέχεται να βγει από τη φυλακή ο Σωκράτης. Οι φιλόλογοι που το κρύβουν, λένε αυτό που θέλουν αυτοί και αυτό που τους συμφέρει και όχι το σωστό λόγο του Σωκράτη. Τουλάχιστον να τον ξέρετε εσείς να τους το πείτε. Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα των φιλολόγων. Έχω με αυτό που λέγεται λόγος και μάθανε και τον παίζουνε. Ε, κάποτε πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να λένε την αλήθεια για να τον παίζουνε σωστά το λόγο. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθηματικούς. Η θέληση είναι δική σας και ό,τι θέλετε ακούτε από εδώ και πέρα, αρκεί να σκεφθείτε λογικά και τελειώνω και με αυτό το θέμα.

            Να ρωτήσω κάτι άλλο; Το θέμα τηλεόρασης. Καθόσαστε και ξενυχτάτε όλη τη νύχτα.  Πίνετε ουίσκι και ηρεμιστικά και μετά το πρωί το πατάτε με 200 για να είσαστε στην ώρα σας στη δουλειά σας. Και λέτε στον ταξιτζή, πάτα το γιατί χτυπάω κάρτα και δεν την πληρώνει μόνο ο ταξιτζής να σας τρέχει, την πληρώνει και ο αθώος ο κόσμος που δεν σας φταίει τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η λογική σας. Αφού βέβαια δεν υπάρχει συνείδηση και στο κράτος να βάλει ωράριο στην τηλεόραση, αλλά και στους δημοσιογράφους. Παλαιότερα υπήρχε ο περιορισμός του τύπου και έτσι ήταν τα πράγματα πιο ομαλά. Ο Έλληνας δεν είναι έτοιμος για τόση ελευθερία. Η ελευθερία είναι ένα πάρα πολύ ωραίο δώρο. Πόσοι το γνωρίζετε; Καλά έκανε ο Παπαδόπουλος και τα έκλεινε όλα στις 2.00 π.μ. Γιατί ό,τι το ωραίο κοιτάτε να του ρίξετε ασχήμια πάνω και κοντά σε εσάς δεν μπορούν να το απολαύσουν και οι άλλοι που ξέρουν να το χειριστούν αυτό το δώρο. Εγώ νομίζω όμως ότι κάποια στιγμή θα μπει ένας φραγμός σ’αυτή την τρέλα που κυκλοφορεί. Δε ξέρω μόνο αν είναι αργά ή νωρίς. Ελπίζω να είναι όταν μαλακώσουν οι καρδιές σας και όταν σταματήσετε να είτε πιο άγριοι και από τα θηρία. Τώρα, όσο για σας και για τα δύο φύλα, εάν έχετε κάποιες αποτυχίες και συζυγικές και χωρισμούς μην γίνεσθε ακόμη πιο μεγάλα θηρία. Δεχτείτε το απλά και μην φτάνετε να ξεφτιλίζεστε σε σημείο που χάνετε η ανθρώπινη αξία, κάτι άλλο θα βρεθεί. Θα είστε σε θέση να το κρατήσετε; Εάν δεν διορθώσετε τους χαρακτήρες σας και τη θέλησή σας στα παράλογα, τότε είναι σοβαρό το θέμα. Εάν όμως το πάθημα σας γίνει μάθημα, τότε όλα θα πάνε καλά. Σκεφθείτε όμως, σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν σας φταίνε τα παιδιά να τα πετάτε μέσα στο δρόμο και να λέτε δε μπορώ να τα ζήσω από τη στιγμή που το κάνετε να το ζήσετε με οποιοδήποτε τρόπο μπορείτε και δεν είναι απάντηση αυτή που λένε μερικές μανάδες και πατεράδες το ότι δε μπορώ να το ζήσω.  Μην τραυματίζετε τα παιδιά και παρουσιάζουν διάφορα πράγματα που τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. Το 5% των παιδιών πάσχει από δυσλεξία και το 10% έχουν τραυλισμό, γι’αυτό λοιπόν φροντίστε τα τα παιδάκια, δεν σας φταίνε σε τίποτα. Η απόφαση είναι δική σας, αλλά και η ευθύνη δική σας για τα θύματα. Μπορεί να σας φαίνεται άγριο, είναι η αλήθεια όμως, αντιμετωπίστε την. Όταν κάποιος φταίει και τον χαϊδεύεις συνεχώς αποθρασύνεται τελείως. Θα μπορούσα να σας χαϊδέψω αλλά δεν το κάνω γιατί δεν πρέπει.

            Να έρθουμε τώρα σε ένα άλλο θέμα: Το εμπόριο των παιδιών και τα βρέφη. Με όλους τους τρόπους τους εγκληματικούς, να τα πουλάνε, να του βγάζουν τα όργανα και ό,τι άλλο μπορείτε να φαντασθείτε. Λες και ένα κράτος δεν μπορεί να το ζήσει; Ούτε όλες οι υιοθεσίες είναι σωστές. Είναι και αυτή μόδα της Ευρώπης. Μα δεν θα αφήσουμε τίποτε που να μην το πάρουμε. Ψάξτε την Ευρώπη να δείτε κανένα καλό, γι’αυτό δεν το παίρνετε ή δεν θέλετε; Και δεν μου λέτε κύριοι, γιατί τα άρρωστα παιδάκια τα θανατώνετε; Μπορεί να γίνουν καλά, μπορεί και να μην γίνουν, γιατί δεν τα αφήνετε μόνα τους; Να λοιπόν τα θηρία ότι δεν είναι στη ζούγκλα και είναι ανάμεσά μας. Κάποια στιγμή θα παραδώσετε ψυχή και αυτές οι ψυχούλες θα σας πνίξουν. Αφήστε το κάθε παιδάκι όσο του έχει γράψει ο Θεός να ζήσει. Ντροπή και αίσχος για όσους τα κάνουν αυτά. Και μην κρύβεστε, πείτε την αλήθεια. Αλλά τα αφήνετε και νηστικά, δεν έχετε ανθρωπιά μέσα σας; Αφού δεν υπάρχει έλεγχος, κάνετε ό,τι σας λένε τα άγρια ένστικτά σας. και μην μου πείτε πού το ξέρω. Οι εφημερίδες και η τηλεόραση βουίζει. Τα βλέπετε και εσείς οι ίδιοι, αλλά από το ένα αυτό σας μπαίνουν και από το άλλο σας βγαίνουν. Βέβαια, δεν θέλω να πω ότι είναι όλοι ίδιοι. Οι περισσότεροι είναι αυτό που λέμε. Τέλος.

            Παιδιά, πείτε ναι στη ζωή, όχι στα ναρκωτικά. Όχι στα ηρεμιστικά και σε διάφορα άλλα χάπια παρεμφερή. Όχι στα σφηνάκια, όχι στο ποτό. Είδατε πόσα θύματα έχουμε από αυτά τα πράγματα. Το λιγότερο χάνονται 3 άτομα την ημέρα. Εσείς λοιπόν που τα βλέπετε όλα πείτε καλημέρα στον ήλιο και στον ουρανό. Μην ζυγώνετε σε αυτούς τους δρόμους, οποιοδήποτε πρόβλημα και να έχετε, οποιαδήποτε στεναχώρια. Αυτοί που τα ακολούθησαν τα λύσανε; Ή είπανε αντίο ζωή μια για πάντα; Αυτά που ακούτε και βλέπετε πρέπει να σας γίνονται μαθήματα και να μην καταστρέφεστε εσείς και καταστρέφετε και τις οικογένειές σας. Μακρυά από αυτό το δρόμο, κίνδυνος-θάνατος.  Η ζωή είναι δική σας και όχι των άλλων. Πάρτε τη στα χέρια σας και κρατήστε την όσο ψηλά μπορείτε με λίγη θέληση και λίγη λογική απομακρύνεστε από όλα αυτά. Ελάτε καλά μου παιδάκια κάντε το πρέπον. Μην τους βοηθάτε να πλουτίζουν αυτοί και να χάνεστε εσείς. Αγαπήστε τη ζωή βρε παιδάκια. Είναι όμορφη η ζωή όταν ξέρεις να τη ζεις όμορφα. Προχωρήστε λοιπόν σ’αυτό το δρόμο και αφήστε τους άλλους. Πιστέψτε στον εαυτόν σας και όχι στους άλλους που σας παρασύρουν. Γειά σας παιδάκια.

            Και τώρα να έλθουμε σε ένα άλλο θέμα με τους κυρίους των Πανεπιστημίων, με τους ανθρώπους των γραμμάτων, που μέσα σε αυτά κάνουν συγγράμματα οι ίδιοι οι καθηγητές, οι φιλόλογοι και όλοι οι επιστήμονες που γράφουν και ασχολούνται με αυτά τα συγγράμματα. Εξυμνούν και μνημονεύουν και αναφέρονται μέσα σ’αυτά σε ξένους επιστήμονες, λες και δεν υπάρχουν Έλληνες που έχουν ασχοληθεί με τα ίδια θέματα. Με τι καρδιά όμως να βρουν τους Έλληνες, αφού η καρδιά τους είναι νεκρή, μόνο το σώμα τους κινείται και το μυαλό τους. Από αυτούς τους ανθρώπους περιμένουμε να μορφωθεί η νεολαία στο Πανεπιστήμιο; Μήπως το κάνουν τεχνικά να περιορίζουν τον κλάδο, γιατί, όταν τα διαβάζεις δεν βγάζεις νόημα και το μόνο που γίνεται είναι να αναγνωρίζεις τη σαπίλα που έχουν μέσα τους και αυτά τα συγγράμματα, αγαπητοί μου φίλοι, φεύγουν και πάνε έξω στα Πανεπιστήμια. Σκεφθείτε λοιπόν το ρεζιλίκι της Ελλάδος. Όλοι αυτοί, λοιπόν από τα Γυμνάσια και Πανεπιστήμια σαπίζουν τη νεολαία. Αν υπάρχουν και πέντε από αυτούς που έχουν αντίθετη γνώμη τους απορρίπτουν. Καλύτερα είναι να πάνε στα σπίτια τους και να μην καταστρέφουν τη νεολαία.  Γιατί το μυαλό τους το κάνουν με την υπεροψία της δική τους, γιατί με τη βλακεία τους αν τολμήσουν και τα δημοσιεύσουν αυτά τα συγγράμματα στις εφημερίδες να τα δουν όλοι. Θεωρούν τα παλαιά Ελληνικά συγγράμματα άχρηστα, ξεπερασμένα, απαρχαιωμένα και μόνο αυτά τα θεωρούν ότι είναι σωστά, εκείνα που σαπίζουν τη νεολαία και εκθέτουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, ενώ ξέρουν ότι όλοι από την  Ελλάδα πήρα τα φώτα του πολιτισμού. Θαυμάστε το περιεχόμενο των ανθρώπων του πνεύματος. Έπρεπε το κράτος να τους περνάει από ΤΕΣΤ κάθε χρόνο να δει αν είναι στα καλά τους. Και ας τελειώσουμε και με αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό όλα τα παράξενα στην Ελλάδα ήρθανε.

            Μήπως θυμάστε την παλαιά εποχή που υπήρχε η χολέρα; Το αντίστοιχο το ξέρετε τώρα παιδιά ποιο είναι; Το AIDS. Και εκείνοι τότε από την ασυδοσία και την πορνεία είχε έρθει, να το τώρα το αντίστοιχό του. κοντεύουμε στο AIDS  να ξεπεράσουμε τις ξένες χώρες, κάποιος μικρός αριθμός λιγότερος είναι η διαφορά με την Ελλάδα. Όλα αυτά λοιπόν προέρχονται από τα διάφορα φρούτα που έχουμε εμείς εδώ τώρα, και χίλιες δύο άλλες αρρώστιες, που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το λαμβάνετε  υπόψη σας. Αξίζουν τα 5 λεπτά της παρανομίας και της ανωμαλίας να βρίσκονται επί χρόνια στα κρεβάτια μετά; Τι μεγάλο αντίτιμο είναι αυτό τα 5 λεπτά της ασυδοσίας να τα πληρώνετε με χρόνια ζωής; Αναρωτηθήκατε εάν αξίζουν να θυσιάζονται τόσες ανθρώπινες ζωές για 5 λεπτά ικανοποίησης και αυτή διεστραμμένη. Αν αγαπάτε τη ζωή σας, γυρίστε στο φυσικό νόμο και μην μολύνετε και τους άλλους και γλιτώστε και τη ζωή σας. Είστε νέοι, αμαρτία από το Θεό. Ζητώ συγνώμην, αλλά δεν ξέρω άλλον τρόπο να σας τα πω. Πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα: εάν δεν σταματήσουμε όλη αυτή την αισχρότητα σε κάθε πράγμα και σε κάθε είδος το αντίτιμο που θα πληρώσουμε θα είναι πολύ μεγάλο. Όταν όλα μπορείτε με τόση ευκολία και τα απορρίπτετε είστε χαμένοι από πρώτο χέρι. Τέλος και εδώ.

            Και τώρα να έλθω πάλι σε διάφορες ηλικίες εκτός από τους πολύ ηλικιωμένους. Νομίζετε ότι μόνο ο,τιδήποτε διπλώματα έχετε και αξιώματα μπορούν να σκεπάσουν τους χονδρούς τρόπους, την αδιακρισία και την αναισθησία; Νομίζω η λεπτότητα στον άνθρωπο, ότι του δίνει χάρη. Αρχίστε από το ντύσιμο, το βάδισμα από το κάθισμα. Δεν μπορείτε να σταθείτε χωρίς την λεπτότητα και την αξιοπρέπεια. Μάθετε κορίτσια και αγόρια, πώς πρέπει να κάθεστε, πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε. Η άσχημη γλώσσα είναι για ορισμένες περιπτώσεις και αυτό εάν πρέπει. Εσείς βρε κορίτσια ξεπεράσατε τους τρόπους εκείνους των λιμανιών. Εκείνοι είναι πιο ευγενείς, γιατί εκείνοι ξέρουν πότε και πώς θα συμπεριφερθούν έτσι. Πάρτε λίγη θηλυκότητα επάνω σας. Βάλτε ένα σωστό φόρεμα και όχι πια αυτό που έχετε ξεπεράσει και τα αγόρια στο ντύσιμο. Χειρότερα απ’αυτά ντύνεστε και καμαρώνετε γι’αυτό. Δεν καταλαβαίνω, γιατί; Πού βρίσκετε το ωραίο και την λεπτότητα σ’αυτό; Τόσο πολύ σας ικανοποιεί η ασυδοσία. Το πραγματικό νόημα δεν είναι αυτό που έχετε πιάσει. Είστε λάθος. Εάν δεν δείτε τη ζωή από την όψη που πρέπει, δεν θα μπορέσετε να φτιάξετε τίποτα όμορφο. Εδώ άνθρωποι που ξέρουν τη ζωή καλά και αν ξεφύγουν χάνονται. Αν δεν ξέρετε, ρωτήστε τους μεγαλύτερούς σας. Πάρτε βιβλία και διαβάστε για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά. Λυπάμαι που σας στεναχωρώ αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Τέλος και με αυτό.

            Τώρα βρε παιδιά ερχόμαστε στους Ιερείς. Οι ιερείς δεν είναι σαν εμάς άνθρωποι; Γιατί όταν γίνει κάτι τρέχουν δημοσιογράφοι και κόσμος να κατηγορήσουν τις εκκλησίες, του ιερείς; Δεν είναι άνθρωποι και αυτοί; Εγώ σας λέω ότι ορισμένοι από αυτούς δεν σέβονται το ράσο που φοράνε. Όπως και πολλοί άλλοι δεν σέβονται οποιαδήποτε άλλη δουλειά κάνουν. Δεν υπάρχουν τέτοιοι;  Είδατε κανένα κράτος να κατηγορήσει τους Ιερείς που έχει; Τους απολύει αμέσως και αν πας και τους ζητήσεις θα σου πουν ότι πήρα προαγωγή και έφυγε από εδώ. Αυτό δεν το έχετε προσέξει; Μόνο εμείς πρέπει δηλαδή μόνοι μας να γινόμαστε ρεζίλι; Άντε και είπατε και κατηγορήσατε και με αυτό τι έγινε. Εκείνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους όπως και εσείς για τις δικές σας. Μην εξαγριώνεστε τόσο πολύ. Αν το κάνει ένας λαϊκός δεν τρέχει τίποτε. Αν όμως το κάνει ένας ιερέας γίνεται ντόρος μεγάλος για να έχουν οι ξένοι να μας κατηγορήσουν. Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα καταλάβετε. Πέστε μου αν ακούσατε ποτέ να κατηγορηθεί κανένας ιερέας από αυτούς έξω. Και άλλα μπορεί να είναι ψέματα και άλλα αλήθεια. Πώς γίνεστε μάρτυρες εσείς για όλα αυτά;  Μην το κάνετε αυτό, δεν είναι καλό. Τέλος.

            Εγώ ξέρω να σας πω: αγαπήστε την εκκλησία όπως είναι και μην απομακρύνεστε από αυτήν και μην μπλέκεστε με ξένες άλλες θρησκείες. Δεν ανήκουν σε εμάς. Αφορμή θέλουν για να παρασύρουν τον κόσμο και τα παιδιά που δεν ξέρουν, θα έρθουν για λίγο όλα πάνω-κάτω, αλλά η δική μας θρησκεία δεν πρόκειται ποτέ να κλονισθεί. Γιατί εκείνων είναι ψεύτικη και η δική μας αληθινή. Δεν έχει σώσει και λίγο κόσμο η εκκλησία. Γιατί τα καλά δεν τα λέτε;  Οφείλετε να ομολογείτε και αυτά όπως ομολογείτε τις κατηγορίες. Πάρτε όποια ξένη εφημερίδα θέλετε. Δεν θα βρείτε κατηγορία ξένων ιερέων και αν κάποιος ιερέας δεν σας κάνει, αλλάξτε τον, βρείτε κάποιον άλλον, που  να σας ταιριάζει, αλλά μην κατηγορήσετε. Σταματήστε ποια αυτό τον όχλο για όλα γι’αυτό το κράτος. Είδατε τους ξένους να κατηγορούν τη χώρα τους; Έξω γίνονται πολύ περισσότερα. Ο αέρας φυσάει και δείχνει την κακία των Ελλήνων για τη χώρα τους. Τι ντροπή. Αφήστε λίγο τη φύση να ησυχάσει. Εντάξει παιδιά; Τέλος.

            Και τώρα να πιάσουμε ένα άλλο θέμα: Για τα παιδιά που χάνουν τους γονείς. Μην απελπίζεστε, μην πικραίνεστε, είτε τη μάνα χάσατε, είτε τον πατέρα, είναι και αυτό μέσα στη ζωή. Ύστερα όλοι δεν έχουμε μια Μητέρα, την Παναγιά, που είναι για όλους και γι’αυτούς που έχουνε ακόμα τους γονιούς των. Δεν έχουμε Πατέρα μας το Θεό; Ζητήστε τη βοήθειά του και θα δείτε ότι αμέσως θα γίνει δεκτή η προσευχή σας. Μην πικραίνεστε την καρδιά σας και παραδίνεστε σε άλλα πράγματα καταστροφικά. Χτυπήστε όποια πόρτα και αν χτυπήσετε όλες οι μανάδες του κόσμου είναι και δικές σας μανάδες. Απλά εσείς δεν το μεταχειρίζεστε και δεν το ξέρετε. Έχετε την αγάπη όλου του κόσμου, λίγη παραπάνω βιοπάλη θα σας κάνει πιο καλούς και πιο σωστούς.  Να γιατί δεν πρέπει να στεναχωριέστε. Και έχουμε πολλά παραδείγματα στη ζωή. Ο ήλιος δεν βγαίνει για όλους; Αυτό γιατί το ξεχνάτε; Ζεσταίνει τους μισούς και τους άλλους μισούς τους αφήνει; Δύναμη παιδιά, θάρρος και στον ίσιο δρόμο, γιατί αν πάτε λοξά το μαρτύριο θα είναι πολύ μεγάλο. Αν σκεφθείτε όμως ότι ο ήλιος βγαίνει για όλους τότε θα νιώσετε χαρά. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή, όλα όπως τα θέλουμε. Δεν γίνεται αυτό, βρε ψυχούλες μου. Σταθείτε λοιπόν όρθια και με ανοιχτά τα ματάκια σας και τότε θα δείτε ότι όλα είναι έτσι. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Σας αγαπώ πολύ.

            Τώρα να πιάσουμε τα παιδάκια που παρανομούν και βρίσκονται στις φυλακές. Δεν ξέρω βρε παιδιά μου αν το θέλατε ή η ανάγκη σας έκανε ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκείνο όμως που ξέρω, με λίγη προσοχή θα είχαμε αποφύγει αυτό το πράγμα. Δεν πιστεύω ότι είστε κακά παιδιά και κάνετε αυτά. Προσέξτε λίγο και τις παρέες σας παιδάκια. Ακόμη και τους μεγάλους που υπάρχουν και είναι οι επιτήδειοι να σας πλησιάζουν και να σας μπλέκουν σε ιστορίες. Προσέξτε τους και αυτούς. Μην πουλάτε την ελευθερία σας παιδιά για ένα τίποτα. Σκεφθείτε και θα δείτε. Δεν είστε κακά παιδιά. Απλά οι συγκυρίες ήρθαν έτσι. Κάντε και λίγο το σταυρό σας να σας φυλάει και να σας φωτίζει. Με το να σηκώνετε το χεράκι σας δεν παθαίνετε τίποτα. Και ξέρετε κάτι, το πάθημα γίνεται πάντα μάθημα. Και ό,τι σας έρχεται στο μυαλουδάκι σας να το ελέγχεται για να μπορείτε να βρείτε τον ίσιο δρόμο μη ξανακάνετε επανάληψη στα ίδια πράγματα. Ξεφύγετε από αυτά και όταν βγείτε ξεχάστε τα και αγαπήστε τη ζωή σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Μπείτε μέσα στην κοινωνία, όπως και τα άλλα τα παιδιά. Εμείς σας αγαπάμε όλους και όποια ηλικία και αν έχετε μικρά και μεγάλα. Σας λέω την αλήθεια άλλη μια φορά παιδιά, μην εγκαταλείψετε το Θεό, για να μην εγκαταλειφθείτε. Αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να το καταλάβετε. Ξέρετε παιδιά, κάνοντας κάθε μέρα το σταυρό σας και λέγοντας το Πάτερ Ημών, τίποτε άλλο μπορεί να μην ξέρετε, είναι μια μεγάλη βοήθεια για σας αυτό. Μην απομακρύνεστε από τα σπίτια σας, να μένετε σε άλλα. Μην δέχεστε ρούχα και λεφτά από άλλους που θέλουν να εκμεταλλευτούν ό,τι ωραίο έχετε μέσα σας, καλύτερα με τα παλιά σας και τίμια. Πιστέψτε ότι είναι η αλήθεια αυτή, μην παρασύρεστε, υπάρχουν ειδικά κυκλώματα που το κάνουν αυτό. Σας αγαπάμε όλα πολύ. Ακούστε παιδιά, μόλις βγείτε από τη φυλακή, ξεχάστε αυτή την πόρτα και δείτε τον ήλιο της ελευθερίας. Αναπνεύστε τον αέρα τον καθαρό όλα μαζί. Από τη πίστη και το θέλω, ότι δεν θα ξανασυμβεί ένα τέτοιο πράγμα, γίνετε δυνατοί και αυτοκράτορες του εαυτού σας. πιστέψτε στη δύναμη τη δική σας και του Θεού. Βαδίστε μπροστά βήμα με βήμα ελεγχόμενα. Με αυτό τον τρόπο δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε. Πηγαίνετε στην Εκκλησία, εξομολογηθείτε, κοινωνήστε να ελαφρύνει η ψυχή σας από όλο αυτό το βάρος και έτσι θα είμαστε εντάξει σε όλα. Εάν ακολουθείτε το Θεό, το δρόμο του δεν φοβόσαστε τίποτα. Γι’αυτό η Εκκλησία σας αγαπάει και οι ιερείς σας αγαπάνε και εμείς. Έτσι παιδάκια;

            Τώρα παιδιά να έρθουμε στο θέμα της δουλειάς, επειδή έχετε περάσει αυτή την κατάσταση μπορεί να βρείτε κάποιες αντιρρήσεις, μην απογοητεύεστε, προσπαθήστε και ο ήλιος θα λάμψει. Και να ακολουθείτε ντο Θεό θα είναι ακόμα πιο εύκολο. Πολλοί μπορεί να σας διώχνουν να σας προσβάλουν, εκείνη τη στιγμή χτυπήστε άλλη πόρτα. Μην το βάλετε κάτω. Έχει ο Θεός, είναι μεγάλος. Η μία πόρτα θα κλείνει και η άλλη θα ανοίγει. Όσα μπορείτε να κάνετε τις δικές σας δουλειές δεν είναι ντροπή οποιαδήποτε δουλειά. Θάρρος και δύναμη και θα πετύχετε παιδιά. Σας ευχαριστώ.

            Εσείς κύριοι εργοδότες, όποιοι και αν είστε, δείξτε λίγη κατανόηση και καλοσύνη σε αυτά τα άτομα. Μην τα ξαναστείλετε πάλι μέσα. Δώστε τους την ευκαιρία κάντε μια καλή πράξη στη ζωή σας είναι και αυτά παιδιά δικά μας και παιδιά του λαού. Δώστε τους την ευκαιρία να φτιάξουν τη ζωή τους, μην τα περιφρονείτε. Βάλτε λίγη ανθρωπιά μέσα στη ζωή σας και ξέρετε γιατί;  Γιατί σήμερα είναι του γείτονα και αύριο της γειτόνισσας. Αγαπήστε το σαν άνθρωποι και αφού μπορείτε να το κάνετε διδάξτε τα κιόλας ποιο είναι το σωστό. Τα παιδιά αυτά δεν τους έκοψε και κάνανε αυτό. Τα δικά μας τα παιδιά και αυτά δεν μπορούμε; Βοηθήστε εσείς αυτά να τα βοηθήσει και ο Θεός τα δικά σας. Συνεννοηθήκαμε φίλοι βιομήχανοι, εφοπλιστές και εργοδότες; Δεν γνωρίζω γράμματα να σας τα πω με άλλα λόγια, σας τα λέω όπως τα αισθάνομαι. Ό,τι καλό κάνετε, μπροστά σας θα το βρείτε. Ευχαριστώ.

            Και τώρα να έρθουμε σε ένα άλλο θέμα: Εσείς να μην είστε οκνοί και τεμπέληδες, μην παθαίνετε ανία κάνοντας το σώμα οκνηρό, γίνεται και το μυαλό και η σκέψη έτσι. Κινείστε λοιπόν σώμα και μυαλό. Η τεμπελιά δεν έχει κέρδος, έχει χάσιμο και προσβολή. Δουλέψτε τα λοιπόν όλα αυτά με κάποια σειρά και λογική. Αγαπάτε τον εαυτό σας. αγαπήστε και τι θα του δώσετε. Έχετε ικανότητες απλώς έχετε κακομάθει και θέλετε αυτά που σας αρέσουν. Αυτά είναι για τις ελεύθερες ώρες. Δημιουργήσετε και για τα νιάτα και τα γεράματα με βάση όμως τη λογική και την  κρίση. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι η λογική και η κρίση είναι αγάπη και για σας και για τους υπολοίπους. Και ξέρετε όλα αυτά πώς κερδίζονται;       Βλέποντας το Θεό, αυτή την ατελείωτη δύναμη που δίνει στον καθένα μας εάν τον ακολουθήσουμε.

            Όλες σας οι κινήσεις να είναι σωστές και θα έχουν και ευλογία. Μην ακολουθείτε αυτά που είναι άχρηστα ή αυτά που βλέπετε από την τηλεόραση. Όλοι αυτοί που τα παρουσιάζουν, ελάχιστοι από αυτούς, έχουνε πίστη προς το Θεό, μην τους ακολουθείτε. Μην διανοηθείτε να λέτε πιστεύω και ακολουθείτε άλλα πράγματα, γιατί ο Θεός δεν κοροϊδεύεται. Αγαπήστε τον αληθινά. Πηγαίνετε στην εκκλησία και προσέξτε τα λόγια του Ευαγγελίου. Και τότε θα δείτε πού βρίσκεται η αλήθεια. Εγώ βέβαια θα σας έλεγα τις ελεύθερες ώρες σας να έχετε μια Αγία Γραφή και να διαβάζετε δύο σειρές την ημέρα. Τότε θα βλέπατε τη δύναμη που στερεώνει τον άνθρωπο και λίγο-λίγο τον κάνει κόσμημα. Αφήστε την αμαρτία, την οποιαδήποτε αμαρτία. Η μικρή αμαρτία φέρνει και τη μεγάλη. Δεν μπορείτε να λέτε συγχώρεσέ με Θεέ μου και από την άλλη να αμαρτάνετε πάλι στα ίδια. Εάν αυτό το κάνετε πρέπει να φοβόσαστε μετά. Οποιοδήποτε πράγμα σας έρχεται να κάνετε το σταυρό σας και πιστέψτε με θα φύγει μακριά από εσάς. Τα ελαττώματα και τα πάθη κρατούνται σε αυτούς που είναι χλιαροί και τη μια πάνε έτσι και την άλλη αλλιώς. Δεν έχουν σκεφθεί όμως ποτέ τι κάνουν, γιατί το πάθος τους έχει πωρώσει. Αφήνει περιθώρια ο Θεός αλλά και εσείς να συνέλθετε. Η λογική πάει μαζί με την κρίση. Λογική χωρίς κρίση δεν λέει τίποτε. Και να ξέρετε ότι η εκκλησία είναι ένα μεγάλο ψυχοθεραπευτήριο. Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε ψυχιάτρους. Πηγαίνετε στην εκκλησία και θα δείτε τα αποτελέσματα. Σηκωθείτε το πρωί, πείτε δόξα σοι ο Θεός, κάντε το σταυρό σας και ξεκινήστε για οποιαδήποτε δουλειά έχετε. Κουραστήκατε κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ξανακάντε το σταυρό σας και πείτε δόξα σοι ο Θεός και πάλι κοντά σας είναι. Έτσι με αυτόν τον τρόπο και δύναμη θα έχετε και με τη λογική και την κρίση θα μπορείτε να συζητάτε με τους δικούς σας όλα τα προβλήματά σας και να τα λύνετε. Πρέπει όμως να ακολουθείτε κάποια γραμμή. Αν είσαι σκληρός βρίζεις, βλαστημάς, αυτά δεν μπορούν να ζυγώσουνε κοντά. Το πιο δύσκολο πρόβλημα με την καλή θέληση και την κατανόηση μπορείτε να βρείτε τη λύση του.  Όποιο πρόβλημα και αν είναι αυτό. Κάντε την καρδιά σας ένα αστεράκι του ουρανού. Να είναι μαλακιά και ανεκτική για να μπορείτε να μιλάτε όποιο και αν είναι το θέμα σας. Με το να βρίζετε, να βλασφημείτε αυξάνετε η σκληρότητά σας η οποία περνάει στα μάτια σας, στο πρόσωπό σας και σε όλες σας τις κινήσεις. Δεν εννοώ να είστε κορόιδα, εννοώ να είστε άνθρωποι και όχι πάντα έτοιμοι για καυγά ή για ο,τιδήποτε άλλο σας έρχεται στο νου. Όσοι τα έχετε δοκιμάσει αυτά ξέρετε πολύ καλά ότι βρεθήκατε πιο κάτω από εκεί που είστε. Δεν είναι καιρός να ανέβετε; Σκαλοπάτι, σκαλοπάτι και αν δεν μπορείτε μόνο με τα πόδια στηριχθείτε και με τα χέρια και ανεβείτε όλα τα σκαλοπάτια μέχρι και το τελευταίο. Τότε θα νιώστε ευχάριστα και ωραία. Μην τα περνάτε όλα ότι είναι μια παρατήρηση, είναι μια συμβουλή μέσα από τη ζωή. εάν αρνείστε τις συμβολές, υπάρχει ένα εγώ που είναι βουβό και σιωπηλό. Αυτό όμως είναι καταστροφή.

            Αυτοί που ακούσανε δεν μετάνιωσαν, κέρδισαν και αυτοί που δεν άκουσαν και τα ήξεραν όλα οι ίδιοι δεν ήξεραν που πήγαιναν τον εαυτό τους. Μαζί λοιπόν ο εγωισμός και το κάθε πάθος που είχανε έπαψε να είναι ο άνθρωπος εσωτερικά και εξωτερικά. Για όσους πικραίνω και εγώ πικραίνομαι που σας τα λέω και δεν τα λέω σε εσάς για σας που έχετε τους γονείς σας και μπορούν να σας πουν δυο κουβέντες, τα λέω για τα παιδιά που δεν έχουν τους γονείς  τους, είτε βρίσκονται στις φυλακές, είτε σε κάποια ιδρύματα, είτε έχουν κάποιους γονείς που δεν ενδιαφέρονται να τους τα πούνε είτε και για κάποια παιδιά που τους φαίνονται όσα τους λένε οι γονείς τους ότι δεν είναι σωστά. Είναι σωστά.  Μάθετε λοιπόν  να βλέπετε, να ακούτε, να καταλαβαί-νετε και να περπατάτε, μόνον έτσι μπορείτε να αποφύγετε πολλά λάθη. Κυρίως τις ανήθικες πράξεις, οι οποίες έχουν μια γλύκα, αλλά χιλιάδες καταστροφές πίσω τους και όταν συνεχίζονται αυτά επί χρόνια δεν θεραπεύεται ο άνθρωπος είναι χαμένος. Κάθε παρανομία ξέρετε τι σημαίνει στο ελάχιστο δεν βαδίζετε στο θεϊκό δρόμο. Επομένως πρέπει να κάνετε, να βάλετε τη λογική και να δείτε πού βρίσκεστε, είτε για κάποια χρήματα, είτε για τη σάρκα, γιατί σας διατάζει η σάρκα, ακολουθεί αυτά που όταν γίνουν συνήθεια δεν έχει επιστροφή ο άνθρωπος στο σωστό δρόμο. Υπάρχουν οι φυσικοί νόμοι, γι’αυτό ευλόγησε ο Θεός και το γάμο, γι’αυτό είπε αυξάνεστε και πληθύνεστε, ενώ η ανωμαλία λέει καταστραφείτε, καταστραφείτε. Και τότε ο ξορκίας χαίρεται, αλλά και αυτός νομίζει ότι χαίρεται, γιατί στο τέλος ο Θεός θα εξαγνίσει την ψυχή και δεν θα την αφήσει στον ξορκία να την πάρει. Με ποια τιμωρία δεν γνωρίζετε ούτε και εσείς μπορείτε να την ξέρετε αν δεν την γευτείτε. Γι’αυτό λοιπόν αφήστε κάθε κακή πράξη και σκέψη, μην παραδίνεστε σε αυτά, κάντε το σταυρό σας και πείτε:  μακριά από μένα αυτά. Πέστε το όμως με πίστη και θάρρος και με ειλικρίνεια, όχι υποκριτικά. Αυτή που λέγεται συνείδηση είναι ένα δικαστήριο χωρίς εισαγγελείς, χωρίς δικηγόρους, χωρίς υπερασπιστές και ελέγχεται μόνο από εσάς. Όσο βρώμικες και να είναι ελέγξτε την στο βάθος μένει μια ακρούλα καθαρή και πιαστείτε από εκεί. Έτσι λοιπόν θα βγείτε πάνω καθαροί και σωστοί και να σας πω και κάτι άλλο, μην ξεριζώνεστε από τις ρίζες σας και φεύγετε από τα σπίτια σας. Είστε σαν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα που άλλα είναι μπουμπούκια και άλλα είναι ανοιχτά. Μόλις λοιπόν πάρετε την πορεία αυτή που νομίζετε τα ανοιχτά μαδάνε και τα μπουμπούκια δεν ανοίγουν. Το έχετε προσέξει αυτό σε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα; Έτσι λοιπόν καταστρέφονται οι νέοι ξεκολλημένοι από τη ρίζα τους, που  νόμιζαν ότι θα βρούνε την ευτυχία σε αυτό που διάλεξαν χωρίς να έχουνε μετρήσει ότι η ευτυχία είναι άπιαστο πουλί. Για να είναι ο άνθρωπος ευτυχισμένος πρέπει να είναι κοντά στο Θεό και με βαθιά την πίστη. Έτσι και μόνον έτσι μπορεί να αγγίξει την ευτυχία. Και εσείς γονείς που τα ωθείτε να φεύγουν από τα σπίτια τους για λόγους που τους γνωρίζετε μόνον εσείς, μην το κάνετε αυτό, να φεύγουν τα παιδιά από τις ρίζες τους, παλέψτε και κρατείστε τα παιδιά σας μέσα στα σπίτια σας. Δώστε τον αγώνα σας και εσείς και όχι μόνο καλοπέραση. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ησυχάζετε έτσι. Μην το πάρετε ότι σας κατηγορώ, απλά λυπάμαι, γιατί ξέρω, ότι οι Έλληνες πάντα παλεύανε τώρα τ’αφήσανε και αυτό;  Έγινε μόδα καινούργια; Ή πήραμε τα ξένα συστήματα, υπάρχουν και καθηγητές και καθηγήτριες  που διδάσκουν αυτό και περιμένουν τα ίδια τα παιδιά τους να έρθουν σε μια ηλικία για να φύγουνε. Καταλαβαίνετε τώρα ότι αν δεν πολεμήσετε εσείς πώς να κρατηθούν τα παιδιά στις ρίζες; Σηκωθείτε γονείς όρθιοι στα πόδια σας με ψηλά το κεφάλι. μπορείτε, είστε ορθόδοξοι χριστιανοί και με την πίστη σας μπορείτε να κάνετε το θαύμα. Αυτός είναι ένας πόλεμος διαφορετικός από τον άλλο πόλεμο. Πολεμήστε το να μην μας φάνει τα παιδιά. Δώστε τον αγώνα σας, έτσι θα νιώθετε και ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Ζητώ συγνώμη, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ελέγξτε τα και εσείς και θα το δείτε. Δεν είναι μόνο να διαθέσετε κάποια χρήματα για να βγάλουμε κάποιο πανεπιστήμιο να μάθουνε και τέχνες. Δεν είναι ντροπή η τέχνη είναι καμάρι και άλλα μην τα στέλνετε να βρούνε μόνα τους το δρόμο τους. Γιατί καταλαβαίνετε που τα στέλνετε. Ντρέπομαι να σας το πω, αλλά καταλαβαίνετε οι ίδιοι. Ούτε να ζυγίζετε τις θυσίες με το πόσο σας αγαπάνε τα παιδιά σας. Αν σας το κάνανε εσάς οι γονείς σας μην το κάνετε και εσείς στα παιδιά σας. Ξυπνήστε τους όλες τις αισθήσεις, αν έχουν χαθεί τι να το κάνουν μετά αν βρούνε περιουσίες; Συνεννοηθήκαμε νομίζω, ε; Ευχαριστώ πολύ.

            Και τώρα να έρθω  σε εσάς κ.κ. Δικαστές, σας ζητώ συγνώμη που έρχομαι πάλι σ’εσάς. Ήξερα ότι τον παλιό καιρό νήστευαν όταν είχαν δίκες, τώρα λοιπόν σας παρακαλώ πολύ, όταν δικάζετε μικρά παιδιά, γίνετε πρώτα γονείς και μετά δικαστές και να έρχεσθε και στην ηλικία τους. έτσι λοιπόν δεν θα τους βάζετε τόσες ταμπέλες εφ’όρου ζωής να τις έχουν στην πλάτη τους και αν δεν μπορείτε αυτό λυπηθείτε τα παιδιά και μην τα στέλνετε τις φυλακές και τα αναμορφωτήρια. Αυτό που θα τους δυσκολεύει στη ζωή αυτό θα θ υμνούνται πάντα το όνομά σας. Ε! ποιοι είστε, προσέχτε το λοιπόν. Δεν έχω τίποτε μαζί σας, αλλά είναι απαράδεκτο να γεμίζουν οι φυλακές και τα αναμορφωτήρια από μικρά παιδιά.  Δείξτε έλεος εσείς γι’αυτά για να δει και ο Θεός για σας. δεν σας λέω ότι είναι αγγελούδια μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους όχι αναμορφωτήρια και φυλακές. Εγώ δεν ξέρω γράμματα για να σας βρω, εσείς ξέρετε. Μην γίνεστε όμως Γραμματείς και Φαρισαίοι. Συγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν βρίσκω όμως πιο κατάλληλη. Τελειώνω και με εσάς εδώ.

            Και εσείς κύριοι αστυνομικοί, όταν πιάνετε μικρό παιδί η συμπεριφορά σας είναι θεϊκή. Μην τα τρομοκρατείτε περισσότερο. Ήδη τα έχει τρομοκρατήσει η ίδια τους η πράξη. Δεν είναι ανάγκη να τα χώνετε μέσα στο 100. Πάρτε τα με ένα άλλο αυτοκίνητο απλό να μην τους μείνει η εικόνα αυτή στη μνήμη, παρόλο τον σεβασμό που σας έχω πρέπει να σας το πω αυτό και τώρα, εσείς κύριοι συνήγοροι μην κοιτάτε πόσα θα πάρετε από τον καθέναν και βάζετε και στο ίδιο μέτρο και τα μικρά παιδιά. Κάντε κάποιες προσφορές στα μικρά παιδιά και κάποιες θυσίες. Δεν νομίζετε ότι χρειάζεται; Όχι να παρουσιάζεστε μόνο όταν ακούγεται κάποιος νότος και να γίνεται προσφορά. Βάλτε στο σωματείο σας και ιδρύστε ένα ταμείο, ώστε κάποιοι δικηγόροι να δουλεύουν για τα παιδάκια δωρεάν. Μπορείτε σας παρακαλώ από τους παλιότερους μέχρι τους νεότερους. Αυτό δεν σημαίνει εσείς παιδάκια ότι μπορείτε να κάνετε ανήθικες και άτιμες πράξεις. Συνέλθετε και εσείς και δείτε τη ζωή με άλλο μάτι, δείτε τον ήλιο, το φως. Κάντε ανάσταση μέσα σας. αναστήστε ότι έχετε χάσει, όπως γίνεται και στην ανάσταση του Κυρίου. Γι’αυτό γίνεται για να ανασταίνονται όλες οι ψυχές. Πιστεύω μερικά από εσάς να έχετε καταλάβει τι κάνετε. Είστε Ελληνόπουλα, σηκωθείτε όρθια, με ψηλά το κεφάλι και σαν τους παλιούς πολεμιστές πολεμήστε και εσείς για την ωραία ζωή. Εξηγηθήκαμε παιδάκια; Αυτά που γράφονται εδώ είναι για να μαθαίνετε.

Να λέει το στόμα σας, να βλέπει το μάτι σας και να ακούει το αυτί σας. χτυπήστε τη σάλπιγγα της ειλικρίνειας, της τιμιότητας, αλλά και της αρετής. Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά σ’αυτό το βιβλίο. Εάν προσέχατε και εσείς όλα αυτά λεπτομερώς, θα βλέπατε ότι πέρα για πέρα την αλήθεια και την πραγματικότητα, όλα αυτά που σας λέω είναι μέσα στη ζωή, απλά δεν θέλετε να τα παραδεχτείτε. Και εγώ επειδή στεναχωριέμαι για τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα γι’αυτό ασχολήθηκα με αυτό. Και ύστερα βρε παιδιά, εμείς έχουμε μια θρησκεία ζωντανή. Γιατί δεν θέλετε να το παραδεχθείτε όλα αυτά γίνονται γιατί αγνοούμε την θρησκεία μας. Επιτρέπεται στους Έλληνες να γίνεται αυτό; Μην αφήσετε την Ελλάδα να πεθάνει. Βάλτε την μέσα σας. τι να φωνάξετε βρε παιδιά 2-3 φορές Ελλάδα-Ελλάδα να δείτε τι θα νιώσετε. Ίσως αυτό ξυπνήσει την ψυχή σας. Πρέπει να ντροπιάζουμε εμείς τους αρχαίους Έλληνες; Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, καταλαβαίνετε τόσα αλλά αυτό δεν μπορείτε; Θυμηθείτε τους παλιούς πολεμιστές και πάρτε κάποια κομμάτια από αυτούς για καλό δικό σας. Τέλος και με αυτό.

            Και τώρα να έρθω σε εσάς κύριοι ομοφυλόφιλοι. Δεν ξέρω γιατί τα κάνετε αυτά. Δεν νομίζετε όμως ότι είναι ντροπή και αίσχος και βγαίνετε και στην τηλεόραση και καμαρώνετε; Δεν καταλαβαίνετε τα μικρά παιδιά που σας βλέπουν; Χάσατε τη φυσική σας κατάσταση χάσατε και το μυαλό;  Μήπως αυτό το πράμα γυρίζει ανάποδα και το μυαλό; Όσοι μπορείτε να σωθείτε, σωθείτε σας παρακαλώ. Μετατρέψατε τη φύση σε γυναίκα από άνδρα; Σας άκουσα να τα λεπτομερείτε και να τα λέτε σαν να μην τρέχει τίποτα. Διαστρεβλώσατε τη φύση και δεν τρέχει τίποτε; Δεν έχω με εσάς τίποτε, με την πράξη σας έχω. Εσείς δεν τα έχετε με τον εαυτό σας. είστε καλά εκεί που είστε; Δεν είδατε ότι έπεσε το AIDS για τιμωρία; Και χίλιες δύο άλλες αρρώστιες. Δηλαδή αξίζει αυτό να θυσιάζετε και τη ζωή σας; Εάν έχετε πίστη μέσα σας, μπορείτε να θεραπευθείτε. Ζυγώστε στην εκκλησία, ζυγώστε οπουδήποτε, πάρτε μαθήματα, κάντε κάτι, μην αφήνεστε στο λάθος και στην αισχρότητα είναι αισχρό! Αισχρό! Μακάρι να ήξερα τον τρόπο για να σας σώσω. Εκείνο που ξέρω μόνο είναι ότι μπορείτε να πιστέψετε στο Θεό για να σωθείτε.

            Και τώρα να έρθω σε εσάς κοπελιές. Τι είναι αυτό το πράμα μεταξύ γυναικών; Χαθήκανε οι άνδρες; Άμα χαθήκανε από εδώ πηγαίνετε στην αραπιά να βρείτε. Λίγο αίσθημα δεν υπάρχει; Φοράτε και τις γραβάτες και τα πουκάμισα και τα κουστούμια και παρουσιάζεστε στην τηλεόραση και καμαρώνετε γι’αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί καμαρώνετε; Εκεί βρίσκετε όλες τις αρετές. Εσείς νομίζω ότι μπορείτε να θεραπευθείτε πιο εύκολα από τους προηγούμενους. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί άνδρες, μην κλείνετε τα μάτια μόνο και μόνο για την ανωμαλία σας. επαναλαμβάνω ότι δεν έχω τίποτε μαζί σας, έχω με την πράξη που είναι αισχρή. Δεν έχετε καταλάβει ότι οι γυναίκες είναι λουλούδια, γιατί τα μαραίνετε; Σε τι ωφελεί αυτό; Μόνο σε αρρώστιες και σε διάφορα άλλα πράγματα σε κανένα καλό δεν μπορεί να βγει. Μόνο σε ντροπή. Άλλο τίποτε δεν δίνει ντροπή και αίσχος. Ζητώ συγνώμη. Τελείωσα και με εσάς.

            20 του Φλεβάρη άκουσα από την τηλεόραση ότι κάποιος αριθμός δικαστών, αρκετά σεβαστός, δεν στέλνουν στη φυλακή τα μικρά παιδιά, ούτε στα αναμορφωτήρια. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους, μπράβο τους! και πάλι συγχαρητήρια, υπάρχουν 5 άνθρωποι! Εγώ τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου. Τι ήταν αυτό πάλι που δείξανε τα κανάλια στις φυλακές και στα αναμορφωτήρια 14 και 15 χρόνων γιατί η Πολιτεία δεν μπορεί να βρει τους ενόχους, είτε γονείς είναι, είτε οποιοσδήποτε και την πληρώνουν τα μικρά παιδιά; Βρείτε τους ενόχους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Άκουσα νεαρό 28 χρονών σε ηλικία 12 ετών να λέει ότι το βίασε ο πατέρας του και να στέλνει μήνυμα στα παιδιά που είναι μέσα στις φυλακές να σκεφτούν καλά και να φύγουν από αυτή τη ζωή. Και ένα μικρό αγοράκι 14 ετών μέσα από τη φυλακή έστειλε ένα γράμμα στη μητέρα του και την παρακαλεί να το μοιράσει στα σχολεία να μην πέσουν άλλα παιδιά σαν κι αυτό. Καταλαβαίνετε λοιπόν πού βρισκόσαστε; Εσείς κύριοι όλων των κομμάτων που ξοδεύετε δις για να έχετε ψηφοφόρους σκεφθήκατε ποτέ πόσα ιδρύματα όλων των ειδών μπορούσαν να είχαν γίνει με αυτά τα δις που ξοδεύετε; Τι κτίρια θα μπορούσαν να είχαν γίνει, νοσοκομεία, αναμορφωτήρια, ψυχιατρεία, ιδρύματα ώστε να υπάρχει μια πιο ανθρώπινη ζωή αλλά και να στηρίζονται κάποιες οικογένειες που δεν μπορούν να επιβιώσουν και τα παιδιά ξεφεύγουν και γίνεται εμπόριο αγοριών-κοριτσιών με 5.000 και 8.000 τον επισκέπτη στην Πλατεία Κουμουνδούρου και στην Ομόνοια, όπως έδειχναν τα κανάλια της τηλεόρασης Σταρ και Αντένα. Τι ντροπή γι’αυτούς που λέγονται Πρωθυπουργοί και Υπουργοί και Βουλευτές. Αυτούς τους 40άρηδες με τις κούρσες δεν μπορείτε να τους μαζέψετε, δεν μπορείτε να τους βρείτε; Οι νόμοι υπάρχουν μόνο για τα μικρά παιδιά; Γι’αυτούς δεν ισχύει τίποτε; Κανένας νόμος; Γιατί; Και είναι αυτοί που έχουν φτάσει την εγκληματικότητα των παιδιών στο 39%. Αναρωτηθήκατε κ. κυβερνώντες πού την πάτε την Ελλάδα έτσι; Νομίζω ότι περισσότερους ψηφοφόρους θα είχατε εάν ήσασταν πιο δημιουργικοί σε έργα με αυτά τα δις αντί να τα ξοδεύετε για να μαζέψετε πελατεία από ψηφοφόρους. Αν είχαν γίνει κάποια εργοστάσια ώστε να δουλεύανε εκεί αυτά τα παιδιά και να έπαιρναν κάποιο μεροκάματο δεν θα είχαν φτάσει εκεί. Και αν είχατε κάνει και κάποια ειδικά σχολεία γι’αυτά τα παιδιά δεν θα γίνονταν αυτά που γίνονται τώρα. Φανταζόσαστε κάθε 4ετία τι θα γινόταν; Είδα τα αναμορφωτήρια και τρόμαξα και είδα και έναν αστυνομικό και μπράβο του. Να βάζει μέσα το παιδάκι και να είναι περίλυπος. Κάτι τέτοια άτομα σε όποιο σώμα και αν ανήκουν, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και από ότι άκουσα όλα τα παιδιά δεν είχανε δικηγόρο. Μιλάμε για τα φτωχά παιδάκια, γιατί τα πλούσια όταν κάνουν κάποια ζημιά την πληρώνουν οι γονείς και μπράβο τους, καλά κάνουν και έτσι τελειώνει το θέμα. Και δεν έχω αντίρρηση γι’αυτό όμως τι γίνεται με αυτά τα άτομα. Η πολιτεία και οι δικηγόροι τι κάνουν γι’αυτά; Και αφού έχουν φτάσει στο δρόμο τα παιδιά προσπαθούν όλα και τα στέλνουν στους 5 δρόμους. Δεν λυπόσαστε τα παιδιά, αλλά δεν λυπάστε αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα; Τι να τους κάνετε τους ψηφοφόρους όταν δεν θα υπάρχει κράτος; Εγώ τι να σας πω, λυπάμαι πάρα πολύ. Με το δικό μου μυαλό το αγράμματα έτσι τα βλέπω, εσείς που είστε μορφωμένοι δείτε τα καλύτερα. Να σας πω τι συνάντησα σήμερα; Δύο κορίτσια στο δρόμο 14 και 16 ετών φευγάτα από το σπίτι τους σε μια κατάσταση αθλία διανοητικά επειδή οι γονείς τους ήταν σκληροί. 5 μερόνυχτα είχαν να κοιμηθούν. Τρώνε από ½ φρατζόλα ψωμί και όπου βρούνε καμία βρύση έπιναν νερό. Πιάστε τους αυτούς τους γονείς, γιατί τους αφήνετε; Διορθώστε τους ή πάρτε τα παιδιά από τα χέρια τους. ξέρετε τι μου είπαν, ότι ούτε στην αυλή δεν τα άφηναν να βγουν. Καταλαβαίνετε ότι αν πέσουν αυτά τα παιδιά στα χέρια κάποιας σπείρας, τι θα γίνει; Αυτό λέγεται κράτος; Τόσοι σταθμοί, τόσα κανάλια δεν μπορείτε να βάλετε καθηγητές να κάνουν μαθήματα κάποιες ώρες και για τους γονείς και για τα παιδιά. Μια  επιτροπή να κάνει έλεγχο σε τέτοιες οικογένειες δεν υπάρχει. Μόνο να συζητάτε τι παίρνει ο ένας και τι παίρνει ο άλλος ξέρετε; Ωραία πρόοδος και βγαίνετε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και τσακώνεστε. Λυπάμαι πολύ, αλλά αν νομίζετε ότι θα χαθεί η Ελλάδα κάνετε λάθος. Θα πέσει η τιμωρία και η Ελλάδα θα συνέλθει και τα θηρία που είναι στη ζούγκλα έχουν ημερέψει και αυτά. Δεν καταλαβαίνω τι καρδιές έχετε εσείς; Δεν καταλαβαίνω όμως τη καρδιές έχουν και αυτοί που κάνουν τις διάφορες δωρεές τους στα ψυχιατρεία. Το είδαμε το χάλι που έδειχνε η τηλεόραση. Και εσείς, τι αδέλφια, τι αδελφές, τι συγγενείς είστε όταν έχετε έναν άρρωστο εκεί μέσα και τον εγκαταλείπετε στη μοίρα του. Άκουσα μια γυναίκα να παραπονιέται και σηκώθηκε η τρίχα μου, εσείς πάλι τι κόρες, τι γιοί είσαστε, ντροπή σας. εγκαταλείπετε τους γονείς. Νομίζετε ότι τα λεφτά θα σας φέρουν την ευτυχία στρώστε κάτω όσα λεφτά έχετε και συζητήστε μαζί τους. Να δούμε, μπορείτε; Τι απάντηση θα σας δώσουν τα πλούτη; Εκεί που είναι αυτοί, αύριο θα είστε εσείς. Πάρτε τα πλούτη σας μαζί. Ξεπουλιούνται όλα, 3 τάληρα ό,τι πάρετε. Μόνο τις μύγες και τα κουνούπια που σας διώχνουμε οι γονείς δεν φάγανε αυτό φτάνει. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς που εγκαταλείπουν τα παιδιά. Είναι άθλιοι. Τότε γιατί τα κάνουνε δεν καταλαβαίνω. Αφού έτσι κι αλλιώς μένουν άκληροι. Τι άθεοι άνθρωποι είσαστε όλοι εσείς; Τόσο πολύ αγνοείτε το Θεό; Πες και δεν τον είδατε; Δεν τον ακούσατε; Συνέχεια κάνετε παιδιά και βάζετε θύματα στην κοινωνία και μετά τα εγκαταλείπετε στη μοίρα τους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τη σάρκα σας. Αυτοί είναι οι καινούργιοι Έλληνες για να το καταλάβω;

            Και τώρα κύριοι ταξιτζήδες να έρθω και σε εσάς. Δεν νομίζετε ότι οφείλετε να σεβασθείτε αυτή τη δουλειά που κάνετε και σα δίνει το ψωμί σας; Δεν οφείλετε να είστε πιο άνθρωποι, με κάποια στοιχειώδη ευγένεια, που όχι μόνο σας λείπει, αλλά βάζετε και άσχετους ανθρώπους πάνω στο ταξί. Εκτός ότι γδέρνουν τον κόσμο στην τιμή, αλλά έχουνε και μια συμπεριφορά του χειρίστου είδους, θα έπρεπε και εσάς το κράτος να σας ελέγχει, όχι που κάνετε διαμαρτυρίες και απεργίες και μην το παίρνετε με αυτό τον τρόπο. Είναι λειτούργημα το ταξί θα πάει έναν άρρωστο, μια εγκυμονούσα, να γιατί χρειάζεται να ελέγχεστε και εσείς. Μα τέλος πάντων όλα διαλύσανε. Ο καθένας με τη σειρά του διαλύει ό,τι μπορεί; Και αν πεις γι’αυτούς τους τουρίστες την εκμετάλλευση που τους κάνετε; Διαλέγετε και τις κούρσες όχι δεν πάω εδώ, δεν πάω εκεί, δεν είστε υποχρεωμένοι να πάτε; Επιτέλους βρε παιδιά ας μπει μια σειρά σε ορισμένα πράγματα και τελείωσα και με εσάς.

            Τώρα βρε παιδιά να έρθουμε στο θέμα της ευγένειας. Ξέρετε τι είναι η ευγένεια; η πραγματική ευγένεια, όχι αυτή που'ναι κολακεία και γλείψιμο. Μιλάμε για πραγματική ευγένεια ξέρετε τι είναι; Είναι ο καθρέπτης της ψυχής του ανθρώπου. Από την ευγένεια φαίνεται ο άνθρωπος. Πόσο άνθρωπος είναι, τι αισθήματα έχει, πού μεγάλωσε, πού έζησε, η ευγένεια τα φανερώνει όλα αυτά και η ευγένεια είναι αγάπη. Ξέρετε λοιπόν, η ψυχή του ανθρώπου, είναι ένα μεγάλο σφουγγάρι που ρουφάει καλά, άσχημα, μέτρια. Αυτό αν δεν το καθαρίσετε να μείνουν μόνο τα καλά, δεν θα μπορέσετε ποτέ να είστε καλοί, και ευγενείς και ειλικρινείς. Πονάει όταν το στύβετε για να το καθαρίσετε. Όταν όμως το μάθετε δεν είναι τίποτε και προπαντός καθαρίστε το από την κακία και τον εγωισμό. Μην βλέπετε τους άλλους σαν σκουλήκια κάτω, σε όποια τάξη και να είναι και όποιο επάγγελμα και αν κάνουν. Τα σκουλήκια είστε εσείς που έχετε αυτόν τον εγωισμό, αυτόν τον υπεροπτισμό. Δεν υπάρχει πιο καταστρεπτικό πράγμα στον άνθρωπο από αυτό. Αυτή τη γη δεν την πατάτε μόνο εσείς. Πατάνε όλοι πάνω της. Ποιο μεγαλείο είδατε, ποιο αξίωμα, ποια διπλώματα να πάρει κανείς μαζί του από αυτά; Ή αν του αφαιρεθεί η διάνοια τι αξία έχουν όλα αυτά τα αξιώματα; Τα αξιώματα βλέπετε είναι καλά όταν είστε άνθρωποι και όταν τον άνθρωπο τον βλέπετε σαν άνθρωπο και όχι με το ποιος είναι και ποια θέση έχει. Και ξέρετε τι αξίζει περισσότερο από όλα αυτά; Ένα ωραίο όνομα, καθαρό και τίμιο και ας είναι ακόμα και οδοκαθαριστής ο άνθρωπος. Έχει ωραίο όνομα, καθαρό και τίμιο; Αυτό μετράει. Βλέπετε όλους αυτούς τους νέους που κάνουν τα κοκοράκια στα μαλλιά, που κουνάνε τα χέρια, που κάνουν ένα σωρό κινήσεις, που φοράνε το ακριβότερο μπουφάν. Από τον πολύ υπεροπτισμό μείνανε μόνοι. Και αφού κάποια στιγμή το καταλάβανε αυτό, φέρονται έτσι για να τους προσέξετε και ξέρετε γιατί; Γυρεύουν κάποια φιλία, κάποια κουβέντα, γι’αυτό τα κάνουνε αυτά. Μιλήστε μαζί τους, καθίστε μαζί τους. Δεν είπα να εμπιστευθείτε αλλά βγάλτε τους από αυτό που έχουν πέσει. Εάν διαθέσετε με προσοχή λίγο κόπο, λίγο χρόνο να τους βοηθήσετε δεν είναι κακό. Τότε θα δείτε και αυτοί θα σταματήσουν να κουνάνε τα χέρια, να φοράνε τα περίεργα πέτσινα, να κάνουν κοκοράκια στα μαλλιά. Ο Χριστός δεν κάθισε με τους αμαρτωλούς, δεν τους δίδαξε; Μιμηθείτε τον και εσείς. Εάν κάνετε όλα αυτά βρε παιδιά, ένα κομμάτι δεν θα περιμένει από την εξουσία κάθε φορά να μας σώσει. Πρέπει να κινηθούμε και εμείς ο λαός, γι’αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Μη ρουφάτε ό,τι είναι από την Ευρώπη σαν σφουγγάρι. Γυρίστε πίσω στα δικά μας έθιμα, στις δικές μας συνήθειες. Είδατε ότι η Ευρώπη μας βούλιαξε σε όλα.

Πετάχτε την από πάνω σας θα νιώσετε καλύτερα και πιο ευχάριστα. Διαβάστε ό,τι παλιό βιβλίο υπάρχει. Μα για τον Κολοκοτρώνη είναι, μα για τον Μέγα Αλέξανδρο, μα για τον Ηρακλή, έχετε να ωφεληθείτε πολλά πράγματα. Δεν στερείτε η Ελλάδα από μυαλά. Την Ευρώπη την κρατάμε για άλλα πράγματα, μια και μας βάλανε μέσα. Έρχονται εδώ, κλέβουν τα δικά μας και τα παρουσιάζουν για δικά τους. Κάνουν εκείνοι τους έξυπνους και ότι εμείς είμαστε χαζοί και δεν καταλαβαίνουμε σαν αυτό που κάνουν με τις ταυτότητες. Ξέρετε τι είναι αυτό με τις ταυτότητες. Φακέλωμα. Αυτοί που τα γυρεύουν από μας αυτά γιατί δεν τα βάζουν στο δικό τους λαό; Αλλά θέλουν μέσα στα κομπιούτερ να έχουν τους Έλληνες φακελωμένους. Να είστε έτοιμοι παιδιά. Δεν θα τις δεχτούμε τις νέες ταυτότητες. Νέοι, γέροι, παιδιά, στο πόδι όλοι. Προσέξτε παιδιά, δεν θα αλλάξουμε ταυτότητες. Για χίλια δυο άλλα κάνουμε απεργίες γι’αυτό δεν μπορούμε; Αυτό είναι μια πονηριά από ξένες θρησκείες. Ο καθένας στο κράτος του μπορεί να έχει όποια θρησκεία θέλει, εμείς εδώ τη δική μας. Ο Πάπας δουλεύει πονηρά και περνάει τους Έλληνες για χαζούς. Μπορεί οποιαδήποτε άλλα κράτη να δουλεύει εκτός της Ελλάδος. Γιατί και μυαλό έχει η Ελλάδα και θέληση. Αλλά η Ελλάδα έχει και κάτι άλλο που ο Πάπας το ξεχνάει. Η Ελλάδα έχει Θεό. Τέλος.

            Τώρα να  έρθουμε σε ένα άλλο θέμα. Αφορά τους νέους και τις νέες και μια ώριμη ηλικία. Μη μένετε ελεύθεροι. Νικήστε κάθε πάθος που έχετε. Γιατί για να μείνετε ελεύθεροι ή δεν έχετε σωστό σκεπτικό ή έχετε ελαττώματα και έχετε παραδοθεί σε αυτά. Δεν καταλαβαίνετε όμως ότι αυτό δεν κρατάει για πολύ; Ό,τι είναι γλυκό είναι και πικρό. Και ξέρετε το γλυκό κατεβαίνει εύκολα. Όταν όμως περάσει ο καιρός θα μπορείτε με το κουτάλι να τρώτε την πίκρα; Οι φίλες και οι φίλοι που είναι τώρα και πάρουν αυτό το γλυκό κάποια στιγμή θα βρουν το δρόμο τους και θα φύγουν. Και δεν καταλαβαίνω τι νοοτροπία είναι αυτοί να είστε αντικείμενα άχρηστα. Γιατί ο νέος και η νέα που δεν δημιουργεί είναι άχρηστο αντικείμενο. Τώρα μπορείτε και παίρνετε τα πόδια σας, μετά τι θα γίνει; Δεν ξέρετε ότι μετά τα πενήντα βαραίνει το σώμα; Ξέρετε χρόνο με το χρόνο οπόσες δυνάμεις χάνονται; Κάθε ώρα, κάθε λεπτό οι δυνάμεις μειώνονται. Φαντασθείτε λοιπόν να μην έχετε οικογένεια,  να μην έχετε παιδιά, να μην υπάρχουν συγγενείς. Να θέλετε να μιλήσετε με έναν άνθρωπο και να μην βρίσκετε, να μην είναι δίπλα σας, να κλείνετε την πόρτα σας και να μην υπάρχει κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό σας. Ή μήπως σκέπτεστε να πάρετε τον αριθμό που διαφημίζει η τηλεόραση; Ένα μεγάλο μηδενικό θα κάνετε και εκεί. Σας παρακαλώ πολύ, λάβετέ το υπόψη σας. Πρώτα-πρώτα είναι αντιθρησκευτικό και αντικοινωνικό να μένετε ελεύθεροι. Ψάξτε να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο, αλλά όχι με τον έρωτα, με την καρδιά. Να δείτε σε πόσα πράγματα ταιριάζετε. Τον έρωτα και τα σκυλιά ταιριάζουν. Λίγη προσοχή και λίγη λογική να βρείτε πρώτα εσείς τον εαυτό σας για να μπορέσετε να βρείτε τι θέλετε και από τους άλλους. Μόνον έτσι γίνεται σωστή επιλογή και μην βάλετε και εδώ τον εγωισμό πάλι μπροστά. Αυτά για τον εγωισμό, υπολογίστε ότι κάποια στιγμή θα έρθουν τα γεράματα. Στηριχθείτε λοιπόν με έναν ωραίο σύντροφο για να τα περάσετε μαζί όσα γράψει ο Θεός για τον καθένα. Το κάθε μεγάλο πάθος είναι ανωμαλία, αισχρότητα και παλιανθρωπιά. Σας αρέσει αυτή η ετικέτα; Τότε φωτοτυπήστε την και κολλήστε την στην πλάτη. Θα πείτε, γιατί σας βρίζω; Τα ελαττώματα σας  βρίζω και τον εγωισμό σας όχι εσάς. Και θέλετε να μην πιστέψετε στα γεράματα, πιστέψτε σε κάθε άλλο. Αρρωστήσατε, αδιαθετήσατε, πονάτε, θα είναι πλάι σας οι γονείς σας μέχρι πότε; Θα μου πείτε ότι ο σύντροφος αυτός είναι σίγουρο ότι θα είναι στο πλάι μου; Δεν έχετε βρει εσείς τον εαυτό σας, τότε θα βρείτε και τον κατάλληλο σύντροφο που θα είναι δίπλα σας. Εάν εσείς ψάχνετε και δεν ξέρετε τι θέλετε, είτε κορίτσι, είτε αγόρι είστε φυσικό είναι να είναι λάθος η επιλογή σας. Αν όμως έχετε κάνει ένα μπάνιο σώμα και ψυχή, τότε θα βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο. Σας βεβαιώνω ότι η μοναξιά δεν τραβιέται. Όσα πλούτη να έχεις, όσους υπηρέτες και αν έχεις. Αφήστε στην άκρη τον έρωτα και αγαπήστε με αυτή που λέγεται ψυχή. Και με το βάθος λοιπόν της ψυχής σας και του μυαλού σας κοιταχτώ τι θα διαλέξετε. Αυτό που σας ταιριάζει. Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά.

            Τώρα να έρθουμε σε εσάς χωρισμένοι και χωρισμένες. Για κάποια καπρίτσια που δεν περνάνε είτε στον έναν, είτε στον άλλον, διαλύετε τα σπίτια σας και μέσα εκεί είναι του κόσμου τα θύματα; Και γυρεύετε να έχετε προσωπική ζωή; Επαναλαμβάνετε συνέχεια το ίδιο λάθος και δεν γνωρίζετε ότι ένας γάμος θέλει και θυσίες και υποχωρήσεις και από τον έναν και από τον άλλο; Ποιος σας εγγυάται ότι ο άλλος ή η άλλη δεν θα έχει ελαττώματα; Ίσως και περισσότερα και χειρότερα. Η λογική σας σάς λέει να ξαναχωρίσετε πάλι; Αυτό έχει γίνει μόδα; Ή έχει φτάσει η πορνεία στο κατακόρυφο; Τι όμορφές ιστορίες που θα υπάρχουν στα χέρια της ψυχής σας, για να μπορείτε να τις διηγείστε και να τις διαβάζετε; Ένας γάμος δεν είναι μόνον κη κρεβατοκάμαρα. Σας δίνουν το όνομά τους και μετά κοιτάτε πώς θα το λερώσετε γιατί σας είπε ο άλλος, ωραία, καλλονή και ενθουσιαστήκατε και το πιστέψατε. Το ίδιο ισχύει και για σας τους άνδρες, που είστε προικοθήρες. Τρώτε τις προίκες των γυναικών και μετά πάμε γι’άλλα, λες και ο γάμος και η οικογένεια ότι είναι ρουλέτα. Για μαζευτείτε λίγο βρε άνθρωποι, όλοι μικροί και μεγάλοι. Γιατί ό,τι ωραίο είναι θέλετε να το δολοφονείτε; Και από τις δύο πλευρές, μην νομίζετε ότι δεν θα εισπράξετε την τιμωρία. Εξαντλείτε την υπομονή του Θεού. Εσείς τους χωρισμούς τους έχετε πάρει σκοινί-γαϊτάνι. Ντροπή! Για το καλό σας. Δεν έχω εγώ να ωφεληθώ τίποτα.

            Εσείς παιδιά που θα διαβάσετε αυτές τις συμβουλές, να ξέρετε ότι ορισμένες από αυτές είναι για πιο μεγάλη ηλικία αυτό όμως δεν σας εμποδίζει να τις διαβάσετε, γιατί έτσι θα τις γνωρίζετε και δεν θα κάνετε εσείς αυτά τα λάθη. Μην σας φανούνε παράξενα, διαβάστε τα και ξαναδιαβάστε τα και θα τα δείτε και ανάλογα με την ηλικία θα βρίσκετε και τη συμβουλή. Αυτό ισχύει και για τα αγόρια και για τα κορίτσια. Ό,τι μαθαίνεται σε μικρή ηλικία καρποφορεί καλύτερα, μεγαλώνοντας. Για να σταματήσει πια κάποια στιγμή αυτή η κοινωνία να πέφτει μέσα στα ίδια λάθη. Ό,τι έχω παραλείψει παιδιά συμπληρώστε εσείς. Αρκεί να τα μάθετε καλά. Τότε περπατάτε άφοβα. Μαζί όμως με το φιλότιμο, την ειλικρίνεια και την τιμιότητα και όχι να βάλετε στην τσέπη αυτά που θέλετε εσείς για να παίξετε τους άλλους, αλλά να τα μάθετε και στους άλλους. Νομίζω παιδιά ότι εξηγήθηκα και σε αυτό και μην ξεχνάτε ότι όσα δεν μπορείτε να καταλάβετε τώρα κρύψτε τα για αργότερα, όπως είπαμε και πιο πριν. Τελειώσαμε και με αυτό.

            Τώρα ένα άλλο θέμα. Βλέπετε ότι ένας φίλος ή φίλη δεν σας παίρνει τηλέφωνο ή δεν σας αναζητάει. Μην τον παίρνετε ούτε και εσείς, γιατί για να μην σας παίρνει κάτι έχει βγάλει μέσα του και μην στεναχωριέσαι γι’αυτό. Αλλά ούτε και να τον υποτιμάτε τον εαυτό σας κάνοντας εσείς προσπάθειες να τον επαναφέρετε. Μπορεί αυτός ή αυτή να θέλει να απαλλαγεί ή ακόμη να θέλει να σας υποτιμήσει με σκοπό να σας επιβληθεί και να σας διοικήσει, γι’αυτό αφήστε στη σχέση σας να υπάρχει αλληλοεπιθυμία και ελευθερία. Υπάρχουν άνθρωποι, που με πολλούς τρόπους μπορούν να σας δείξουν ότι δεν σας θέλουν π.χ. με τα μάτια, το ύφος, το βλέμμα, τα λεγόμενα ή ακόμα και να σας δίνουν ψεύτικες κατηγορίες. Δεν ξέρω τι αξιώματα και θέσεις μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος. Μπορείτε όμως και εσείς να τα έχετε. Με μια σωστή στάση ζωής να πετύχετε με την καλοσύνη και την τιμιότητα της καρδιάς σας να περάσετε σε αξιώματα αυτόν τον άνθρωπο με τον δικό σας τρόπο, αρκεί να πηγάζει από μέσα σας η αγάπη. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ακεραιότητα χαρακτήρος, λογική και θέληση, καθαρότητα συναισθημάτων και όχι ό,τι σας βολεύει. Μόνο έτσι μπορείτε να επιτύχετε αυτή την άνοδο χωρίς να γίνεστε υπό στον καθένα. Αν ένας άνθρωπος είναι μέσα στη λάσπη τότε αυτός ο άνθρωπος θα παίρνει τη λάσπη και θα την πετάει πάνω σας. γι’αυτό λοιπόν διορθωθείτε πρώτα εσείς για να μην μπορεί να μολύνει εσάς και μετά συζητήστε μαζί του.

            Εάν το μελετήσετε αυτό το θέμα πολύ βαθειά θα βρείτε πάρα πολλές άκρες οι οποίες θα σας ωφελήσουν περπατώντας στη ζωή.

            Ψάξτε το αυτό πολύ καλά, σας παρακαλώ. Είναι ένα βαθύ θέμα. Το να πέσετε μέσα στη βρωμιά είναι πολύ εύκολο. Το να βγείτε όμως και να καθαριστείτε είναι το δύσκολο. ΟΧΙ όμως ότι δεν μπορείτε! ΜΠΟΡΕΙΤΕ! Μπορεί να μεταβληθείτε τόσο που να γίνεται πιο καθαροί και από τους πιο καθαρούς, αρκεί να το θέλετε και να το πιστέψετε. Αυτό ισχύει για όλα τα πάθη και τα ελαττώματα, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο. Μπορεί να σας φαίνεται ότι είστε στον παράδεισο δεν είναι όμως έτσι. Είναι βέβαιο ότι ο δρόμος σας είναι λάθος. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε διότι αν ένας άνθρωπος βγει σε ένα δρόμο με πολλά στενά μπερδεύεται. Όταν όμως πάρει την ευθεία δεν χάνεται ποτέ.

            Και ξέρετε κάτι, μην πείθετε τον εαυτό σας ότι δεν είναι τίποτα, και ότι δεν πειράζει. Όλα έχουν τη σημασία τους και όλα πειράζουν. Και το κακό αρχίζει από τα πρώτα ψέματα. Εκεί μέσα χάνεται ο άνθρωπος, το μικρό φέρνει το μεγάλο και το μεγάλο το μεγαλύτερο. Εκεί λοιπόν γίνεται το χάος και μπαίνει μέσα ο άνθρωπος. Εάν όμως διαλέξετε τον ίσιο δρόμο, την ευθεία και βγείτε στην πεδιάδα μαζί με τη λογική θα βρείτε την ομορφιά, το φως, την δύναμη και θα νιώσετε την ελευθερία των ματιών και της ψυχής. Αφού δείτε το φως με τα μάτια τις ψυχής και μετά με το μυαλό, τότε ο νους θα φωτισθεί και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει μέσα του πώς θα βρει το δρόμο για να μην πέσει στις παγίδες.

            Όλα αυτά όμως όταν επικρατεί η λογική και κρικάκι-κρικάκι ενώνεται και γίνεται αλυσίδα. Έτσι ο άνθρωπος αυτός δεν κινδυνεύει γιατί η αλυσίδα της λογικής του και το θέλω του δεν τον αφήνει να ξεφύγει. Ωριμάζοντας όμως έτσι ο άνθρωπος καταλαβαίνει αυτό το μεγαλείο που κέρδισε. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να του πει αυτό και εκείνο, γιατί αυτό το έχει βρει με την αξία του. Το μεγαλύτερο πράγμα στον άνθρωπο είναι όχι πόσες αξίες θα του δώσουν οι άλλοι, αλλά πόσες αξίες θα δημιουργήσει μόνος του στον εαυτό του. Τότε γίνεται ο  άνθρωπος κόσμημα. Αυτό προσέξτε το πολύ καλά για να το καταλάβετε κυρίως μιλάω για σας παιδάκια που είστε μικρά.

            Αυτό βέβαια θέλει να μπείτε σε μια σειρά η οπ οία μπορεί να σας φανεί δύσκολη. Σας βεβαιώνω όμως ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ. Μαζί με το Θεό σηκώστε το χέρι, κάντε το σταυρό σας και όταν πιστέψετε σε αυτόν τότε θα φωτιστείτε περισσότερο και η επιστροφή στην ευθεία είναι πιο γρήγορη. Αυτή λοιπόν λέγεται θεραπεία παιδιά. Αγόρια και κορίτσια σας παρακαλώ, μην βαρεθείτε, εργαστείτε για την σωτηρία του εαυτού σας. Σας αγαπώ πολύ. Και επειδή σας αγαπώ πολύ σας διευκρινίζω ορισμένα πράγματα που λόγω ηλικίας, μπορεί να μην τα ξέρετε. Εάν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που υπογράφουμε, εάν δεν το διαβάσουμε, όπως και εάν δεν γνωρίζουμε πολύ καλά τους ανθρώπους, δεν συζητάμε μαζί τους και δεν ξαναγινόμαστε σε θέματα και πράγματα που μπορούν να μας βλάψουν. Μπορεί να κάνει το φίλο, αλλά δεν ξέρουμε ποιος είναι. Μήπως από φίλους ή και συγγενείς δεν την έχουμε βρει; Και ειδικότερα μέσα σε υπηρεσίες, αλλά και σε οποιαδήποτε δουλειά, είτε για πράγματα που μας ενδιαφέρουν είτε για πράγματα που δεν μας ενδιαφέρουν. Εδώ δεν λες τίποτα και βρίσκεις τον μπελά σου. Πόσο μάλλον να έχεις ελευθεροστομία. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο είναι όμως πολύ σημαντικό, μην μπαίνετε σε χώρους και σε σπίτια που δεν γνωρίζετε πολύ καλά. Μην πιάνετε αντικείμενα που δεν είναι δικά σας, μην μπαίνετε σε μαγαζιά όταν δεν είναι ο καταστηματάρχης μέσα, είτε σε γραφεία, είτε οπουδήποτε αλλού που λείπει ο αρμόδιος, δεν ξέρετε ποιος έχει περάσει πριν από εσάς γι’αυτό μην σας βρουν μόνους σας εκεί μέσα. Μην σταματάτε στους δρόμους που δεν ξέρετε, είτε καυγάς γίνεται είτε ο,τιδήποτε. Μπορεί να μπλέξετε χωρίς να το θέλετε και ειδικά τη νύχτα. Μην πηγαίνετε μάρτυρες, εάν δεν γνωρίζετε καλά την αλήθεια, είναι άδικο και το άδικο δεν ευλογείται. Μην δέχεστε να σας προσφέρουν χρήματα για να πάτε σαν ψευδομάρτυρες. Γιατί τα λίγα χρήματα που παίρνετε δεν ξέρετε πόσο κακό μπορείτε να κάνετε στον άλλο. Και μην λέτε το ένα δεν έχει τίποτα, και το άλλο δεν πειράζει. Όλα έχουν και όλα πειράζουν. Μην βάζετε στο σπίτι σας ή στο αυτοκίνητό σας άτομα που δεν γνωρίζετε.

Μην δίνετε το αυτοκίνητό σας σε φίλους και μην παίρνετε το αυτοκίνητο του φίλου, δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί και μετά να είστε εσείς υπεύθυνοι. Προσέχετε τις ταυτότητές σας και κάθε χαρτί επίσημο, ούτε γι’αστείο ανταλλαγή ταυτότητος. Αλλά και τις φωτογραφίες σας, γιατί μπορείτε να βρείτε μεγάλο μπελά. Μέχρι να μεγαλώστε και να το καταλάβετε και να πατήσετε γερά στα πόδια σας προσέξτε το και φυλάκτε το. Από ό,τι βλέπετε και καταλαβαίνετε τώρα βρισκόμαστε σε μια αλλαγή κοινωνίας, η οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, δεν θέλω να σας φοβίζω, αλλά είναι η πραγματικότητα όμως βλέπετε και ακούτε τι γίνεται. Εάν βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει, θα τα δείτε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Μην βαδίζετε με την επιπολαιότητα είναι βέβαιο ότι θα καταστραφείτε. Είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα μην ψάχνετε όλο για καινούργιους φίλους, επιλέξτε και κρατήστε από τους παλιούς όχι ότι δεν  θέλουν ψάξιμο και οι παλαιοί και αν δεν σας κάνουν αφήστε το θα έρθει μόνο του. Ασχοληθείτε με κάτι άλλο με χορό, με μουσική, με γυμναστική, με εκδρομές, με εκκλησία. Πιάστε λίγο και την Αγία Γραφή, μια σειρά την ημέρα θα σας βοηθήσει να βλέπετε πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, εγώ όμως έτσι τα καταλαβαίνω και έτσι σας τα λέω. Μπορείτε να μου πείτε ότι θέλουν δύναμη αυτά. Ναι, θέλουν. Πού θα τη βρείτε; Λίγο-λίγο και με το θέλω. Μην βάζετε στη μέση το δεν θέλω, γιατί τότε δεν θα ξέρετε πού βρίσκεστε και τι κρίμα. Ένα δεν θέλω να μας καταστρέψει. Ενώ μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά και να δώσουμε ακόμα τόσα. Μάθετε την ψυχή σας να είναι ελαφριά και να δίνει, δεν χρειάζονται πάντοτε τα χρήματα, μπορείτε να δώσετε αγάπη, ένα καλό λόγο, καλοσύνη, ευγένεια και γλυκό βλέμμα, ένα χαμόγελο και ένα λουλούδι από ό,τι αγρό βρείτε μπροστά σας. για να βρείτε όμως τον αγρό και να τον δείτε πρέπει να τον αγαπάτε. Ο αγρός είναι όλοι οι άνθρωποι σε αυτή την κοινωνία που ζούμε. Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε και να κόψετε ό,τι λουλουδάκια σας αρέσουν. Προσπαθήστε όμως να αγαπήσετε αυτά τα λουλουδάκια όχι τα ποτά, το ξενύχτι, τις μπύρες. Αυτά είναι που καταστρέφουν την υγεία. Δεν είπε κανείς να μην πιείτε κάτι, ελεγχόμενα όμως και όχι να είστε σάπιοι από 15 χρονών από το ποτά. Ούτε τα ποτά, ούτε τα ναρκωτικά, ούτε τα χάπια λύνουν το πρόβλημα. Τα προβλήματα εμείς τα δημιουργούμε οι ίδιοι με το κάθε τρελό που  μας έρχεται στο μυαλό. Έχετε προβλήματα; Είστε ορφανά; Είστε από χωρισμένους γονείς; Ε, αυτό τι σημαίνει; Ότι εσείς δεν μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία ζωή; Ένα ωραίο σπίτι; Μόνο όμως όταν υπάρχει μια ωραία ψυχή και μια καλή και υγιής λογική, τότε μόνο και όχι να καταλήγετε στους φόνους και σε ένα σωρό άλλα ανήθικα πράγματα. Και βάζετε έτσι στην ψυχή σας το μίσος, την εκδίκηση, την κακία και το αίσθημα κατωτερότητας επειδή νομίζετε ότι υστερείτε γιατί σας βρήκαν αυτές οι ατυχίες. Και έτσι καταστρέφεστε μ ια για πάντα χωρίς να κάνετε καμία προσπάθεια είναι πιο καλό αυτό ή οι φυλακές και τα αναμορφωτήρια είναι πιο καλά, από την προσπάθεια και το μπράβο στον εαυτό σας γι’αυτήν.  Για προσπαθήστε παιδιά εσείς έπρεπε να είχατε μεγαλύτερη δύναμη να φτιαχτεί η κοινωνία και όχι να σαπίζει περισσότερο. Εσείς, γιατί τα ζήσατε και τα είδατε αυτά. Δεν λυπόσαστε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα να βρίσκεται σ’ αυτό το χάλι που βρίσκεται τώρα; Και να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι έτσι και να την κόβουμε κομμάτι-κομμάτι. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα ξένα κράτη σε ό,τι χειρότερο μπορούμε. Σε λίγα χρόνια θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι λεγόμαστε Έλληνες. Σας καλεί ο Θεός προς μετάνοια, δεν το βλέπετε από όσα γίνονται; Αλλά πού να τα δείτε; Πώς να δείτε όμως την αλήθεια και το σωστό αφού έχετε αρπάξει την κάθε επιθυμία που σας έρχεται στο νου ή που σας λένε οι άλλοι. Μπορείτε να φτιαχτείτε, δεν θέλετε. Γιατί έτυχε αυτό ή εκείνο. Θέλετε την Ελλάδα μια χούφτα κόκαλα. Απορρίπτετε κάθε παλιό γιατί δεν σας κάνει. Τα καινούργια μόνο σας κάνουν που σας καταστρέφουν;  Άραγε γεννιέστε με το αίσθημα της καταστροφής μέσα σας. Μα τα μάτια σας δεν βλέπουν τίποτε ωραίο; Τα έχετε βυθίσει μέσα στο σκοτάδι και ό,τι σκοτεινό και άσχημο, εκείνο βλέπετε; Από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχουν ούτε στρατιώτες ούτε τίποτε για να υπηρετήσουν τη χώρα τους και εσείς θα λέγεστε Έλληνες!!! Δεν είναι έτσι που τα βλέπετε. Θα πέσει καταστροφή θεϊκή και θα έρθει η Ελλάδα εκεί που ήταν πρώτα. Για συνέλθετε λίγο. Ντροπή ρε παιδιά! Εγώ στην ηλικία που είμαι νιώθω μεγάλη πικρία για όλα αυτά και ντροπή μαζί εσείς δεν νιώθετε τίποτα; Είστε νεκροί πριν το θάνατο; Δεν ξέρετε ότι γίνεται και η ανάσταση κάθε χρόνο; Κάντε και εσείς ανάσταση στο νου σας και στην ψυχή σας. Τα έχετε βάλει με τη χώρα σας; Εσείς θα χαθείτε. Η Ελλάδα θα ζήσει. Τόσα μεγάλα αξιώματα είναι όλες αυτές οι βρωμερές ανηθικότητες που γίνονται; Εκεί βλέπετε την πρόοδο. Σαν άνθρωποι θα κάνουμε λάθη, δεν λέω όχι σ’αυτό. Λάθη όμως όχι γιατί το θέλω να σου βουλώνω το μάτι. Η ικανοποίησή σας είναι να καίτε τα αυτοκίνητα. Να σπάτε μαγαζιά και να μην αφήνετε τίποτα όρθιο; Καθαρίστε το νου και την ψυχή σας τώρα που είναι νωρίς ακόμη και μην περάσει από το μυαλό σας ότι έχω κάτι με εσάς. Με τις βρώμικες πράξεις σας τα έχω. Και με την ωραιοπάθεια και κακό εγωισμό τα έχω. Τι νέα μόδα είναι αυτή πάλι; Μένετε όπως γεννηθήκατε, όπως σας έπλασε ο Θεός. Ξέρει εκείνος τι έχει δώσει στον καθένα. Εάν προσέχετε και τους ιερείς και τις εκκλησίες, βλέπετε ότι στολίζονται. Άρα την ευπρέπεια και την ομορφιά την θέλει, την παραφροσύνη και την επιδειξιομανία δεν θέλει.

            Και τώρα παιδιά συγχωρέστε με για ό,τι σας έχω πει. Σας αγαπώ όλους μικρούς και μεγάλους. Δεν ξέρω κανέναν από σας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είστε έλληνες και γι’αυτό σας είπα αυτά που γνώριζα και για όσους στενοχώρησα και πίκρανα, ζητώ συγνώμη. Είναι όμως η αλήθεια αυτή.

            Εδώ λέω παιδιά να τελειώσω όλο αυτό το σκηνικό και να σας χαιρετήσω. Σε ένα άλλο βιβλιαράκι θα βρείτε τα υπόλοιπα. Εύχομαι να πιάσει τόπο ο κόπος ο δικός μου και της κοπέλας που το γράφει. Γιατί όπως σας έχω εξηγήσει πιο πάνω δεν ξέρω γράμματα, επομένως ταλαιπώρησα μια κοπέλα να το γράψει. Πιστεύω λοιπόν ο κόπος της και ο κόπος ο δικός μου να δικαιωθούν. 

Σας φιλώ με πολύ αγάπη, με πάρα πολύ αγάπη και σας υπόσχομαι ότι το άλλο θα είναι πιο καλό από αυτό. Γειά σας.







































            Αυτό το βιβλιαράκι γράφτηκε για ανθρώπους που δεν ξέρουν πολλά πράγματα για τη ζωή και τη φαντάζονται όπως εκείνοι θέλουν. Γράφτηκε για ορφανά παιδιά, για ανθρώπους που έχουνε ξεφύγει ή ακόμα που δεν ασχολήθηκαν με τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι για φυλακές, για αναμορφωτήρια, και για ορφανοτροφεία και για μεγάλους ανθρώπους που νομίζανε ότι είναι ένα μεγάλο ποτήρι νερό η ζωή να την πιούνε. Για να δούνε ότι δεν είναι έτσι. Και την αλήθεια θα την δούνε βλέποντας το Θεό και κάνοντας το σταυρό τους και πατώντας τα πόδια τους σταθερά όρθιοι με θεϊκή δύναμη. Κανένα βιβλίο και πανεπιστήμιο δεν μπορεί να σας στερεώσει τα πόδια και τη λογική. Σηκωθείτε όρθιοι, ψηλά το κεφάλι με καθαρή την ψυχή και πατήστε τα πόδια σας. καλέστε το Χριστό και την Παναγία μαζί σας και τότε θα δείτε πώς βαδίζουν οι Έλληνες, χωρίς αυτά δεν θα είστε τίποτα. Τι είναι Θεός; Πηγαίνετε στην εκκλησία να δείτε. Μην ανάψετε κερί, δεν σας υποχρεώνει κανένας. Πηγαίνετε να ακούσετε τον λόγο. Την πρώτη, την δεύτερη φορά δεν θα καταλάβετε πολλά πράγματα, την Τρίτη φορά όμως θα τον δείτε μπροστά σας. Με χαρά και με ανακούφιση. Ο Θεός δεν έδιωξε ποτέ κανέναν. Εσείς τον διώξατε. Λάθος μεγάλο.



**************************

1 σχόλιο: